„gen. Aurel Rogojan”

Mesaje primite
x

Ion Coja site ioncojasite@gmail.com

mar., 17 mar., 20:27

către eu
De la: Viorel Roman <roman@uni-bremen.de>
Subiect: gen. Aurel Rogojan

Textul mesajului:

Romanii in laboratorul european / 51 / Puterea umbrei
Istorii din lumea informatiilor secrete. De la Ceausescu la Basescu. General brg. (r) Aurel I. Rogojan fata in fata cu Dan Andronic. pref. Ion Cristoiu, postf. Mirel Curea, ed. Proema, Baia Mare 2019, 740 p. Pe coperta cartii e Ianus cel cu două fețe, cum avem de fapt cu totii, dar pentru cei din lumea serviciilor secrete asa e profesia de baza, descoperim intr-un dialog fascinant, spontan, care-mi aminteste de „Paşii tinereţii mele mă urmează în ecou / Umbra mea de altădată umblă-n miezul umbrei mele”, Ion Pillat, si ma onoreaza p. 623, rezervata unei contributii la CNI.
Puterea umbrei completeaza o vasta si unica fresca a istoriei contemporane: Aurel Regojan – Iulian N. Vlad, confesiuni pentru istorie, ed. Proema Baia Mare 2017, 830 p.; Aurel I. Rogojan, Factorul intern, România în spirala conspiraţiilor, ed.  Compania, Bucuresti 2016, 554 p.; Aurel I. Rogojan, Fereastra serviciilor secrete, Romania in jocul strategiilor globale, ed. Compania, Bucuresti 2011, 570 p.; Aurel I. Rogojan, 1989,  Dintr-o iarna in alta… Romania in, ed. Proema, Baia Mare 2009, 228 p. si lista poate continua.
Romanii stau in calea tuturora, catolicilor, ortodocsilor si islamului, fiecare se vrea sa fie unicul mostenitor al Imperiului Roman de Rasarit. De un mileniu, cruciatii lupta secole de a randul pentru refacea unitatii crestine, eliberarea Ierusalimului, a „Treia Roma“, Moscova poarta opt cruciade ortodoxe de eliberare a celei de a „Doua Roma“, mahomedanii invadeaza periodic lumea crestina.
https://www.academia.edu/37994648/THE_EASTERN_QUESTION_-CHESTIUNEA_ORIENTALA
In aceasta Chestiune Orientala, cea mai complicata din istoria universala, gen. Aurel I. Rogojan ne ajuta sa deslusim „resorturile secrete ale istoriei“, „jocul strategiilor globale“, „spirala conspiraţiilor“ si face „confesiuni pentru istorie“ fara egal, „O stafie bântuie prin România. Antipatriotismului deșănțat și a trădării naționale. Nimeni nu se unește într-o sfântă hăituială împotriva ei. Nici Prea Fericitul Patriarh, nici Laicul Președinte, nici ministrii celor șapte poliții secrete“, ”Suntem un popor cu elitele în agonie și securitatea națională subminată!
1. Nu ne manifestăm ca naţiune suverană. Suntem un popor de proletari, pentru ca fara proprietate si nu există libertate, a unei țări asasinate economic, permanent agresat de: legislaţie impredictibilă; suprataxare; constrângeri politice umilitoare; incompetenţa administraţiei suprapopulate și hiperbirocratizate; sabotaje din partea reţelelor de afaceri transnaţionale; presiunile inimaginabile ca proporţii şi metode din partea instituţiilor şi funcţionarilor contaminaţi de corupţie; discriminarea în raport cu companiile străine; serviciile publice privatizate exclusiv pentru stoarcerea de profit pe seama suprafacturării și a prăbușirii infrastructurii acestor servicii; statul în stat al regiilor autonome le statului, unele foarte bogate, printre marii datornici ai bugetului public, dar nesecate surse ale finanțărilor politice ilegale și veniturilor clandestine ale unor rețele transpartinice; incompetența, pasivitatea, chiar obstrucția misiunilor consulare chemate să promoveze interesele de afaceri.
2. Suntem un popor cu cea mai înaltă rată de emigrare după marile migraţii barbare din primul mileniu. Paradoxul este că la o scădere a numărului populației cu cca. 3,5 milioane, independent de migrație, în listele electorale sunt cu 2,7 milioane de alegători mai mulți decât în cetățenii cu drept de vot (A se compara dinamica populației votante din 1990 până în 2016 cu dinamica demografică).
3. Suntem o națiune fără statul de drept funcţional. Puterile statului nu sunt în serviciul cetăţenilor. Ele au fost acaparate de clanuri transpartinice şi reţele infracţionale transnaţionale controlate de centre de putere externe. Unii ca ne guverneze, ceilalţi să ne desfiinţeze. Drepturile la sănătate, la educaţie, la justiţie şi multe altele sunt doar litere moarte în Constituţie.
4. Suntem un popor cu o clasă politică incapabilă a servi interesului public şi care nu face casă comună cu interesul naţional, cu elitele în agonie, cu moralitatea civică agresată, deturnată și grav amenințată în fundamentele ei creștine, cu percepția realităților politice externe atrofiata, cu securitatea națională subminată, cu partide fără ideologie, cu opțiunile politice controlate de un sistem electoral militarizat, guvernat prin minciună, incompetență și servilism, cu guverne în incapacitate de a guverna în litera și spiritul Constituției.“
*
Factorul intern. România în spirala conspiraţiilor,
de gen. Aurel I. Rogojan, editată de Compania, seria ClarObscur, coordonată de Petru Romoşan, Bucureşti, 2016, 556 p., împreună cu Fereastra serviciilor secrete. România în jocul strategiilor globale, 2011, 572 p., sunt două analize inegalabile ale soartei românilor în calea imperiilor islamic, ortodox şi catolic, care luptă pentru moştenirea Imperiului Roman de Răsărit, Bizantin, Otoman.
