Paradox(al)ul Valeriu Stoica
Valeriu Stoica, pentru mine, este unul dintre cei mai siniștri mafioți de după 1990. S-a înhăitat cu doi foști colegi de facultate și de găinării ante-decembriste și au pus la cale un sistem de legi și proceduri post-decembriste prin care să câștige bani cu nemiluita de pe urma falimentelor din economia românească. Iar, dacă aceste falimente nu sunt suficient de multe și de mănoase, sistemul creat de cele trei hiene le permite să declanșeze ei un faliment, unde doresc mușchii lor. O demonstrație strălucită au făcut-o falimentând Banca Internațională a Religiilor, BIR, o bancă a cărei funcționare era fără cusur. Cei trei dihori și-au însușit patrimoniul de câteva sute de milioane de euro al băncii, inclusiv Tezaurul băncii, care cuprindea bunuri culturale inestimabile.
Firește, deranja că BIR era o bancă românească, cu capital și acționariat românesc! Ca și Dacia Felix, ca și Credit Bank, Albina etc., etc. Dar a fost la mijloc și un motiv personal, a-politic, non-ideologic: jaful subsecvent! Nesațul de banul public!
Asta încă n-ar fi nimic dacă numitul Valeriu Stoica nu s-ar fi ocupat și de înfieri de copii. O afacere de familie, se zice. Adică fără implicarea celorlalți doi operatori judiciari. S-a implicat, în schimb, dintr-un impuls matern ireprimabil, soția lui Valeriu Stoica, avocată. Tusea și junghiul, mai pe românește! Fantastică potrivire de caracter!… Ce cuplu reușit!
Împreună, soții Stoica au mijlocit sute de înfieri! Sute de înfieri!, au scris ziarele la vremea aceea, iar cei vizați nu au dat nicio dezmințire, nu au chemat pe nimeni la tribunal să dea socoteală pentru o calomnie așa de grosolană!… Acele sute de dosare de adopții ilegale au dispărut apoi din arhivele tribunalelor. Au dispărut, a clamat tot presa, în perioada când Valeriu Stoica a fost pus ministru la Justiție! Nimeni nu s-a autosesizat, nici tu procuratură, nici tu minister al Justiției, să verifice o acuzație atât de gravă!
Înfieri ilegale au mai mijlocit și alții în România, inclusiv capete încoronate. Mai exact spus, în curs de încoronare!… Așa că…
Așa că nu aș fi făcut eu caz de acest mafiot dacă deunăzi, într-un cerc de colegi, foști colegi de facultate, discuția tangentând și „triumviratul malefic” din Justiție, un coleg nu venea cu informația că se cunoaște cu Valeriu Stoica din anii liceului, când frecventau același cenaclu literar!…
Valeriu Stoica la un cenaclu literar?!… Și ce făcea acolo?! Ce căuta Valeriu Stoica la un cenaclu literar?!
Păi citea și el poezii, mai intervenea în discuții, ca la cenaclu!…
De-ale cui poezii?!
De-ale lui!
De-ale lui Valeriu Stoica?!… Vrei să spui că Valeriu Stoica a scris poezii la viața lui?!
Mirarea mea a stârnit mirarea colegilor! De ce n-ar fi scris Valeriu Stoica poezii în anii adolescenței?!
A trebuit să mă explic: domnilor colegi! Exercițiul poetic, precum foarte bine știți, este un act purificator! Ba chiar nu îl poți concepe altfel decât ca pe un izvor curat, neîntinat, expresie a unei purități sufletești de care rămâi toată viața marcat, adică poezia te condamnă pe viață să umbli cu capul în nori, în ceruri nalte, încătușat pe veci de idealuri nobile, imaculate… Eu nu pot să-mi imaginez că un om ca Valeriu Stoica, cu atâtea pezeventlîcuri la cazier, un ins care a făcut negoț de prunci, fără să-i pese unde ajung acei copilași, ar fi putut, cu aceeași minte, cu același suflet, să scrie și poezii!… Ce poezii putea să scrie dintr-un hău sufletesc atât de negru?!…
…Discuția a alunecat, în chip fatal, la cazuri similare!… S-au plimbat colegii mei, mai docți ca mine în materie, prin toată literatura lumii. Un coleg ni l-a pomenit și pe Paul Tutungiu!
