Scrisoare din Israel
No issue detected

Radu Pârvu3 hours ago
.
Două întrebări pentru orice evreu care cunoaște limba română:

1. Dacă evreii au dreptate că în România a existat un holocaust în care evreii au fost victime, atunci de ce tot ei, evreii s-au opus și au și reușit să nu fie publicată arhiva presei evreiești din România, perioada 1940-1944 ?

2. Dacă evreii au dreptate că în România a existat un holocaust în care evreii au fost victime, de ce în chestionarele suferințelor unei familii evreiești (material alcătuit de Congresul Mondial Evreiesc) chestionare ce au fost completate după 23 august 1944, de ce acolo nu se află nici măcar o singură întrebare, referire la holocaust, pogrom etc ?

Două întrebări simple și cât se poate de clare. Unii români încă așteaptă un răspuns…

.
Nota redacției – Într-adevăr, colecția publicațiilor evreiești din anii 1941-44, ca și din anii următori, nu este accesibilă! Colegul Voicu Tudor mergând la Comunitate și cerând să consulte presa respectivă – accesibilă cu ceva ani în urmă, a aflat că arhiva comunității s-a transferat în Israel, gest ilegal, căci FCER este consumatoare din bugetul României și are obligația de a-și ține arhiva la dispoziția publicului din România!