UN STUDIU EFECTUAT DE CERCETĂTORI ISRAELIENI ARATĂ CĂ VACCINAREA ANTI COVID ESTE RESPONSABILĂ DE CREȘTEREA CU 25% A NUMĂRULUI CAZURILOR DE STOP CARDIAC

De David Sidman, 01 Iunie 2022, Israel365 News

„În trupul vostru să nu faceți tăieturi pentru sufletele morților, nici să scrieți pe voi cu împunsături de ac; Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru!” (Leviticul 19:28, Biblia versiunea Anania)

vaccin anti coronavirus cu logo-ul companiei Pfizer afișat în fundal, Shutterstock

Un nou studiu, cu rezultate îngrijorătoare, realizat de cercetătorii israelieni și publicat în revista Nature, a demonstrat o creștere de peste 25% a numărului de apeluri de urgență legate de probleme cardiovasculare în rândul adolescenților, după lansarea utilizării vaccinurilor anti coronavirus. Printre victime s-au numărat atât bărbați, cât și femei. Nu s-a constatat o creștere similară în rândul celor care au contractat coronavirusul pe cale naturală.

Studiul a fost analizat de verificatorii de fapte de la Reuters, care critică utilizatorii de social media care folosesc rezultatele ca dovadă că vaccinul împotriva covid provoacă atacuri de cord scriind că: „studiul în sine nu dovedește o corelație cu vaccinurile anti COVID-19, deși postările de pe rețelele sociale sugerează că așa ar fi”.

Atât autoritățile sanitare din Israel, cât și Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC) din SUA au recunoscut existența unei legături între vaccinurile anti coronavirus și anumite complicații cardiovasculare. Riscul de a suferi miocardită în urma unei a doua doze de vaccin este estimat în prezent ca fiind între 1 la 3000 până la 1 la 6000 în rândul bărbaților cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani.

Articole recente din reviste științifice au încercat să sugereze că apariția complicațiilor cardiovasculare după infecția cu coronavirus este mai frecventă decât cea de după vaccinare. Această afirmație este contrazisă de concluziile unui studiu recent realizat de cercetătorii israelieni. Oamenii de știință au folosit date de la serviciile medicale de urgență naționale din Israel (EMS) referitoare la „stop cardiac și sindromul coronarian acut, care examinează apelurile de urgență la EMS, în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 16 și 39 de ani” – în perioada anilor 2019 și 2021. Datele le-au permis acestora să compare o situație de referință (epidemie pre-COVID) cu o epidemie de coronavirus fără utilizarea de vaccinuri, și să o compare apoi cu o epidemie de coronavirus în urma unei administrări de vaccinuri la scară largă.

A fost descoperită o creștere de peste 25% în fiecare tip de apel în perioada ianuarie-mai 2021, în comparație cu 2019-2020. Acest lucru înseamnă că „ratele crescute de vaccinare … sunt asociate cu un număr crescut de CA [stop cardiac] și ACS [sindrom coronarian acut]”. În schimb, studiul „nu a identificat o asociere semnificativă din punct de vedere statistic între ratele de infecție COVID-19 și numărul de apeluri săptămânale de CA și ACS”.

Deși riscurile de miocardită pentru tinerii de sex masculin au primit o atenție sporită, studiul a descoperit o creștere mai importantă a evenimentelor de CA și ACS în rândul femeilor, care au fost asociate cu vaccinurile anti coronavirus.

Se știe că miocardita este o „cauză majoră a deceselor subite și neașteptate la adulții cu vârsta mai mică de 40 de ani, și este evaluată ca fiind responsabilă pentru 12-20% dintre aceste decese”, explică autorii studiului. Cercetătorii au adăugat că rezultatele lor au fost similare cu cele ale colegilor lor din Scoția și Germania.

Cercetătorii avertizează că – având în vedere constatările lor -„este esențial să se crească gradul de conștientizare în rândul pacienților și al medicilor în ceea ce privește simptomele aferente (de exemplu, disconfort toracic și dificultăți de respirație) în urma vaccinării sau a infecției cu COVID-19, pentru a se asigura că potențialele daune sunt reduse la minimum”.

Deși studiul se bazează exclusiv pe date, concluziile acestui articol fac obiectul unor critici pe care editorii le au în vedere.