Criza civilizației americane
Comentariu
Suntem acum într-o criză a civilizației americane pe deplin la fel de periculoasă și reală ca criza războiului civil sau a celui de-al doilea război mondial.
În timpul ambelor crize, dacă America ar fi pierdut, ar fi încetat să mai fie America – și cauza libertății din întreaga lume ar fi fost slăbită dramatic.
Astăzi, ne confruntăm cu amenințări interne și externe combinate, care sunt la fel de mari sau mai mari.
La nivel internațional, ne confruntăm cu o China în creștere, a cărei putere economică, științifică și tehnologică este acum pe deplin competitivă cu Statele Unite. Recenta agresivitate în Marea Chinei de Sud, împotriva Taiwanului și în represiunea internă (inclusiv lagărele de concentrare și genocidul împotriva uigurilor, zdrobirea culturii budiste tibetane și reprimarea mișcării libertății din Hong Kong) sunt toate semne ale autopărtirii Partidului Comunist Chinez. încredere.
Anunțarea unui proiect comun lunar China-Rusia este un exemplu de provocare colectivă autoritară a coaliției de libertate condusă de americani. Mișcarea rusă a forțelor militare în jurul graniței Ucrainei este un alt semnal al potențialei agresivități a statelor autoritare.
Oricât de periculoase ar fi provocările străine, ele se estompează în comparație cu amenințările interne la adresa civilizației americane.
Luați în considerare acești indicatori că civilizația noastră începe să se destrame.
Câteva zile de jafuri și revolte în Minnesota au avut loc chiar și în timpul procesului unui fost polițist, care demonstrează că funcționează statul de drept.
Un polițist este ucis în timpul unei opriri auto în New Mexico, iar elitele noastre ignoră crima. De fapt, primarul Mike Elliott din Brooklyn Center, Minnesota, a spus în mijlocul revoltei: „Nu cred că ofițerii trebuie să aibă neapărat arme, să știi, de fiecare dată când ei – ei – fac o oprire a traficului sau angajate în situații care nu necesită neapărat arme. ”
Există un război împotriva poliției în curs, cu 264 de oameni uciși în 2020, un salt de 96% față de anul precedent. În New York, forțele ostile folosesc cocktail-uri Molotov pentru a da foc mașinilor de poliție. Ratele uciderilor cresc în toată țara, cu 2020 cea mai mare creștere de un an a omuciderilor din istoria americană – 36,7 la sută.
Confruntat cu un comportament criminal agresiv și violență împotriva oamenilor nevinovați – inclusiv copiii mici care sunt uciși – Rep. Democrată Rashida Tlaib solicită „să nu mai existe poliție, încarcerare și militarizare”. În mod ironic, Tlaib reprezintă Detroit. Potrivit Raportului criminalității din 2020 al orașului Detroit, în 2020 au existat 327 de omucideri, în creștere față de 275 în anul precedent – o creștere de 19%. Au existat 1.173 împușcături non-fatale în 2020. Acest lucru este în creștere față de 767 în anul precedent, ceea ce reprezintă o creștere de 53%.
În Milwaukee, Seattle și Portland, Oregon, au fost create zone interzise similare celor din Franța, care sunt efectiv secesiuni localizate din Statele Unite.
Portland continuă să fie atacat noaptea de către anarhiști. În ciuda declarațiilor evlavioase ale oficialităților publice, nu se desfășoară nicio acțiune eficientă pentru restabilirea legii și ordinii.
În San Francisco, declarația procurorului comunist că furtul sub 900 de dolari nu va fi urmărit penal a dus la furturi atât de mari încât Walgreens își închide toate cele 10 farmacii din oraș.
Amenințarea civilizației americane depășește cu mult violența de pe stradă.
Directorii executivi Woke care refuză să condamne genocidul și tirania statului polițienesc în China se grăbesc să atace statul SUA Georgia – chiar dacă președintele Joe Biden a greșit (probabil mințind) cu privire la noua lege electorală a statului. Mutarea jocului All-Star în Colorado din Georgia dăunează micilor întreprinderi negre. (Există de opt ori mai mulți angajați ai afacerilor deținute de negri în Georgia decât în Colorado).
Mai mult, legile actuale privind votul din Colorado sunt mai stricte decât cele noi din Georgia. Pentru trezit contează semnalizarea virtuții – nu faptul -.
Unitatea de televiziune a mințit în mod sistematic pentru a-l învinge pe președintele Donald Trump la alegerile din 2020. Charlie Chester al CNN a afirmat recent: „Am venit la CNN ca să fac parte din asta. Uite ce am făcut, l-am scos pe [CNN] pe Trump. Voi spune 100% și cred 100% că, dacă nu ar fi fost CNN, nu știu că Trump ar fi fost votat. … Am venit la CNN pentru că voiam să fac parte din asta. ”
Bineînțeles, The New York Times, The Washington Post, MSNBC, NBC, CBS și ABC ar contesta orice pretenție a CNN conform căreia singur a învins-o pe Trump. Cele două lucrări au câștigat Premiile Pulitzer pentru că au mințit despre Trump.
Ostilitatea și necinstea tradițională a presei sunt umbrite de giganții internetului, care acționează din ce în ce mai mult ca oligarhi ruși. Încearcă să șteargă un lider susținut de peste 75 de milioane de americani, cu o nemiloasă demnă de tirania sovietică și de Partidul Comunist Chinez.
Capitalismul Crony devine mai îndrăzneț pe măsură ce marele guvern și marile afaceri se întăresc reciproc pe cheltuiala țării.
Răsturnați rasismul prin reparații bazate pe rasă, cote școlare și programe anti-albe și anti-bărbați sunt o întoarcere la discriminare și segregare alimentate de guvern.
