Apelul lui Miron Manega

2022-09-17T19:19:36+03:0017 septembrie 2022|Doctrină naţionalistă|

APEL – Suntem suficient de mulți ca să putem declanșa o contraofensivă identitară

Miron Manega Miron - 2022

Trăim o perioadă în care se joacă integritatea teritorială a României. Suntem asediați din toate părțile de interese exterioare obscure, extrem de puternice și de vorace, care sunt instrumentate din interior, printr-un virus sistemic care dezintegrează tot ceea ce mai funcționează sistemic în România. Principalele ținte  sunt: educația, cultura, sănătatea și economia.

În aceste condiții, singura formă de opoziție în fața unei asemenea agresiuni a rămas naționalismul, în definiția lui cea mai corectă: „Ideologie și politică derivate din conceptul de națiune, care a contribuit în sec. XVIII-XX la cristalizarea conștiinței naționale și la formarea națiunilor și statelor naționale” (DEX 2009).

Ar mai fi de adăugat că a fi naționalist, în acest moment, este echivalent, așa cum remarca Florin Zamfirescu, cu a fi raționalist . Din respect pentru cei care au suferit sau au murit pentru valorile naționale, nu vom substitui însă un termen prin altul, raționalismul rămânând totuși dimensiunea principală a naționalismului cultivat de noi.

Există, fără îndoială, valori globale și valori naționale. Fiecare dintre aceste categorii poate căpăta, prin exces dogmatic sau deturnare semantică,  o formă negativă, distrugătoare și manipulatorie. Ne delimităm de asemenea excese. Dar ambele categorii sunt, sau ar trebui să fie, în forma lor acceptabilă, complementare și perfect compatibile, în niciun caz opozabile.

Globalismul ar trebui să reprezinte deschiderea unui orizont de comunicare și comuniune interumană. Din păcate, globalismul european, așa cum ni se propune și ni se impune, este doar un pretext de anihilare a valorilor naționale și, în ultimă instanță, a identității etnice în totalitatea ei.

Subminarea identității naționale este o formă disimulată de imperialism și neocolonialism prin care, cu un vast arsenal financiar modern, ni se confiscă lent suveranitatea istorică, atât de greu câștigată.

„Certitudinea” face apel la toți naționaliștii conștienți de faptul că România se află în pragul totalei dezintegrări și că orice formă de orgoliu privind originalitatea viziunii personale asupra conceptului de naționalism este, în acest moment, inoportună și divizatoare. Nu ne aflăm într-o situație normală, în care să ne etalăm, îndreptățit sau nu, superioritatea unei viziuni, suntem în situația disperată de a căuta o soluție de supraviețuire! Avem, fiecare dintre cei care se consideră naționaliști, o responsabilitate individuală uriașă. Propunerea noastră este simplă: să ne unim forțele în numele aceluiași proiect sau aceluiași ideal: salvarea României!

„Certitudinea” propune tuturor grupurilor, asociațiilor, fundațiilor sau persoanelor care s-au evidențiat în spațiul public prin susținerea valorilor naționale, ca în numele lor să accepte și să încerce ideea de a da mâna cu ceilalți, în ciuda suspiciunilor, îndreptățite sau nu, directe sau inoculate, pe care le-ar putea avea fiecare asupra unuia sau altuia.

Suntem, așa cum spuneam, asediați din toate părțile. Conștientizarea identității naționale a fost dintotdeauna cea mai redutabilă formă (și forță) de rezistență împotriva oricărei agresiuni, iar acum este singura. Suntem mulți, suficient de mulți ca să putem declanșa o contraofensivă identitară dar, din păcate, nu suntem împreună. Avem nevoie unii de alții, căci nimeni nu poate face față de unul singur, iar într-un asemenea demers nu doar componența calitativă, ci și dimensiunea cantitativă, numerică, este absolut necesară.

Avem datoria să reimpregnăm spațiul comunitar cu valorile demnității naționale și să începem reconstrucția României în numele acestor valori. O putem face. Dar numai împreună.

„Certitudinea”[1]

––––––––––-
[1] Sursa –  Revista Certitudinea Nr. 120/2022

6 Comments

 1. Alex 19 septembrie 2022 la 12:18 pm - Raspunde

  Domnule Miron Manega, foarte frumos scris. Dar stiti cu siguranta de piramida lui Maslow. Nevoile supravietuire sunt la baza. Ca sa cladesti o „noua lume” trebuie ca cei pregatiti pentru contraofensiva aia sa ramana vii, in primul rand. Dumneavoastra banui ca stiu ca nu veti avea probleme la iarna, ies bani grei din cuvinte abstrate, din concepte bine alese. Inteleg asta…dar totusi cui va adresati? Populatiei care nu-si va putea plati facturile? Punem carul inaintea boilor?

