A murit generalul Constantin Didulescu, unul dintre eroii români: „N-o să-l vedeți la stiri, deși a fost capabil de „breaking news-uri” din tranșee. A luptat în tăcere și modestie, așa cum a făcut generația lor încercată”
De către Anonimus – 5 decembrie, 201709097
Distribuiți pe Facebook Distribuiți pe Twitter
Generalul Constantin Didulescu, combatant în Al Doilea Război Mondial, a murit în ziua de duminică, 3 decembrie 2017.
Decesul său a fost anunțat de Ministerul Apărării Naționale, într-o postare pe pagina sa de Facebook:
.
„Rămas bun, domnule general! Nu vom uita niciodată sacrificiul dumneavoastră! Generalul în retragere Constantin Didulescu ne-a părăsit! Astăzi, România a pierdut un Erou, iar Armata României a pierdut un militar desăvârșit și un exemplu greu de urmat pentru generațiile viitoare. A pierdut multe, poate mult prea multe, dar pe chipul său se citește mulțumirea. Împreună cu ceilalți Eroi ai neamului românesc, ne-au lăsat o țară liberă și e de datoria noastră să o respectăm și să o apărăm. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Generalul Didulescu a plecat pe front la vârsta de 21 de ani și a luptat în campaniile din vest, împotriva naziștilor, fiind rănit de două ori: în Ungaria și în Cehoslovacia. În ultimii ani din viață a avut grijă de camarazii săi, ocupându-se de problemele și drepturile veteranilor de război”.
Constantin Didulescu a luptat pe frontul de vest în cel de-al Doilea Război Mondial. A absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi de Infanterie din București, la 15 aprilie 1944. A fost înaintat la gradul de sublocotenent și repartizat la Regimentul 31 din Calafat, pe funcția de comandant de pluton.
„România se desparte astăzi de un erou. N-o să-l vedeți la stiri, deși Generalul Didulescu a fost capabil de „breaking news-uri” din tranșee. A luptat în tăcere și modestie, așa cum a făcut generația lor încercată. A trăit în tăcere și modestie și după război, veteranii nefiind premiați de țara pentru care au sacrificat tot.
Vreau să văd: cine va fi la căpătâiul lui pe ultimul drum? Care oameni de stat vor înțelege că nu există viitor fără respect în fața trecutului? Vor fi veteranii mai repectați când mor decât când trăiesc în legea lor, scoși din cutie la ceremonii și atât?
Franța și-a luat rămas bun de la ultimul veteran al Primului Război Mondial cu funeralii naționale. Președintele și oamenii de stat au fost acolo, la catafalc, iar replica de final a fost următoarea: „Abia acum putem spune că Primul Razboi Mondial a intrat în istorie”.
Și noi am îngropat ultimul veteran al Primului Război Mondial cu fast. În sertar. Acolo unde am găsit și supraviețuitorii ultimului război.
Repet și închid: Cine va fi alături de Constatin Didulescu la sfârșit de drum? În anul Centenarului, când vorbim de România Mare, care s-a lipit la loc cu sângele lor, al veteranilor?”, a scris Otilia Sava pe contul său de Facebook.

Preluare: activenews.ro / Autor: Răzvan Marinescu