Ce a făcut nerodul?, m-am mirat eu! Și tot eu am ripostat: Stai, domnule, că Paul Tutungiu nu se pune! Nu se poate spune că a scris poezii, huiduma!… A ținut-o el langa cu Partidul, Ceaușescu, România, dar alea nu-s poezii, sunt declarații publice de impostură și lichelism! Nu m-aș mira că a făcut vreo ticăloșie după 1990!…
Și a făcut nerodul, dar păstrând proporțiile: la mintea lui puțină, ticăloșii de mică anvergură, nu ca ale lui Valeriu Stoica. A găsit la Paris o băbuță respectabilă și credulă, pe care a convins-o cât a suferit namila sub regimul trecut, și i-a smuls la notariat o împuternicire, un fel de testament… Ce a urmat nu are nicio legătură cu poezia!
Repet însă: asemenea legătură n-a existat niciodată între cei doi: poezia și Paul Tutungiu!… E cum ai zice… Doamne, ferește!
Dar cu Valeriu Stoica este altceva! Dumneata spui că nu scria rău, că era o mică vedetă a cenaclului! Zici că „promitea”! Promitea să ajungă ceva pe câmpia literelor, nu a malversațiilor, a „crimelor economice”! Eu nu pot să imaginez nicicum o compatibilitate cât de firavă între poezie și comerțul cu ființe umane! O ticăloșie „nec plus ultra”!… Sau să bagi la pușcărie oameni nevinovați, să le înscenezi fraude și abuzuri ca să-i poți devaliza de tot ce au!… Să provoci atâtea drame, în atâtea familii!…
…A trebuit să fac față unui adevărat asalt! Colegial, nu-i vorbă!
Au sărit cu gura pe mine toți convivii: cum că cum poți să fii atât de naiv, coane Ioane?!…
Și au început, cu mare sârg, cu voluptate chiar, să facă inventarul post-decembrist al ticăloșiilor la care s-au pretat și alții, nu poeți amatori ca Valeriu Stoica, ci profesioniști ai scrisului, ai meditației filosofice, metafizice, exponenți ai elitei intelectuale românești, care au intrat fără nicio greață în hora „băieților deștepți”!…
Da, zic eu, dar nici Pleșu, nici Liiceanu, care au făcut safteaua încă din 1990 la jaful din avutul public, și nici ceilalți de care mi-ați vorbit, nu sunt poeți, nu au încercat măcar să fie poeți, ci sunt și ei niște bieți șmecherași de pe tușă, din tribună: critici literari, istorici literari, istorici, unii chiar academici! Dar nu poeți! Nu au visat la poezie, nu i-au aparținut niciunul, căci poezia e ceva care te înnobilează prin aspirația sieși suficientă ca să te modeleze ca om în chip definitiv!… Cum să mai bagi mâna până la cot în haznaua statului după ce ai ținut între deștele înfiorate pana subțire a giersuirii în poeme și sonete?!…
Eu, punctă decisiv Grigore, mai cinic cum îl știe toată lumea, nu m-aș mira să aflu că Valerică al nostru mai scrie și azi poezii!… Arta manipulării și a disimulării a ajuns azi la niște performanțe…
Valeriu Stoica poet?!…
Mă mir că încă nu și-a publicat stihuirile! Dă bine la C.V…
Și a continuat Grigore, crezând că pune capăt disputei noastre: știi când o să-și publice Valeriu Stoica poezelele din frageda și inocenta sa adolescență? Când va intra la bulău și va susține că sunt poezii scrise acolo, dincolo de gratii. Scrise cu cătușele la mână. Asta îi va reduce din anii de detenție!…
Ce zici? Nu sună rău ca titlu de volum: Poezii scrise cu cătușele la mână!
Ca să am totuși eu ultimul cuvînt, le-am mai spus și povestea lui Țiu… Adică m-am explicat până la capăt: Eu, student fiind, am lucrat în fiecare vară la Salvamar!… Îi păzeam pe gorobeții mai fraieri să nu se înece…
Stăteai de veghe în lanul de… de… de valuri nărăvașe!, mă completă același Gr. T. Pop, pus pe metafore…
Nu eram singur! Făceam cu schimbul pe aceeași barcă.Într-o vară, am nimerit cu Țiu, lăutarul… Fuseseră doi frați vestiți în Constanța! Mari lăutari… Unul dintre ei însă nu mai cânta, trăia din expediente, iar vara intra la Salvamar!… Unii ziceau că el cânta cel mai bine!… Cântase! Când l-am cunoscut eu nu mai cânta! Nu mai cânta de când fusese închis pentru omor, omucidere!… Cu greu ne-a explicat frate-su, care se cunoștea cu tata: domnule Zaharia, nu mai poate să cânte! Nu mai poate să pună mâna pe vioară de când l-a omorît pe bietul om…
…După ani de zile, am găsit la Sartre povestea unui pictor care participase la războiul civil din Spania, unde mânuise destul de eficient o mitralieră!… După ce a lăsat mitralaliera și a încercat să se întoarcă la șevalet, a constatat că mâna sa refuza să se atingă pe pensule… Așa și cu Valeriu ăsta! După câte ticăloșii a făcut e cu neputință să se mai atingă de coala albă de hârtie… Mai scrie și azi poezii?! Așa-i că nu?!
