100 DE ANI DE LA NASTERE

Recent s-au implinit 100 de ani de la nasterea marelui savant doctor SERBAN CONSTANTIN MILCOVEANU (1911 – 2011). Un om de exceptie, un doctor de avangarda, o figura originala, o inteligenta  sclipitoare, o adevarata enciclopedie  – toate  cuprinse  intr-o modestie de adevarat intelectual – asa a fost perceput de colegi, prieteni, studenti si pacienti,  cel care a fost doctorul Serban  Constantin MILCOVEANU. A fost medic primar, asistent universitar 1940-1945, decorat cu Coroana Romaniei si Steaua Romaniei, panglica Virtutea Militara, Medalia Eliberarii de sub regimul fascist.
La 30 august 2009, a incetat din viata la varsta  de 98 ani, doctorul Serban Constantin MILCOVEANU, fost student al savantului prof. dr. NICOLAE  PAULESCU si nepotul prof. dr. Constantin DIMITRESCU – SEVEREANU (1840-1930), una din cele mai reprezentative figuri de chirurgi romani.
S-a nascut la 23 decembrie 1911, in comuna Milcov, judetul Olt. A studiat la Colegiul National „Sf. Sava” din Bucuresti, absolvea facultatea de medicina din Bucuresti (1935). Si-a inceput cariera profesionala in 1935 ca presedinte al „Societatii Studentilor in Medicina”, in 1936-1940 ca presedinte al „Asociatiei Internilor de Spital”, in octombrie 1940 ca presedinte al „Asociatiei Generale a Medicilor din Romania (Colegiul Medicilor) si in septembrie 1940 ca asistent universitar la facultatea de Medicina din Bucuresti, asistent al academicianului profesor doctor NICOLAE LUPU (1884-1966).
A aderat de tanar la ideile marilor profesori A. C. CUZA, NICOLAE PAULESCU, ION GAVANESCU, CORNELIU SIMULEANU, ION CATUNEANU, TRAIAN BRAILEANU, LONGINESCU GHEORGHE, VASILE PARVAN, RADULESCU MOTRU, NICHIFOR CRAINIC, NAE IONESCU,  SIMION  MEHEDINTI,  etc.  si  s-a  apropiat de  miscarea nationalista condusa de CORNELIU ZELEA CODREANU, caruia i-a fost admirator, partizan si devotat. La 17 aprilie 1938 este arestat si izolat sub paza jandarmereasca,  intai in manastirile Tismana in Oltenia si Dragomirna din Bucovina si apoi in lagarul Miercurea Ciuc din nord estul Transilvaniei. La 25 iunie 1938 Tribunalul Militar Bucuresti judeca statul major al Legionarilor si condamna intre 5-9 ani inchisoare grea pentru „complicitate la tradare” pe ing. Gh. CLIME, Alexandru CANTACUZINO  si pe dr. Serban MILCOVEANU.
Scapa ca prin minune din inspaimantatorul  masacru din 22 septembrie 1939, cand au fost asasinati 275 sefi legionari, in frunte cu ing. Gh. CLIME, dr. Ionel BARNEA si principele Alexandru CANTACUZINO.
La 22 iunie 1940 este pus in libertate. Refuza sa-l recunoasca drept sef al Miscarii Legionare pe Horia Sima, considerandu-l un om foarte periculos pentru Natiune si Statul Roman si agent al iudaismului mondial. HORIA SIMA a reusit sa introduca in Miscarea Legionara, foarte multi evrei, tigani, iudeo-tigani si sectanti (care in realitate sunt agenti ai iudaismului), in scopul compromiterii Miscarii Legionare si lichidarii Romaniei ca stat si a poporului roman ca natiune. Din aceasta cauza este prigonit de guvernele Gh. Tatarascu, ing. Ion Giugurtu si Ion Antonescu. Horia Sima a fost ministru Educatiei Nationale in guvernul Tatarascu, Ministru la Culte in guvernul Giugurtu si vice presedinte al Consiliului  de ministri in guvernul Antonescu si a fost bun prieten cu Morusoff Mihail, seful Serviciului Special de Informatii al Armatei Romane, spion international polivalent, evreu originar din Harkov – Rusia. Academicianul CARACOSTEA DUMITRU ( 1819-  1964),  fost ministru  la  departamentul  instructiei  publice  in  guvernul  Giugurtu,  avea pasiunea de a cereceta trecutul oamenilor politici. A rasfoit dosarul de student de la Facultatea de Litere si Filosofie din Bucuresti a lui  Horia Sima si a constatat ca si-a dat licenta la profesorul Aurel Candrea-Hecht, fiind astfel singurul student roman care si-a sustinut teza cu un profesor evreu.
Probabil  ca sa fie sigur de reusita  (vezi cartea ” Istoria  Miscarii Legionare” de Stefan Palaghita, pagina 299, editura Roza Vanturilor, Bucuresti, 1993).
Generalul ION ANTONESCU a fost printre primii, care a vazut caracterul murdar a lui HORIA SIMA si al adeptilor lui HORIA SIMA si a inteles ca singura  solutie pentru extirparea raului este desfiintarea Miscarii Legionare, ceea ce a si facut-o.