Stafia conspiraţiilor Chestiunii Orientale e mereu aici. Nici nu s-a volatilizat stafia comunistă care bântuia prin Europa, conspiraţia lui Karl Marx, nepotul unui rabin ranchiunos, inspirat de profetul Amos din Vechiul Testamen, că războiul dintre islamici, pravoslavnici şi occidentali e la ordinea zilei. Românii sunt în calea tuturora, dupa cum vedem şi în această carte, unde sunt prezentate sine ira et studio argumente în mai multe adevărate mari dosare de interes naţional.
În „Politica sinonimă cu frauda”, să ne mărginim la consemnarea titlurilor inspiratului autor, care spun mai mult decât ar putea-o face un prezentator: Autoevaluarea guvernării V.V. Ponta. Abuzuri, persecuţii politice, calomnii, nedreptăţi, trădări şi dezamăgiri; Dosarul Nana vs. Constituţia României; Secretele murdare ale puterii; Românii de pretutindeni sunt pe nicăieri; Falsuri, taine şi minciuni ca în anii socialismului victorios; Miniştri lunatici, transpuşi într-o lume ireală; Aceşti iresponsabili care ne guvernează; Pe mâna cui joacă Iohannis, preşedintele nimănui?!; Falimentul politicii externe a României.
„Războiul politicii cu serviciile secrete” are tradiţie. Paralela de la Porţile senzuale ale Orientului dintre Carol II şi duduia Elena Lupescu (Magda Wolf, Duta Grünberg etc.), şi cuplul Băsescu-Elena Udrea, Gură de Aur, o vedem în Politica, spionajul şi mafia. Elena Gură de Aur – doar emblema unui deceniu de guvernări cleptocrate?! Urmează alte întrebari retorice incomode: Corupţii clasei politice au certificate de bună purtare de la serviciile secrete?!; De ce plătim şapte servicii secrete?!. Pentru că la CNSAS agenţiile străine se simt ca acasă. Fas 51 / Puterea umbrei cinant e şi traseul revoluţionarului Mircea Dinescu, de la coadă de topor şi creaţie a organelor noastre la baron local de Cetate, proprietarul moşiei, conacului, morii care au aparţinut boierilor Barbu Drugă şi Bibescu.
O constatare ce depăşeşte cutumele paternaliste turco-fanariote, ortodoxe moldo-valahe: în ultimul sfert de veac, România nu a avut parte de alegeri, ci de insurecţii electorale. Insurecţiile electorale din primul deceniu postbelic au salvat  Occidentul de comunism şi Estul de capitalism. În prezent, insurecţiile electorale retrasează ori consolidează noile spaţii de siguranţă dintre potenţiali inamici. Şi din nou întrebări retorice chinuitoare: Prezidenţiabili sub steag străin. Pe mâna cui dăm România?; Campanie electorală de criză. Cum votăm? Ce alegem?. Să ne mai mirăm că la alegerile locale din primăvară prezenţa la vot a fost de numai 30% din cetăţenii ţării cu acest drept?
Capitolul „Sus cortina, domnilor … escu! Foştii preşedinţi ai României, discipoli şi mentori ai poliţiei politice” începe cu Traian Băsescu – un dosar ordinar sau extraordinar?, apoi îi vedem pe Emil Constantinescu învins de sistem, pe Renate Weber sau look-ul noii femei-comisar şi pe Mogulii versus securitatea naţională, cu Spionaj la Cotroceni pentru afacerişti şi corupţi. Jurist de formaţie, autorul nu uită de „Justiţie în ţara suspecţilor” şi nici de „Fapte şi acte în dosarul chestiunii maghiare”, cu Noi file din cronologia neorevizionismului maghiar, in viziunea căruia Ţinutul Secuiesc nu este România.
Mai ales la români, factorul intern nu poate fi înţeles fără a lua în considerare factorul extern, prezentat pe larg într-o parte (pp. 417-501) din această carte: „Războaie vechi cu variaţiuni noi: jihadism, terorism, spionaj cibernetic, schimb de informaţii…” şi „Nesfârşitele războaie geopolitice”. Aici se potriveşte şi începutul factorului intern şi extern din anul revoluţionar 1989: „Adevărul generalului Vlad în lupta cu falsul”. La întrebarea pe care mi-am pus-o şi eu, „Generalul Iulian Vlad, erou sau trădător?”, răspunsul e simplu: pentru români este un erou, iar pentru reprezentanţii intereselor imperiale este un trădător.
Lectura a peste o mie de pagini nu mai este la îndemâna cititorului de azi, alimentat cu informaţii scurte, tendenţioase, pe care nici nu le mai ia în serios. Vedem asta în absenteismul de la alegeri. Se ştie că aspiranţii la fotoliile puterii îşi cumpără locurile pe liste şi funcţiile în administraţia centrală şi locală. Asta e cutuma la boieri, baroni locali, parlamentari, miniştri de şase secole la Bucureşti. Totuşi, nu-ţi poţi înfrâna un sentiment de disconfort, pe care l-am găsit şi în comentariile acad. Dinu C. Giurescu şi Corneliu Vlad. Cu atât mai mare este meritul acestor cărţi, unicate în cultura politică duplicitară de ploconire faţă de Occident şi de muşamalizare a unei realităţi cosmetizate după cum bate vântul. Autorul refuză ”Capul plecat…” şi „Aici suntem la porţile Orientului, unde nimic nu este luat în serios!”. Cine nu citeşte aceste cărţi nu înţelege mai nimic din România contemporană.
Viorel Roman, Timişoara la 28 august 2016