Nu știu! Nu văd de ce nu? O să mă interesez!…
Pun pariu că nu mai scrie! Ar contrazice toată teoria poeziei, a literaturii!…
Ion COJA
Post scriptum. M-a sunat adineaori colegul amintit ca să-mi spună că a uitat un detaliu: La acel cenaclu mai venea și Adrian Năstase!… Ce zici de asta?!
Ce să zic!?… Nici ca banc nu-i bună! Nu te cred! Nu pot să cred! Nuuuu!…
Revoltele sociale înregistrate în întreaga lume – semnul unei treziri a conștiinței
„Dacă oamenii sunt înţelepţi, ei nu mai pot fi exploataţi. Dacă oamenii sunt
inteligenţi, ei nu mai pot fi subjugaţi. Ei nu mai pot fi forţaţi să trăiască într-o viaţă «mecanică», asemeni unor roboţi. Ei se vor manifesta. Vor dori să trăiască în libertate. Libertatea vine odată cu înţelepciunea şi nicio societate nu doreşte ca oamenii să fie liberi. […] Un om înţelept preferă să moară decât să fie un sclav.” Osho
În ultimii ani, în foarte multe țări, mii de oameni au ieșit în stradă
pentru a-și manifesta nemulțumirile, protestând împotriva corupției
clasei politice, a condiţiilor grele de trai, a încălcării sistematice a
drepturilor omului, împotriva minciunilor propagate de mass-media etc.
Aceste manifestații s-au produs spontan de cele mai multe ori,
atingându-se cote maxime de revoltă interioară ca urmare a măsurilor
aberante, injuste impuse de guvernanții corupți sau în urma presiunilor
masive exercitate de cei care dețin controlul finanțelor la nivel
mondial sau de marile corporații.
Oamenii nu mai sunt dispuși să accepte toate minciunile servite de liderii
politici pe care nu-i interesează aproape deloc soarta cetățenilor; ei
sunt hotărâți să lupte pentru a-și redobândi drepturile fundamentale și
pentru a ieși din starea de sclavie în care au fost aduși în mod
intenționat. Fie că își dau seama de aceasta sau nu, în marea majoritate
a oamenilor începe să se trezească o conștiință superioară, însoțită de
aspirația spre mai bine și de dorința de a trăi în deplină armonie și
pace unii cu ceilalți.
Tot mai mulți dintre noi încep să realizeze necesitatea unei transformări
profunde a sistemului social, care actualmente este caracterizat de
corupție, minciună, lăcomie, perversitate, foame nebunească de putere
etc. Încrederea în guvernanți este din ce în ce mai scăzută și tot mai
mulți oameni încep să-și dea seama de existența grupurilor de interese
oculte, care conduc în realitate, din umbră, soarta națiunilor.
Să facem o sinteză a celor mai importante mișcări sociale care s-au înregistrat în ultimii ani.
La sfârşitul anului 2010 au început o serie de revolte sociale în mai multe ţări arabe, fenomen ce a fost denumit Primăvara Arabă. Protestele din ţări precum Tunisia, Egipt, Libia, Yemen, Siria, Algeria, Irak, Arabia Saudită, Maroc, Mauritania, Djibouti, Kuweit şi teritoriile palestiniene au apărut ca urmare a nemulţumirilor crescânde ale populaţiilor respective faţă de corupţia politică şi condiţiile grele de viaţă.
La 17 septembrie 2011, în parcul Zuccotti din New York, începea mișcarea Occupy Wall Street,
ce avea să se răspândească rapid în SUA și în întreaga lume. Protestul
condamna inegalitatea economică şi socială, lăcomia corporatiste şi
corupţia guvernelor. Sloganul preferat al manifestanților era „Noi suntem cei
99%”, referindu-se la faptul că aproape întreaga bogăție a planetei se află
în mâinile a 1% din populație. Mass-media a prezentat aceste manifestații de mare amploare într-un mod parțial și incorect, încercând să le minimalizeze sau ignorându-le complet, dar informațiile s-au răspândit rapid, cu ajutorul internetului.