In iunie 1941 are loc la Tribunalul Militar Bucuresti, procesul asa-zisei „rebeliuni  legionare”,  cu ordinul generalului  Ion Antonescu sa se pronunte sentinte de condamnare la moarte pentru majoritatea acuzatilor: general Petrovicescu,  principele  Alexandru  Ghica,  jurist  Victor  Biris,  publicist Constantin Maimuca etc. Au fost bagati in proces cu ordinul de a fi condamnati cate 5 ani inchisoare:  prof. univ. P.P. Panaitescu,  rectorul Universitatii  din Bucuresti, dr. Alexandru Popovici, chirurg la spitalul Coltea si dr. Serban MILCOVEANU.  Cum  Serban  Milcoveanu  nu avusese  nicio  demnitate  in guvernarea legionara,  la propunerea procurorului  general SON AURELIAN (1888-1952), a fost achitat din „lipsa de probe”.
Este trimis pe frontul din Est 1941-1943, cand s-a incercat de patru ori asasinarea lui prin misiuni periculoase anume concepute, in batalia de la Odessa din octombrie 1941 si in batalia din 1 iulie 1942 de la Sevastopol. A fost medic in cadrul Batalionului „Pionieri de Asalt” din cadru Diviziei IV Vanatori de Munte. In vara anului 1943, Dr. Milcoveanu era seful sectiei medicale II din spitalul 7 Campanie Simferopol- Crimea de sub coma da colonelului dr. Cornel Stoian. Putini stiu ca atunci in 1943 la SIMPEROPOL, un submarin sovietic a esuat si 10 militari sovietici raniti au reusit sa ajunga la mal. Un subaltern l-a informat pe Dr. MILCOVEANU, care a ordonat sa fie adusi imediat in spital, unde i-a ingrijit,  riscandu-si chiar viata.
Sovieticii nu au uitat aceasta fapta de o mare umanitate, care este consemnata in analele marinei sovietice.
Probabil asa se si explica de ce conducerea iudeo-bolsevica a Romaniei din 1948 formata din cei trei evrei Ana Pauker, Vasile Luca si Teorani Georgescu, nu au reusit sa-l lichideze pe Dr. Serban Milcoveanu .
Generalul Ion Antonescu care era intr-o vizita pe front, avea o durere continua in membrele inferioare. A fost chemat printre altii si dr. Serban Constantin Milcoveanu.
Dr. MILCOVEANU i-a pus diagnosticul de reticuloza malarica si l-a sfatuit  sa mearga la unchiul  lui, marele chirurg prof. dr. Amza Jianu, format la scoala prof. dr. TOMA IONESCU.
AMZA JIANU (1881-1962) l-a tratat pe Antonescu, conducatorul insanatosindu-se prin tratamentul prescris de marele chirurg doctor.
Amza Jianu are  un frumos  monument funerar la cimitirul Bellu Ortodox, fig. 98, loc 63.
In toamna anului 1944, fiind mobilizat pe frontul de Vest ca medic al Spitalului Militar 144 din Botosani, un tribunal comunist din Bucuresti, l-a eliminat din functia de asistent universitar la facultatea de Medicina din Bucuresti, pentru vinovatia de apartenenta in anii 1935-1937 la Miscarea Legionara. La demobilizare a fost eliminat din functia de medic consultant la cabinetul medical al Uzinelor si Domeniilor Resita din str. Vasile Alecsandri nr. 4, ramanand simplu liber profesionist cu cabinetul medical in str. Sapientei nr.1 langa podul Mihai Voda. A plecat pe frontul din Est cu gradul de sublocotenent si s-a intors de pe frontul de Vest cu acelasi grad.
In perioada  1948-1952  a fost fara serviciu, fiind epurat din motive politice. La 17 aprilie 1952 este arestat si dupa 18 luni de detentie politica si ancheta penala, la 7 mai 1954 este eliberat ca nevinovat si trimis ca medic la Spitalul Caritas, Policlinicile Gh. Cosbuc, Bradului si Vitan. Din 15 mai 1954 pana la 31 decembrie 1973 a lucrat ca medic de circumscriptie. Dupa 42 ani de activitate profesionala a terminat la munca de jos, ca medic de circumscriptie teritoriala.