 2. CD 18 septembrie 2022 la 7:10 pm - Raspunde

  „Conștientizarea identității naționale a fost dintotdeauna cea mai redutabilă formă (și forță) de rezistență împotriva oricărei agresiuni, iar acum este singura. Suntem mulți, suficient de mulți ca să putem declanșa o contraofensivă identitară dar, din păcate, nu suntem împreună.”
  Constientizare Identitatii Nationale ALATURI de cea religioasa, de apartenenta la Ortodoxie au fost si mai pot fi arme redutabile de rezistenta impotriva celor care lupta acum direct, pe fata sa ne ia si identificarea nationala si cea religioasa, sa ne lase fara armele rezistentei noastre.
  Identificaraea Nationala ne da scopul nobil, inaltator al luptei/rezistentei noastre iar Identificarea Religioasa ne da credinta si puterea spirituala care ne uneste si ne calauzeste spre Binele Comun.

 3. Codrin S 18 septembrie 2022 la 6:56 pm - Raspunde

  @ domnul Buta:
  „Razboiul de clasa” este o fabricatie Marxista, care sa deruteze masele sa le faca sa nu observe ca dincolo de toate nedreptatile si crimele, in spatele unei cortine murdare si insangerate este o etnie Khabalista.
  Nu este o asuprire de clasa ci o asuprire de catre o etnie cu ajutorul unor clase facute de ea.
  Ganditiva ca daca respectiva etnie nu ar exista … intreaga Planeta va deveni un Rai, nu tu Profit, nu tu exploatare, inselaciune, propaganda si multe alte rele si criminale.
  Doar inchipuitiva asa ceva, dar nu „Image” a lui John Lenon, caci versurile melodiei parca apartin Forului Mondial Economic de la Davos, iar cand Lenon a realizat ca ce si-a „imaginat” el la sugestia papusarilor e criminal si a incercat sa o dreaga, a fost impuscat.
  In varful „claselor exploatatoare” sta ascunsa etnia dominanta, care il scoate pe Marx de la naftalina ca sa abureasca masele din nou.

  • Alex 20 septembrie 2022 la 11:02 am - Raspunde

   Exact! Care e diferenta dintre „dragoste” si iubire? Lasand la o parte abordarea psihologica, „din dragoste se fac bani, pe cand industrii ale iubirii nu exista”, ca sa ma autocitez. Termenul dragoste poate fi inlocuit cu multe altele. Sunt industrii intregi-ale viselor, ale sperantelor, ale loisir-ului, ale dragostei-gen valentine’s day care e doar varful iceberg-ului. Complicand diabolic simplitatile armonioase divine, au tranformat totul in izvoare de bani. Unii ar crede ca pentru ei, banii sunt un scop in sine, adunand averi de secole. Vedeti cativa miliardari de ce au adunat o viata-fac lumea cu banii respectivi-copruptie la nivel de varf, distrugerea unor continente prin „proiecte” de dezvoltare a agriculturii, prin sterilizare fortata samd. Abia in prezent se vede cel mai bine l-a ce-a ajutat avaritia genetica, specifica, de secole.

 4. gmbplay 18 septembrie 2022 la 10:17 am - Raspunde

  Nr. 7 – cum sa creezi ceva ce exista de cind lumea ?

 5. Dumitru Buta 17 septembrie 2022 la 7:29 pm - Raspunde

  Cum o sĂ fie creat un stat socialist al Noii Ordini Mondiale controlul!
  1) Sănătatea – când controlezi sănătatea controlezi și oamenii
  2) Sărăcia – o populație săracă numeroasă este mai ușor de controlat și de mulțumit, iar dacă îi oferi strictul necesar nu se va revolta
  3) Datoria – această va urmă să fie ridicată la un nivel foarte mare, astfel se pot ridică taxele și va crește automat și productivitatea
  4) Controlul armelor – înlăturarea armelor înseamnă imposibilitatea populației de a se apăra de guvern și în modul acesta se poate crea un stat polițienesc
  5) Ajutorul social – preluarea controlului asupra tuturor aspectelor vieții : mâncare, chirie, facturi
  5) Educația – se va prelua controlul asupra a tot ce citesc și ascultă oamenii, se va implementa un control total asupra a ceea ce învață copiii în școli
  6) Religia – se va îndepărta credința în Dumnezeu din guvern și școli
  7) Razboil de clasă – creerea unei separații mari între bogați și săraci, astfel va fi mult mai ușor ca bogații să fie impozitați cu sprijinul celor săraci.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top