În Sudan, manifestaţii ample de protest, care continuă și astăzi, au început încă
din anul 2011. Preşedintele Omar al-Bashir, aflat în fruntea țării din
1993, când s-a autodesemnat în această funcţie, a fost găsit vinovat de
genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război de către Curtea
Internaţională de Justiţie. El a respins însă autenticitatea verdictului. Oamenii protestează față de corupţia politică, rata mare de şomaj, măsurile aberante de austeritate.
În anul 2011, a avut loc cea mai amplă revoltă din Egipt din ultimele decenii, în urma căreia a fost înlocuită conducerea politică de la acea vreme. Protestele masive au continuat şi în următorii doi ani când, sub conducerea noului preşedinte, condiţiile economice şi sociale s-au agravat. Și în anul 2014, manifestaţiile sunt departe de a se încheia, întrucât preşedintele actual urmărește să instaureze un regim totalitar.
http://www.youtube.com/watch?v=YZgBSdD0xKM#t=45
În anul 2011 au început proteste şi în Spania.
Motivele sunt similare: corupţie politică, şomaj ridicat, condiţii
economice grele. Peste 8,5 milioane de manifestanţi au solicitat să li
se asigure drepturi elementare, cum ar fi dreptul de a avea o locuinţă,
dreptul de a munci, drepturi culturale, de sănătate şi de educaţie şi o
democraţie autentică.
Începând cu luna martie 2014, s-au înregistrat numeroase proteste în mai multe oraşe din Spania, culminând cu manifestația de la începutul lunii aprilie, de la Madrid, când sute de mii de oameni au ocupat străzile orașului într-un „marş al
demnităţii” împotriva măsurilor de austeritate draconice impuse de guvernul spaniol.
http://www.youtube.com/watch?v=vZ8yNywAOEk
Peste 250.000 de israelieni au protestat în anul 2011, nemulţumiţi de condiţiile de trai și de guvern. Ei au cerut să se facă dreptate în societate, exprimându-și
dezaprobarea față de legea care le permite numai celor bogaţi să deţină
locuinţe.
http://www.youtube.com/watch?v=H5dsNvcNY7Q
De asemenea, începând cu anul trecut, israelienii au protestat împotriva
noilor legi care îi obligă pe evreii Haredi (grup „ultra-ortodox”, pacifist) să se efectueze o pregătire în armată, la vârsta de 18 ani. Un alt proiect de lege prevede mutarea evreilor Beduini (crescători de vite sau cămile, nomazi sau seminomazi) la oraşe. Protestatarii susţin că interesele liderilor nu sunt de a-i integra pe beduini în viaţa modernă, de a-i educa, ci de a creşte forţa de muncă dar mai ales, de a lua sub stăpânire teritoriile lor.
Sunt cunoscute protestele grecilor din ultimii ani. Sute de mii de manifestanţi s-au declarat împotriva acordului de împrumut semnat cu Fondul Monetar Internaţional şi a măsurilor dure de austeritate impuse de Uniunea Europeană pentru a salva ţara de la faliment. Grecii au acuzat guvernul şi UE de corupţie şi
furt.
http://www.youtube.com/watch?v=xVfyAPlJXUI
Zeci de mii de ruşi au protestat faţă de corupţia politică şi fraudarea alegerilor electorale în luna mai 2012, când Putin a câştigat alegerile prezidenţiale. O lună
mai târziu au fost emise legi stricte de limitare a manifestaţiilor, ce
prevăd penalităţi grave în cazul încălcării lor.
http://www.youtube.com/watch?v=aMfjwVKXzWI
Corupţia liderilor politici a scos în stradă oamenii în mai multe oraşe din Slovenia, în anul 2013. Peste 20.000 de sloveni și-au manifestat nemulțumirile împotriva guvernului totalitar, care le distruge ţara.
http://www.youtube.com/watch?v=EZnoqdjHg2A
În anul 2013, au avut loc proteste masive în Guineea.
Manifestanţii au cerut transparenţă politică, suspectând fraudarea
alegerilor electorale. Forțele de ordine au avut permisiunea de a folosi
armele de foc împotriva protestatarilor, această represiune soldându-se
cu 9 morţi şi sute de răniţi.
http://www.youtube.com/watch?v=ozpuRKHG0cg
Din luna mai a anului 2013, au început manifestaţiile şi în Tucia.