În cele din urmă, când statul California are în vedere să solicite studenților să cânte în fiecare zi către un zeu aztec care era centrul unui cult al sacrificiului uman, există motive temeinice pentru a crede că civilizația americană este în criză.
Dacă vom rămâne America, trebuie să ne opunem forțelor care încearcă să ne distrugă.
Newt Gingrich, republican, a ocupat funcția de președinte al Camerei din 1995 până în 1999 și a candidat la funcția de candidat la președinție în 2012.
Opiniile exprimate în acest articol sunt opiniile autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale The Epoch Times.
În 1959, pe vremea când Ion Coja era adolescent, se deschidea la Moscova într-un cadru festiv, cu participarea vicepreședintelui american Nixon și a „Țarului” Hrusciov, Expoziția Americană. Scopul ei era detensionarea relațiilor sovieto-americane, dar, paradoxal le-a inflamat și mai rău. Hrusciov a vizitat, așa cum era normal, cu o zi înainte, ca să nu se îngrămădescă cu iobagii și a făcut spume, tensiunea i s-a ridicat la cote depășite doar de racheta ce l-a propulsat în cosmos pe Gagarin. Atunci, uitând de diplomație, de ospitalitatea rusească față de oaspeți, i-a rostit lui Nixon o amenințare cu „o să o vedeți voi pe mama lui Kuzska”. Fiind o expresie prea puțin cunoscută traducătorul a înțeles că Hrusciov vrea să îi prezinte lui Nixon pe mama cuiva…
Revenind la expoziția cu pricina unde populația răbdătoare s-a așezat la cozi, petrecând astfel toată noaptea, aceasta a fost șocantă și pentru poporul de rând. După cum își amintesc martorii populația pleca fie cu părerea că „așa ceva nu există în realitate” ori „e mai bine la noi pentru că toate acele lucruri ne-ar lua mințile”.
Mai înainte de 1959 America oferise bunăstare, apoi rezolvase, în urma unor puternice frământări sociale, problema ce generase Războiul civil, mai târziu a îngenuncheat „Imperiul raului” din „Războiul stelelor” (l-a început un film alegoric transformat într-o banală franșiză). În 1991 după Războiul din Golf și colapsul „inamicului tradițional” s-a instaurat Pax Americana. Apoi au venit la putere, în prim plan o serie de intelectuali de stânga cu un limbaj ce amintea de Hrusciov: America nu e progresistă, nu e suficient de liberală, nu e suficient de democratică, nu e suficient de corectă politic. Populiștii și-au impus punctul de vedere, poporul i-a aplaudat și votat. Progresistă devenind America a început să semene tot mai mult cu inamicul împotriva căruia luptă se cu mici întreruperi din 1918.
Cel care se spovedește mai sus și deplânge America pierdută uită că a fost și el printre progresiști după principiul otoman „interesul poartă fesul”. Îmi este greu că liderii Americii nu au înțeles încotro se îndreaptă, dar au făcut-o pentru putere. Ei au târât America și poporul ei într-o minciună. Degeaba a încercat Trump să spună că asemenea conducători sunt mincinoși, escroci. Sistemul a funcționat pentru că a fost ajutat de „umplutura”, exact ca la noi în 1990. Umplutura, adică prostimea cea majoritară, a votat la noi cu Iliescu, la ei cu democrații deveniți în timp social-democrați iar azi socialiști democrați. Ce spun democrații în SUA? Că americanii trebuie să muncească tot mai puțin și să primească tot mai mult. Cam așa spunea și Lenin că după ce Rusia va ajunge în comunism se va munci după posibilități se va primi după nevoi.
În concluzie d-ul Coja ar trebui să scoată șampania și s-o desfacă. Are ce sărbătorii… Visul lui Nea Nicu din 1989 atunci când toată lumea comunistă se îndoia, el jubila: lumea se îndreaptă spre comunism. Acum că e îmbrăcat sub forma ecologiei talibane, a corectitudinii politice (s-a uitat că bolșevicii au admis că ei sunt singurul partid corect politic), a renegării culturii clasice creștin-europene (fundament al Europei și Americii) în dauna progresismului și liberalismului ideilor și nu a curentului economic, adică o simbioză intre iluminismul extremist ce a dat Revoluția franceză și răsturnarea valorilor ce a dat Lovitura de stat bolșevică, devenită Marea Revoluție.
De ce am ajuns aici? Răspunsul la această întrebare cu altă ocazie.
În 1959 la Moscova avea loc Expoziția Americană iar Ion Coja era adolescent… Hrusciov le-a arătat americanilor cine e mama lui Kuzska și peste puțin timp avea să aducă lumea în preajma unui nou război mondial și nuclear iar Ion Coja știa că America e devină. Azi locul lui Hrusciov e luat de China și vasal ul ei RPD Coreeană. Ce au în comun China și RPDC de azi cu URSS? Faptul că sistemele lor economice și mai ales politice nu își pot hrăni populația. Ion Coja și intelectualii de stânga nu văd milioanele de oameni cârtiță din fastuoase orașe chinezești, milioanele de uiguri, mongoli și tibetani precum și alte minorități din lagărele de educare ori „binefacerile” partidului muncitorilor din Coreea de Nord (oficial au renunțat la comunism iar partidul a devenit al muncitorilor pentru că întreaga populație e muncitoare).
Dacă intelectualilor de stânga din Occident ori din America li se poate trece cu vederea marxismul „involuntar” pentru că nu l-au simțit pe propria piele celor din Est, după cum spunea și Ana Blandiana, nu li se poate accepta decât dacă…. au profitat.
În 1959 la Moscova avea loc prima și ultima Expoziție Americană iar Ion Coja (încă) era inocent.