|
29 iul. 2022, 14:30
|
|||
|
Raspund prin Reply to all.
Calde salutari din Londra „to all” !
In ultimele doua decenii, ce se numeau odata „perversiuni sexuale” , au devenit treptat, treptat, prilej de mandrie.
„Curat murdar” ! Vedeti paradele LGBT…!
Principiul „Don’t ask, don’t tell” promovat de președintele Clinton in armata SUA, nu se mai aplica.
Exact pentru „perversiuni” , Dumnezeu a distrus orașele Sodoma si Gomora. Dar, sa fim toleranti si sa nu ne amestecam in treburile altora, atata timp cat nu ne afectează existența.
Nu am citit decat o singura carte scrisa de Philip Roth – o am in fata ochilor. Se numeste I maried a Communist . A fost publicata prima data in Anglia in 1998, apoi in SUA si alte tari, inclusiv India ! . Mare scriitor! A luat si multe premii – Pulitzer in 1997, Medalia Nationala in Arte a Casei Albe in 1998, Medalia de Aur a Academiei Americane, Medalia de Aur in literatura de imaginatie (Fiction), pe care au castigat-o si Saul Bellow, William Faulkner si altii. V-as plictisi daca as enumera toate premiile pe care le-a obtinut. Va recomand cartea mentionata mai sus. Mai am in biblioteca mea din Canada si cartea The PLOT AGAINST AMERICA (premiata de Societatea Istoricilor din America in 2005), dar nu am apucat sa o citesc.
Relatia lui din tinerete cu Normand Manea nu trebuie sa ne intereseze. Cinstea si valoarea unui om este importanta. Daca N.M. nu a declarat ca a fost membru PCR, este foarte grav si merita aceeași soarta cu cea a IPS Valerian Trifa. Cel putin in SUA nu ar trebui sa existe doua standarde.
Am inteles ca numai sala de festivitati a ICR NY poarta numele Normand Manea. ICR NY se va numi Eminescu – asa a propus Robert Horvath de acum un an si am aderat la aceasta excelenta idee, atat eu cat si multi altii. Iar sala respectiva, mai bine ar purta numele genialului roman patriot Mircea Eliade, de care, cu un tupeu de necrezut, „s-a legat” respectivul. In loc sa ne promovam oamenii de valoare ca M.E., sa-i „demolam” ?
M-am intins cam mult „la vorba” ! Imi cer scuze!
Cu respect,
Alex Cetateanu
Singura problema este CE FEL DE DEMOCRATIE????
Si mai ales stind ca democratia este dictatura majoritatii …ce facem cu minoritatea 49 %….
nu a existat si nu va exista vreodata cu adevarat democratie, asa cum nu poate exista egalitate…. astea sunt cheile cu care veneticii au deschis portile cetatilor ca sa le prade… de vreo cinci mii de ani. Pentru documentare recomand Defectele democratiei de Vladimir Volkoff, se gaseste on line,
Democrația nu e puterea poporului, ci a demosului, a unei vaste minorități privilegiate prin naștere(indiferent de calitățile, meritele și virtuțile indivizilor), care deține întreaga putere în timp ce restul de peste 90% sunt sclavi. În mod esențial, la fel au fost demosul atenian, patriciatul roman și post-roman(din republicile italiene), șleahta poloneză, etc.. Demosul de azi sunt popoarele alese, de aceea noi românii nu avem în acest stat un corp civic și nici un fel de reprezentare oficială, în timp ce tov. Al. Florian inițiază legi neavând nici o calitate alta decât cea de membru al demosului, care votează în Cahal, actuala Ecclesie.
Să nu amestecăm termenii de dragul propagandei soroșisto-europeniste. Tirania este uzurparea puterii și guvernarea fără acordul demosului, tirani au fost Pisistrate și Hipias care au ridicat Atena pe primul loc între cetățile grecești și au făcut posibilă rezistența ulterioară contra invaziilor persane. Tiran nu a fost Ceaușescu după cum le place lor să zică, el a fost rezultatul unui proces electoral exact ca președinții Israelului, Italiei sau Franței sub a III-a republică. Iar dictatura a fost o instituție a republicii romane care, în situații extraordinare, acorda unei persoane puteri discreționare pe timp de 6 luni cu misiunea de a rezolva problemele și a readuce lucrurile la normal folosind orice mijloace; este asemănătoare cu starea de urgență în vremurile moderne. Dictator este orice șef de stat care și-a asumat puteri depline în vreme de război sau calamitate, sau în urma unei lovituri de stat pe care a dat-o.
Ce sens poate avea sintagma „dictatura majorității”? O guvernare adevărată nu dezbină ci unește, nu se joacă cu procente ci se îngrijește de binele neamului întreg, nu de capriciile proștilor și dezaxaților care întotdeauna vor exista(x%), ci de a descătușa energiile creatoare ale neamului, a debloca potențialul fiecăruia, pentru binele colectiv și prin elitele autentice pe care poporul le-a ridicat în fruntea sa. A fi un patriot sincer și a crede în același timp în dogmele liberalismului iudeo-democrat e o mare pierdere, e o persoană otrăvită pe dinăuntru care nu poate acționa cu fermitate atunci când se cere. Marii noștri români din ultimii 150 de ani n-au crezut, de la Mihai Eminescu la Mareșalul Ion Antonescu.