Abraxas
32 aprobate

freemacadam@gmail.com
77.111.246.13

 

Un text amuzant dacă n-ar fi fost atât de patetic în lipsa sa de realism.

Generalul Costaș, asemenea generalilor de platou (de televiziune) sau mai bine zis de carton, care decorează studiourile din întregul Occident de la declanșarea războiului, divagă aici la nivel european (la propriu și la figurat).

Fiecare dintre cele zece puncte ale declarației sale sunt false și în perfect sincronism cu informațiile ce emană din mediile de masă occidentale.

E obositor să argumentezi și să demistifici fiecare punct în parte, o voi face doar pentru al zecelea care ne privește direct, unde Costaș îl citează pe ministrul Nicu Popescu.

Deja nivelul diplomatic al ministrului lasă de dorit atunci când folosește sintagme de genul ”mielul blând care suge de la două oi”.
Ministrul ăsta ar trebui să știe că un stat suveran (ca și Moldova) este în dreptul său legitim să ducă relații economice cu toate statele care-și dorește și să obțină avantaje din această politică.

Moldova ca și Ucraina înainte de Maidan, este sub presiune (a se citi șantaj) occidentală, fiind somată să aleagă în parteneriatul socio-economic intre Occident și Rusia.
A alege ambele nu ii este permis.
Amintiți-vă de celebra butadă(sic) a lui Bush junior : „Cine nu e cu noi e împotriva noastră” – este cazul și acum.

Dacă Moldova va alege Rusia, un nou Maidan nu este exclus.

Războiul din Ucraina nu demonstrează deloc “că politica duplicitară a guvernelor de la Chișinău nu are sorți de izbândă”, este doar o supoziție grotească, un mijloc de-a înclina balanța, vă las să ghiciți în ce direcție.

Ar trebui înțeles odată pentru întotdeauna faptul că atât politica romanească cât și cea moldovenească nu sunt politici suverane ci manipulate mai mult sau mai puțin de state puternice cu interese.

Dacă rușii au anexat Crimeea au făcut-o în urma unui referendum respectând principiul internațional al “dreptului popoarelor de-a dispune de ele însăși”. În mod sigur vor anexa și Donbasul rusofon tot în urma unui referendum.

Problema spinoasă rezidă în rusofonii din Transnistria și Moldova și asta poate constitui un focar de război, occidentul știe asta și face totul pentru a îl ațâța.
Moldovenii nu au ura ucrainenilor și nici nu sunt îndoctrinați c-ar fi rasă superioară în raport cu rușii. Nu există deci niciun pericol din partea rușilor.

Singurul pericol vine din Occident și din… România.

Vă invit să ascultați un mare patriot, și sper că veți înțelege situația reala :
https://www.youtube.com/watch?v=hUL2WVdnj2I

P.S. Vreau să cred că nota redacției nu e nimic mai mult decât o glumă, în caz contrar e dezamăgitor, decepționant.