CD
450 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

MIND CONTROL

Manipularea maselor s-a practicat inca de la inceputul vorbirii, a comuicarii, caci pe langa cuvinte se mai folosesc si gesturi
Culmea este ca cei care vin sa ne previna si sa ne protejeze de manipulari nu fac altceva decat sa incerce sa ne manipulezesi ei la randul lor.

Ca exemplu sa luam aceasta carte:“Latura intunecata a persuasiunii – Istoria persuasiunii de la Pavlov la Social Media” de Joel Dimsdale.
http://r.email.aimgroup.ro/mk/mr/DeY8mrcCS8HYKEh1J6h2H9DUPWHiTSM-TmBBYwlzfJ30eCCc8UrdSifp1QvpIkv0DiztMDazVx0MH0wNdC7iSr-B6CX6XUscojcsDjrIXYOlKrr6SrnrRQXq5FwnJilwhoo
Acest website reomanesc prezinta aceasta carte in culorile cele mai nevinovate, aratand meritele cartii si avantajele pe care le-am putea avea daca citim cartea. “Aceasta carte urmareste originile tacticilor murdare de manipulare la nivel individual sau la nivelul maselor de la inceputurile torturilor si convertirilor religioase pana in era neurostiintei si social media.

Oameni de stiinta corupti, inclusiv laureati ai premiului Nobel, asa cum arata Joel Dimsdale, jocuri de putere la nivel mondial, sfori trase in spatele cortinei, personalitati din lumea politica lipsite de integritate etica in utilizarea puterii din propriile maini, interese financiare enorme – aceste lucruri nu se petrec de ieri, de azi. Sub o forma sau alta au existat dintotdeauna.

De la genocid la influentarea opiniei publice cu privire la diferite evenimente, liderii de state pot si chiar o fac, sa orchestreze orice isi propun
Dar manipularea – spalarea pe creier – nu e facuta doar la nivel de mase de catre cei aflati la conducere, ci de la nivelul lor in jos fara nici o discriminarea sau favoare.

Si ca sa ne dam seama cat de puternice pot fi unele strategii de influentare, oameni cu familii acasa convinsi sa se castreze si sa se sinucida in masa pentru a se putea teleporta la stele – Heaven’s Gate Commune, o miscare religioasa/cult fondata in 1974 si condusa de Bonnie Nettles si Marshall Applewhite in San Diego, California, SUA, 39 de membri au fost gasiti intr-o vila morti prin sinucidere.

Propaganda, indoctrinare, intimidare, masuri coercitive si informatii distorsionate – toti suntem vulnerabili intr-o masura sau alta la aceste practici.
Nu e mai e o problema de „exista sau nu exista” astfel de practici, ci o chestiune de cum ne ridicam mental/intelectual deasupra celor mai tulburi perioade din istorie sau din viata personala? Si in mod deosebit de acum. “

Au aparut diverse carti, magazine/jurnale, websiteuri si canale Youtube dedicate, pretind ele, ridicarii spirituale deasupra acestor practici persuasive de manipulare individuala sau in masse.Aceste publicatii si editii digitale sunt in fapt o alta forma de manipulare care merge pe principiul “salvarii individului”, respectiv descriu cu lux de amanunte situatia reala in care ne aflam, tocmai ca sa ne castige increderea, uite ce cinstiti sunt astia, vad realitatea asa cum este si au si curajul sa o prezinte ca atare. Odata ce si-au expus parerea lor despre realitate, cu amanunte pe care noi nu le stiam sau nu le sezizasem, ei ne-au castigat de partea lor si de aici incolo ei incep un persuasiv process de spalare la creier printr-un procedeu mai elaborat, la un nivel mai avansat, insa tot manipulare este.

O discuție despre „Dark Persuasion: A History of Brainwashing from Pavlov to Social Media” de Joel E. Dimsdale.
https://www.youtube.com/watch?v=IAIrsMbebhc

Davood Gozli lector universitar si experimentator in psihologie si filozofie aplicata. El observa ca Dimsdale nu clarifica in nici un fel termenul de persuaziune pe care il foloseste aproape obsesiv in cartea lui, prin asta se dovedeste ca insasi cartea in final nu este doar un cinstit semnal de alarma ci o noua scula/ustensila de manipulare.

Ei, “Noua Etapa”, ne flateaza spunandu-ne ca lucrurile neintelese percepute de noi din realitate sunt parte a strategiei de dezorientare a maselor si ca noi nu le putem intelege decat daca ne “ridicam nivelul Spiritual” asa cum ne propun ei si abia atunci v’om devein intelepti si bine orientati.

Este important sa stim ca aceste pericole de manipulare sunt si au loc, dar cheia este sa nu ne lasam prinsi in psihoze, in teoriile cu “energia” de turma, dezbateri publice despre cine are sau nu are dreptate, conspiratii si asa mai departe.

Totusi mai sunt si carti bune care ne invata sa gandim, sa fim prudenti si sa devenim vanatori de minciuni si mincinosi, caci lumea in care traim acum este o jungla a minciunii, iar pentru a te proteja trebuie sa indentifici inamicul si sa-i cunosti potentele.

O asemenea carte este: “Ghidul unei persoane care gândește la o viață mai bună” de Ward Farnsworth explică care este metoda socratică, cum funcționează și de ce contează mai mult ca niciodată în timpurile noastre. Ușor de înțeles, dar dificil de stăpânit, metoda va schimba modul în care te gândești la marile întrebări ale vieții.

În urmă cu aproximativ 2.500 de ani, Platon a scris un set de dialoguri care îl înfățișează pe Socrate în conversație. Modul în care Socrate pune întrebări și motivele pentru care se ridică la un întreg mod de gândire. Aceasta este metoda socratică — una dintre marile realizări ale umanității.
Mai mult decât o tehnică, metoda este o etică a răbdării, anchetei, umilinței și îndoielii. Este un ajutor pentru o mai bună gândire și un remediu pentru obiceiurile proaste ale minții, fie în drept, in politică, in clasă, la catedra, fie în abordarea marilor întrebări ale vieții la masa din bucătărie.

Bazându-se pe sute de citate, “Ghidul unei persoane care gândește la o viață mai bună” explică ce este metoda socratică și cum să se foloseste aceasta. Capitolele includ Etica socratică, Ignoranța, Principiile de testare și Socrate și stoicii. Filosofia socratică este încă surprinzătoare după toți acești ani, deoarece este o abordare de a pune întrebări și de a le urmări cu atentie. Este o cale spre înțelepciune și un mod de a gândi despre înțelepciune. Cu Farnsworth ca ghid, ideile lui Socrate sunt mai ușor de înțeles ca niciodată și accesibile oricui.

Așa cum a realizat Farnsworth cu cartea lui “The Practicing Stoic” – “Practicarea stoicismului” ideile vechi sunt făcute noi si din nou vitale. Această carte este pentru cei care vin la filosofia lui Socrate ca la o activitatea de zi cu zi, in scopul de a face sens din viață și din felul cum să o trăiască.

Ca o concluzie la manipulare si la metoda socratica, urmariti cu atentie premisele sa nu fie false, inselatoare sau vagi, caci rationamentul bazat pe premise false este si el fals. Fiti sceptici in privinta oricaror premise, cercetatile bine.
Restul se poate afla si din cartea “Dialogurile” lui Platon, care este tradusa in romaneste si citita cu atentie si exersata metoda, zilnic, chiar si la masa de bucatarie ce poate devein o tribuna a existentialismului.
https://carturesti.ro/carte/dialoguri-53765