Implicarea evreilor de la Casa Albă în afacerea gazelor, ocazionată de conflictul ruso-ucrainean, în care Ucraina a fost împinsă
Cornel-Dan Niculae
Incorect Politic
Aprilie 17, 2022
Implicarea evreilor de la Casa Albă în afacerea gazelor, ocazionată de conflictul ruso-ucrainean, în care Ucraina a fost împinsă.
(legat de articolul „Ministrul energiei Virgil Popescu, „hoţul“ care serveşte Israelul“)
*
„Departamentul de Stat al SUA, prin consilierul principal pentru securitatea energetică globală al lui Joe Biden, Amos Hochstein, a lucrat în culise pentru a convinge Germania să anunţe că va suspenda aprobarea funcţionării gazoductului Nord Stream 2… al lui Putin‟, scria presa americană în 23 februarie 2022 (https://www.politico.com/news/2022/02/23/white-house-sanctions-nord-stream-2-pipeline-00010968).
Germania s-a văzut silită astfel să renunţe, doar pentru că i-a pretins SUA, prin Amos Hochstein, la gazul ieftin rusesc pentru a cumpăra gaz de la companiile americane, mai ales de la Tertullian Inc, la care a lucrat evreul Amos Hochstein înainte de a veni la Casa Albă.
Şi, în această regie, toată Europa va trebui să se alinieze şi să cumpere gaze de la americani si de la israelieni pentru a sancţiona Rusia cea „vinovată de invadarea Ucrainei‟, gest la care a fost împinsă însă (zice ea) de când Ucraina a fost atrasă în jocurile SUA.
Misteriosul agent de culise al administraţiei Biden, consilierul Amos Hochstein, s-a născut în Israel în 1973, deşi părinţii lui au fost, iniţial, evrei europeni emigranţi în America. A făcut armata în Israel, apoi, după 1995, a venit în America, unde i s-au deschis uimitor de uşor culoarele puterii prin Partidul Democrat.
În 2011, Hochstein lucra la U.S. Department of State, în administraţia Obama, dirijată de George Soros, la un nou înfiinţat Birou al Resurselor Energetice, încercând „să ajute Ucraina să găsească noi resurse de gaz pentru a nu mai depinde de Rusia”. Presa americană relata în 2016 cum Amos Hochstein lucrează de la Casa Albă la proiectul ca Europa să fie alimentată cu gaze naturale exculsiv de firme din SUA, în dauna importurilor europene din Rusia.
Bogdan Aurescu-Goldenberg, ministrul de Externe al României, a şi anunţat „liniştitor‟, tot în 23 februarie 2022, că România va lua de acum înainte gaze de la SUA (evitând să anunţe şi Israelul), „cel mai mare furnizor al Europei”. Gazele lichefiate de la americani şi israelieni (mult mai scumpe decât cele ruseşti) ar urmă să fie descărcate în conducte, printr-un terminal, care din Grecia să ajungă în Bulgaria şi în România.
Iar compania americana de gaze Tellurian Inc, principala câştigătoare alături de israelieni a situaţiei create prin conflictul forţat al UE cu Rusia, prin furnizarea de gaze pentru Europa, care să înlocuiască gazul rusesc, are ca importanţi acţionari fonduri de investiţii precum SSgA Funds Managemen (State Street Global Advisors / SSGA), BlackRock (controlată de familia lui George Soros prin fondurile ei de investiţii), Paulson & Co. Inc (deţinută de John Paulson, ale cărui origini evreieşti se întind din Lituania şi Ucraina până în România) sau S&P Global Inc din New York (prin SPDR).
*
În prezent Casa Albă este controlată de 16 evrei cu greutate. Toţi îl detestă pe Vladimir Putin şi Rusia, în general (a se vedea articolul „Biden’s Jewish A-Team of Jewish advisers, cabinet members and staff“ din The Jerusalem Post din 9 februarie 2021, dar care nu o menţionează şi pe Victoria Nuland, care a apărut mai târziu, în mai 2021. în cabinetul Biden). Aceeaşi Victoria Nuland care făcea jocurile cu George Soros în Ucraina în 2013-2014, instigând la „revoluţia Euro Maidan“, a cărei consecinţă în timp a fost ajungerea lui Zelenski în fruntea Ucrainei, şi el evreu.
HAHAHA! MACAR DE AM AVEA SI NOI VACI SACRE PENTRU COMBUSTIBIL :
ARTICOL DIN FRANCE SOIR :
India pariază pe bălegarul de vacă, o sursă de energie regenerabilă promițătoare
Publicat la 20.04.2022 la 08:17 – Actualizat la 17:22
Un camion descarcă gunoi de grajd colectat de la fermieri pentru a alimenta o centrală electrică pe biomasă, pe 4 martie 2022, în Indore, India.