Mai mulţi politicieni cu funcţii cheie în guvern au fost implicaţi
într-un scandal de proporţii, de corupţie, fraudă, spălare de bani şi
contrabandă cu aur, poliţia confiscând peste 17 milioane de dolari
încasați din mită. Pe lângă câţiva miniştri, în scandal au fost
implicaţi şi fiii premierului turc Recep Erdoğan.
Peste 3 milioane de turci au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de guvernul
corupt, condiţiile mediocre de trai şi a legilor de cenzură şi control
al internetului, pe care politicienii intenționează să le voteze în
curând.
Ne sunt cunoscute protestele din România, începute în luna septembrie a anului 2013 împotriva proiectului Roşia Montană. Numai în Bucureşti, peste 20.000 de români au ieşit în stradă cerând anularea acestui proiect şi demisia premierului Victor Ponta, care a urmărit să îl legalizeze în ciuda faptului că el a fost votat
tocmai pentru că în campania electorală a promis respingerea acestui
proiect.
Protestele continuă în mai multe oraşe din țară, mai ales că guvernul a
aprobat între timp exploatarea gazelor de şist prin fracturare
hidraulică în mai multe zone. Exploatarea propriu-zisă a gazelor de şist
a început fără ca românii să ştie, şi a generat o serie de cutremure
mici şi dese într-un interval de mai multe săptămâni, provocând panică
în rândul a sute de localnici din zona de exploatare. Cu toate acestea,
oficialii au evitat şi au amânat să dezvăluie adevărata cauză a
cutremurelor, permiţând să circule multe alte variante posibile.
http://www.youtube.com/watch?v=RTUW2i-KqFA
Germanii au ieşit şi ei în stradă încă de anul trecut. Aproximativ 15.000 de oameni au protestat într-un marş împotriva francmasoneriei.
Tot anul trecut, zeci de mii de oameni au contestat politicile de austeritate impuse de guvernele din tările membre UE, demonstrând pașnic în faţa sediului Băncii Centrale Europene din Frankfurt.
http://www.youtube.com/watch?v=apV2Ifp7woA
În 2013, în Portugalia, mii de persoane au protestat faţă de condiţiile de austeritate pe care guvernul le-a impus pentru a obține un împrumut financiar acordat de creditorii străini. Mitingurile au avut loc în peste 10 oraşe din ţară.
http://www.youtube.com/watch?v=qnHqJecC8Dc
De la jumătatea anului trecut, brazilienii au început să protesteze faţă de corupţia politicienilor, mărirea preţurilor biletelor de transport şi a condiţiilor vitrege de trai ale clasei de mijloc, în general. Protestele au luat amploare pentru a împiedica desfășurarea în Brazilia a Cupei Mondiale de fotbal masculin, FIFA World Cup 2014. Motivul este uşor de înţeles: cetăţenii, plătitori de taxe şi impozite (40,5% din venit), cu salarii mici, nemulţumiţi de corupţia guvernului, de problemele de infrastructură, de calitatea proastă a serviciilor din domeniul educaţiei şi a sănătăţii, nu sunt de acord ca statul brazilian să cheltuiască aproape 1 miliard de euro din banii publici, pentru acest proiect. Mai mult decât atât, Jocurile Olimpice de Vară sunt programate tot în Brazilia, în anul 2016.
În anul 2010, când Africa de Sud a organizat FIFA World Cup, ţara a
recuperat doar o zecime din cheltuielile de organizare. În schimb,
asociaţia FIFA a avut un câştig uriaş de pe urma ospitalităţii Africii
de Sud, prin contractele de televiziune din toată lumea şi a drepturilor
de marketing.
Protestele care au avut loc în mai multe oraşe din ţară, au scos în stradă câteva milioane de oameni. „FIFA – plăteşte tu factura!” sau „Vă rugăm, nu veniţi la Cupa Mondială FIFA!” – sunt câteva dintre sloganurile protestatarilor.
http://www.youtube.com/watch?v=kCjEELXg418
Începutul anului 2014 a adus o serie de manifestații și în Venezuela. Sute de mii de oameni protestează faţă de corupţia guvernului, monopolizarea mass-media de către guvern, rata foarte mare a criminalităţii şi a violenţei, inflaţia crescută, condiţiile vitrege de trai. Aproape 200 de oameni au murit şi zeci de mii de oameni au fost arestaţi, în ultimele luni de proteste.
