Criza civilizației americane

Newt Gingrich

Newt Gingrich
15 aprilie 2021 Actualizat: 21 aprilie 2021
mai mare mai mic

Comentariu

Suntem acum într-o criză a civilizației americane pe deplin la fel de periculoasă și reală ca criza războiului civil sau a celui de-al doilea război mondial.

În timpul ambelor crize, dacă America ar fi pierdut, ar fi încetat să mai fie America – și cauza libertății din întreaga lume ar fi fost slăbită dramatic.

Astăzi, ne confruntăm cu amenințări interne și externe combinate, care sunt la fel de mari sau mai mari.

La nivel internațional, ne confruntăm cu o China în creștere, a cărei putere economică, științifică și tehnologică este acum pe deplin competitivă cu Statele Unite. Recenta agresivitate în Marea Chinei de Sud, împotriva Taiwanului și în represiunea internă (inclusiv lagărele de concentrare și genocidul împotriva uigurilor, zdrobirea culturii budiste tibetane și reprimarea mișcării libertății din Hong Kong) sunt toate semne ale autopărtirii Partidului Comunist Chinez. încredere.

Anunțarea unui proiect comun lunar China-Rusia este un exemplu de provocare colectivă autoritară a coaliției de libertate condusă de americani. Mișcarea rusă a forțelor militare în jurul graniței Ucrainei este un alt semnal al potențialei agresivități a statelor autoritare.

Oricât de periculoase ar fi provocările străine, ele se estompează în comparație cu amenințările interne la adresa civilizației americane.

Luați în considerare acești indicatori că civilizația noastră începe să se destrame.

Câteva zile de jafuri și revolte în Minnesota au avut loc chiar și în timpul procesului unui fost polițist, care demonstrează că funcționează statul de drept.

Un polițist este ucis în timpul unei opriri auto în New Mexico, iar elitele noastre ignoră crima. De fapt, primarul Mike Elliott din Brooklyn Center, Minnesota, a spus în mijlocul revoltei: „Nu cred că ofițerii trebuie să aibă neapărat arme, să știi, de fiecare dată când ei – ei – fac o oprire a traficului sau angajate în situații care nu necesită neapărat arme. ”

Există un război împotriva poliției în curs, cu 264 de oameni uciși în 2020, un salt de 96% față de anul precedent. În New York, forțele ostile folosesc cocktail-uri Molotov pentru a da foc mașinilor de poliție. Ratele uciderilor cresc în toată țara, cu 2020 cea mai mare creștere de un an a omuciderilor din istoria americană – 36,7 la sută.

Confruntat cu un comportament criminal agresiv și violență împotriva oamenilor nevinovați – inclusiv copiii mici care sunt uciși – Rep. Democrată Rashida Tlaib solicită „să nu mai existe poliție, încarcerare și militarizare”. În mod ironic, Tlaib reprezintă Detroit. Potrivit Raportului criminalității din 2020 al orașului Detroit, în 2020 au existat 327 de omucideri, în creștere față de 275 în anul precedent – o creștere de 19%. Au existat 1.173 împușcături non-fatale în 2020. Acest lucru este în creștere față de 767 în anul precedent, ceea ce reprezintă o creștere de 53%.

În Milwaukee, Seattle și Portland, Oregon, au fost create zone interzise similare celor din Franța, care sunt efectiv secesiuni localizate din Statele Unite.

Portland continuă să fie atacat noaptea de către anarhiști. În ciuda declarațiilor evlavioase ale oficialităților publice, nu se desfășoară nicio acțiune eficientă pentru restabilirea legii și ordinii.

În San Francisco, declarația procurorului comunist că furtul sub 900 de dolari nu va fi urmărit penal a dus la furturi atât de mari încât Walgreens își închide toate cele 10 farmacii din oraș.

Amenințarea civilizației americane depășește cu mult violența de pe stradă.

Directorii executivi Woke care refuză să condamne genocidul și tirania statului polițienesc în China se grăbesc să atace statul SUA Georgia – chiar dacă președintele Joe Biden a greșit (probabil mințind) cu privire la noua lege electorală a statului. Mutarea jocului All-Star în Colorado din Georgia dăunează micilor întreprinderi negre. (Există de opt ori mai mulți angajați ai afacerilor deținute de negri în Georgia decât în ​​Colorado).

Mai mult, legile actuale privind votul din Colorado sunt mai stricte decât cele noi din Georgia. Pentru trezit contează semnalizarea virtuții – nu faptul -.

Unitatea de televiziune a mințit în mod sistematic pentru a-l învinge pe președintele Donald Trump la alegerile din 2020. Charlie Chester al CNN a afirmat recent: „Am venit la CNN ca să fac parte din asta. Uite ce am făcut, l-am scos pe [CNN] pe Trump. Voi spune 100% și cred 100% că, dacă nu ar fi fost CNN, nu știu că Trump ar fi fost votat. … Am venit la CNN pentru că voiam să fac parte din asta. ”

Bineînțeles, The New York Times, The Washington Post, MSNBC, NBC, CBS și ABC ar contesta orice pretenție a CNN conform căreia singur a învins-o pe Trump. Cele două lucrări au câștigat Premiile Pulitzer pentru că au mințit despre Trump.

Ostilitatea și necinstea tradițională a presei sunt umbrite de giganții internetului, care acționează din ce în ce mai mult ca oligarhi ruși. Încearcă să șteargă un lider susținut de peste 75 de milioane de americani, cu o nemiloasă demnă de tirania sovietică și de Partidul Comunist Chinez.

Capitalismul Crony devine mai îndrăzneț pe măsură ce marele guvern și marile afaceri se întăresc reciproc pe cheltuiala țării.

Răsturnați rasismul prin reparații bazate pe rasă, cote școlare și programe anti-albe și anti-bărbați sunt o întoarcere la discriminare și segregare alimentate de guvern.

În cele din urmă, când statul California are în vedere să solicite studenților să cânte în fiecare zi către un zeu aztec care era centrul unui cult al sacrificiului uman, există motive temeinice pentru a crede că civilizația americană este în criză.

Dacă vom rămâne America, trebuie să ne opunem forțelor care încearcă să ne distrugă.

Newt Gingrich, republican, a ocupat funcția de președinte al Camerei din 1995 până în 1999 și a candidat la funcția de candidat la președinție în 2012.

Opiniile exprimate în acest articol sunt opiniile autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale The Epoch Times.