Doctorul Serban Constantin MILCOVEANU, a simtit, a gandit si a actionat romaneste. A fost un mare  patriot si nationalist. Acest fapt a deranjat pe evrei si pe cei aserviti iudaismului mondial. Doctorul Milcoveanu a vazut in internationalismul comunist si mai recent in „mondialism” sau  „globalism”, un  paravan  inselator al  iudaismului mondial,  care  urmareste desfintarea natiunlor ca entitati ontologice  si subminarea  Biserici  Crestine prin  ecumenism,  ofensiva  sectelor si apropierea de iudaism, cu scopul  ca evreii sa fie clasa  conducatoare monopolista a intregii omeniri de pe intreaga planeta Terra. Deasemeni a aratat ca pe masura ce tehnica avanseaza, lumea se descrestineaza,se salbaticeste, se dezumanizeaza, se iudaizeaza si se indreapta repede spre auto-distrugere.Fereasca DUMNEZEU, sa invinga  iudaismul mondial, pentru ca lumea va disparea si pe pamant, vor  ramane numai urmele pasilor lui Iisus. Doctorul MILCOVEANU SERBAN a aratat pericolul actual al invaziei iudaice, care este mai periculoasa ca oricand, mascata sub forma de sectanti, oameni de afaceri, recuperatori de bunuri (cea mai mare parte a acestor evrei alungati din toata lumea, nici bunicii si strabunicii lor nu s-au nascut in Romania). Evreii au venit cu intentia clara de a desfiinta Statul Roman, insusirea bunurilor materiale si morale ale patriei noastre si alungarea romanilor de pe teritoriile stramosesti. Evreii au raspuns totdeauna cu ura si dusmanie la bunatatea si ospitalitatea romanilor. Caracterul nedemn si chiar criminal al unor evrei s-a vazut in 1940 in timpul invaziei trupelor sovietice in Basarabia si Bucovina de Nord, si in timpul complotului international antiromanesc din decembrie 1989. Conducerile post decembriste formate aproape in totalitate din evrei, doresc o Romanie fara romani. Ne meritam soarta. Cata dreptate avea PETRE TUTEA cand afirma in 1990 :”Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci treisprezece ani de temnita pentru un popor de idioti !. De asta numai eu am fost in stare …” Iata unde a dus bunatatea, toleranta, indiferenta, nesimtirea si chiar prostia romanilor. NE MERITAM SOARTA, AM AVUT MILA DE ALOGENI.
Doctorul MILCOVEANU a fost in permanenta urmarit, haituit, persecutat, amenintat cu moartea, obligandu-l sa renunte la convingerile sale. Nu I s-a permis accesul la nici o functie, participarea la niciun congres medical, acordarea unui titlu stiitific etc. Cu mare greutate a reusit sa participe timp de 6 luni in 1957 la cursul intensiv de cardiologie la Spitalul Coltea, sub conducerea acad. prof. dr. Basil Teodorescu (1891-1967). La terminarea prelegerii de deschidere, prof. dr. Basil Teodorescu, vine in mijlocul celor 80 de cursanti, ii strange mana dr. Milcoveanu si in auzul oficialitatilor de Partid si de Stat spune:”Daca fac cu placere acest curs este ca printre cursanti esti dumneata”. Cu toate ca la examenul de absolvire si calificare a fost clasat printre primii, doctorul Milcoveanu a ramas mai departe medic de medicina generala la circumscriptia teritoriala. Nu ma mai surprinde nedreptatea si umilinta facuta dr. Milcoveanu, cand am constatat recent ca Administratia Cimitirului Bellu Catolic  vrea sa desfiinteze mormintele prof.  dr.Basil  TEODORECU si al sotiei  Margaritte TEODORESCU, nascuta  CLEMENCEAU (1900-1962),din  familia  lui Georges CLEMENCEAU ( 1841 – 1929), prim- ministru al Frantei ( 1906-1909, 1917-1920); presedinte al Conferintei de pace de la Paris (1919-1920), fig Y, loc F16-17.Aceasta este recunostinta Statului Roman, pentru ajutorul dat de Georges CLEMENCEAU, in infaptuirea ROMANIEI MARI? Ce ar fi daca statul Francez, in replica, ar desfiinta mormantul lui GEORGE ENESCU?
Doctorul MILCOVEANU a scris multe carti de medicina, dintre care mentionez numai doua: Profilaxia si tratamentul sifisului. Epidemia de sifilis pe frontul de est 1941-1943: Stricnino-terapia masiva in intoxicatiile barbutirice acute. Dupa 1989 a scris si carti privind istoria Miscarii Legionare si Istoria Romanilor, dintre care mentionez cateva: Razboiul dintre Stat si Natiune voi. I, II si III; Comeliu Zelea Codreanu, cum l-am cunoscut si l-am inteles; Ce se vrea cu Romania? A fost casatorit cu EMILIA (1915-1994), medic pediatru si are 2  fete:  dr.  Dana – Domnica  MILCOVEANU  si dr. Ioana-Anca MILCOVEANU.
Dupa o viata de munca in slujba umanitatii, ca medic, disparitia lui a trecut aproape neobservata. Un singur ziar a scris cateva  randuri. Este inmormantat in cimitirul Sf. Vineri Bucuresti, fig 10, loc. 50, alaturi de mormantul artistului liric  Octav  Enigarescu (1924-1993).Dr. MILCOVEANU a trait pentru Natiune,  dar  si-a  daruit viata  stiintei, familiei si lui DUMNEZEU. Cinstindu-i pe inaintasi, dovedim ca-i meritam.
Probitas laudatur et alget
(Cinstea-i laudata, dar patimeste)
Decimus Junius Juvenalis (60-140)

07.02.2012                        TUDOR VOICU