http://www.youtube.com/watch?v=EPLgK-rXheY
Ucrainenii şi-au unit forţele şi au doborât un guvern care nu le reprezenta interesele. Încă din noiembrie 2013, sute de mii de oamenii au ieşit în Piaţa
Independenţei din Kiev în semn de protest faţă de decizia preşedintelui Viktor Ianukovici de a amâna aderarea la UE. După luni de zile de revoltă, peste 100 de morţi şi sute de răniţi, liderii politici au fost puşi pe fugă. Situaţia este încă şubredă în Ucraina, ţara este pândită din două părţi: pe de-o parte Rusia nu doreşte să piardă influenţa (profitul financiar) pe care o are asupra acestei ţări, iar pe de altă parte Uniunea Europeană îi zâmbeşte larg, gata pregătită să îi facă cunoştinţă cu Fondul Monetar Internaţional, pentru un împrumut pe durata a câtorva generaţii.
Ucrainenii au dat dovadă de mult curaj, iar forţa pe care au dobândit-o prin
faptul că s-au unit, le-a schimbat destinul. Sperăm să fie înţelepţi şi să nu se arunce în altă gură de balaur, ci tot împreună, uniţi, să găsească soluţia optimă (urmând, de ce nu, exemplul Islandei).
http://www.youtube.com/watch?v=peyyyFiOTHw
În acest an au început protestele în mai multe oraşe din Bosnia-Herţegovina.
Manifestanţii sunt nemulţumiţi de rata mare de şomaj, de condiţiile grele de trai, de închiderea fabricilor şi de guvernul corupt.
http://www.youtube.com/watch?v=Slz2-oYsEpo
Peste 160.000 de francezi au ieşit în stradă încă din prima lună a acestui an. Parizienii au decretat ziua de 26 ianuarie 2014 ca fiind „Ziua Mâniei” (Le Jour de la Colère). Demonstranţii şi-au arătat nemulţumirea faţă de conducătorii corupţi. În aprilie 2013, sub regimul preşedintelui François Hollande a fost legalizată
căsătoria între persoanele de acelaşi sex, acestor cupluri bizare conferindu-li-se drepturi civile depline, inclusiv dreptul de a adopta şi creşte copii. Taxele uriaşe şi condiţiile tot mai grele de trai au fost alte motive care i-au determinat să iasă în stradă.
Francezii au dat dovadă de multă inteligenţă, înțelegând că francmasoneria este
cea care conduce din umbră, fiind adevărata responsabilă pentru situațiile dificile cu care țara lor se confruntă și de direcția ciudată în care ea se îndreaptă. Protestatarii au cerut cu toţii, într-un glas, înlăturarea francmasonilor şi desființarea Lojelor Masonice, care dau ordine slugilor lor politice şi controlează Franţa. Manifestanţii au cerut forţelor militare să treacă de partea lor. „Ne-am
săturat de finanţe internaţionale, loji masonice şi sionism. Poporul francez a fost distrus prin mass-media. Doar o lovitură de stat militară ne poate salva, pentru că alegerile sunt o şaradă inutilă, concepute pentru a salva statul de gangsteri, prin schimbarea câtorva feţe la fiecare câţiva ani.” – declara unui reporter unul dintre manifestanți.
Printre sloganurile scandate de francezii s-au putut auzi: „Jos Masoneria!”, „Jos homosexualitatea!”, „Jos pedofilia!”, „Francmasonii la puşcărie!” etc.
http://www.youtube.com/watch?v=XI-qVoEHCEs
Nu cred în aceste „ieșiri în stradă”! Extrem de rar se întâmplă fără a fi organizate chiar de către cei care sunt ținta protestelor! Unii ies la pensie după ce o viață întreagă cu asta s-au ocupat:organizarea de proteste!… Trebuie gândită altă formă de protest, de contestare! Nu ieșirea în stradă, un gest atât de ineficient, după care, de regulă, nu mai urmează nimic!… Defulare și atât!
[…] Paradox(al)ul Valeriu Stoica Valeriu Stoica, pentru mine, este unul dintre cei mai siniștri mafioți de după 1990. S-a înhăitat cu doi foști colegi de facultate și de găinării ante-decembriste și au pus la cale un sistem de legi și proceduri post-de… mai mult: http://ioncoja.ro/publicistica-varia/10812/ […]
Nu-i nici un paradox ,pentru conaisseur-i ! Un alt crypto–ovrei infiltrat cu misiune de sionisti . Streangul e prea putin pentru unu ca el .