© Gagan NAYAR / AFP
DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:
Autor(i): De Bhuvan BAGGA – Indore (India) (AFP)
Acest articol vine direct de la AFP (Agence France Presse). Mai multe detalii despre diferitele tipuri de articole publicate pe FranceSoir, aflați mai multe →
-A _+ A
În nordul Indiei, o centrală electrică pe biomasă transformă gunoiul de grajd și bălegarul de vacă în energie, ca parte a unui proiect pilot care își propune să ajute la reducerea poluării aerului, beneficiind în același timp fermierii din regiune.
Gospodăriile din comunitățile rurale din India au folosit întotdeauna bălegar și gunoi de grajd drept combustibil, pe care le usucă în chifteluțe la soare.
Această practică poluantă a continuat în ciuda eforturilor guvernului de a o elimina treptat și de a o înlocui cu butelii de gaz subvenționate.
Satele de la periferia Indore, capitala statului Madhya Pradesh, pot beneficia acum de gunoi de grajd, datorită unui proiect pilot pentru o uzină de biomasă care îl folosește pentru a furniza energie orașului.
„Avem bălegar de foarte bună calitate și îl păstrăm curat pentru a ne asigura că aduce cel mai bun preț”, a declarat fermierul Suresh Sisodia pentru AFP.
– „bani de gunoi de grajd” –
Operațiunea sa este unul dintre numeroșii beneficiari ai așa-numitului proiect „Gobardhan”, „bani de gunoi de grajd” în hindi, născut cu uzina de biomasă din vecinătate.
A fost inaugurat personal de prim-ministrul Narendra Modi în februarie anul trecut.
Fermierul în vârstă de 46 de ani câștigă 218 de euro pe camion încărcat de gunoi de grajd proaspăt destinat centralei electrice, ceea ce reprezintă mai mult decât venitul mediu lunar al unei gospodării agricole din India.
Ferma domnului Sisodia are 50 de capete de vite. Ocazional își compensează costurile vânzând gunoi de grajd ca îngrășământ, dar acum speră la o sursă de venit mai durabilă.
„Fermierii o colectează o dată la șase sau douăsprezece luni, iar în unele sezoane nu. Dar planta ne-ar putea oferi un venit regulat”, spune el, adăugând că ferma lui produce suficient gunoi de grajd pentru a umple un camion la fiecare trei săptămâni.
Excrementele vitelor sale sunt transportate la uzină care le amestecă cu deșeurile menajere pentru a produce metan inflamabil și un reziduu organic care se poate întoarce în ferme ca îngrășământ.
În cele din urmă, uzina va procesa 500 de tone de deșeuri pe zi, inclusiv cel puțin 25 de tone de bălegar de bovine, ceea ce ar fi suficient pentru a furniza un surplus considerabil sistemului de transport public din Indore.
– „Garanții de plată” –
„Jumătate va furniza autobuze în Indore, iar cealaltă jumătate va fi vândută clienților industriali”, a declarat șeful fabricii Nitesh Kumar Tripathi pentru AFP.
Proiectul „Gobardhan” s-a confruntat cu multe obstacole, precum starea proastă a drumurilor din această zonă rurală, care îngreunează accesul camioanelor la fermele de unde să colecteze combustibilul natural.
Fermierii au fost inițial suspicioși, temându-se că ar fi o schemă de îmbogățire pe spatele lor. Ei au cerut apoi „garanții de plăți prompte și regulate” înainte de a se angaja, a spus Ankit Choudhary, responsabil cu potențialii furnizori pe care îi solicită în sate.
Guvernul domnului Modi are mari speranțe în această inițiativă și s-a angajat să instaleze alte 75 de centrale electrice pe biomasă în următorii doi ani.
Exploatarea surselor alternative de energie este o necesitate urgentă pentru țara care depinde de cărbune pentru a satisface aproape trei sferturi din necesarul de energie a 1,4 miliarde de locuitori.
Orașele indiene sunt printre cele mai poluate centre urbane din lume. Poluarea aerului este responsabilă pentru peste un milion de decese pe an în India.
– Rătăcirea vacilor sacre –
„Gobardhan” nu reușește să-i seducă pe naționaliștii hinduși, principalul electorat al domnului Modi, și pe toți cei pentru care vacile sunt sacre.
Sub conducerea lor, „vigilenții vacilor” au decimat abatoarele de vite deținute de obicei de musulmani și au linșat pe oricine suspectat că ar contribui la sacrificarea lor.
Dar aceste politici religioase centrate pe vite au dus la abandonarea vacilor care nu mai dau lapte și care acum colindă prin toată țara.
Susținătorii guvernului, precum Malini Laxmansingh Gaur, fostul primar al orașului Indore, speră că aceste centrale electrice pe biomasă vor stimula fermierii să-și păstreze vacile.
„Acest venit suplimentar va face posibilă atât curățarea satelor, cât și lupta împotriva rătăcirii vitelor”, a spus ea pentru AFP.
Autor(i): De Bhuvan BAGGA – Indore (India) (AFP)
DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:
https://www.francesoir.fr/afp-afp-france/linde-mise-sur-la-bouse-de-vache-une-source-denergie-renouvelable-prometteuse