Stimate domnule colonel Filip Teodorescu

Am citit cu plăcere câteva numere din revista „Vitralii”, „ce cu onoare o conduceți”! Mi-am dat seama că revista „Vitralii” este locul cel mai potrivit în care aș putea să pun în discuție publică un subiect de mare interes privind evenimentele din decembrie 1989. Subiectul fiind următorul: este adevărat că Nicolae Ceaușescu a fost adus de la Târgoviște la București în dimineața zilei de 23 decembrie 1989?
Întâmplarea a făcut să cunosc un domn ofițer MApN care mi-a relatat că a făcut parte din formațiunea militară desfășurată în curtea MApN, în dimineața de 23 decembrie 1989, cu misiunea de a apăra clădirea de un iminent atac terorist. Militarii, întinși pe burtă, cu privirea ațintită în afară, spre exteriorul amplasamentului, de unde era așteptat atacul terorist, aveau consemn să nu întoarcă capul să vadă ce se petrece în spatele lor, în ograda ministerului, orice s-ar întâmpla, ci numai la ordin!…
Domnul ofițer de care vă vorbesc nu a respectat întocmai ciudatul ordin, iar atunci când a auzit huruitul unui motor de TAB intrând în curtea ministerului, a întors discret capul și l-a văzut coborînd din TAB pe însuși Nicolae Ceaușescu! Dacă țin bine minte, mi-a spus că la coborîre lui Ceaușescu era să-i cadă din cap căciula de blană. Celebra scenă!…
Calitatea umană incontestabilă a celui care mi-a relatat această scenă m-a pus pe gânduri. Mai exact spus, l-am crezut pe domnul M. Și, mai ales că eram senator la vremea aceea (1992-96), am încercat să găsesc confirmări ale acestei „ipoteze”! După părerea mea am găsit destule. Inclusiv alți martori oculari…
Am încercat să ofer această informație comisiei parlamentare conduse de Sergiu Nicolaescu. Așa mi-am dat seama că rostul comisiei nu era să afle adevărul și să-l ofere publicului, poporului român și posterității. Comisia, cel puțin prin unii dintre membrii ei, a lucrat ca să ascundă adevărul, să ascundă acele aspecte care puneau în primejdie interesele și imaginea publică a celor care au organizat și derulat atât de prostește, de iresponsabil, așa zisa revoluție. Menirea numitei comisii era să afle ce se știe, ce s-a aflat de unii sau de alții despre ce s-a întâmplat propriu zis, pentru a le oferi celor vinovați de carnagiul din decembrie 1989 posibilitatea de a-și ascunde în continuare vinovăția, trădarea, crimele…
Nu insist. Deocamdată. Menționez însă prestația corectă, mai presus de orice complicitate cu asasinii, a senatorilor Sabin Ivan și Șerban Săndulescu. Activitatea lor în comisie mi-a fost mai bine cunoscută. Pe Șerban Săndulescu l-a costat viața încercarea de a afla adevărul despre criminalii din decembrie 1989… Știu ce vorbesc când fac această afirmație.
În căutarea unor confirmări, m-am adresat unor persoane cu posibilități de a se informa mai mari decât ale mele. Mai întâi dlui general Marin Lungu, ieșit la pensie chiar în 1989. S-a interesat printre colegi și a găsit trei persoane care i-au confirmat că în ziua de 23 decembrie, adică a doua zi după ce a fost arestat, Ceaușescu a fost adus la București, la sediul MApN. L-am întrebat și pe colegul meu de arme, procurorul Teodor Jipa, coleg de birou cu binecunoscutul procuror Dan Voinea. Chiar de la acesta, întrebându-l, Doru Jipa a aflat că „Ceaușescu a fost adus la București, unde a avut discuții cu cineva de la ambasada URSS”…
Am sperat că după 1966, odată cu venirea la Cotroceni a lui Emil Constantinescu, voința de a se afla adevărul va fi mai mare, mai reală. M-am înșelat. Am insistat pe lângă Gavrilă Dejeu, ministrul de interne, pe care îl cunoșteam din Parlament. Pur și simplu a refuzat să stea de vorbă pe acest subiect.
În fine, fără să discut propriu-zis acest subiect, ci dorind numai să-l pun în discuția unor profesioniști ca Filip Teodorescu și colegii săi, mai adaug două elemente sigure, certe, care vin în sprijinul ipotetzei enunțate:
1. Ceaușescu a fost arestat pe 22 decembrie, în jurul orei 14,30. În seara zilei de 22 decembrie, pe la orele 21, a apărut la TV însuși Ion Iliescu, care a anunțat tot natul românesc că arestarea lui Nicolae Ceaușescu nu a fost confirmată! Repet: în seara zilei de 22 decembrie noi am fost trimiși la culcare de dl Ion Iliesu cu informația că nu, nu se confirmă arestarea lui Nicolae Ceaușescu!
Apoi, următorul anunț, despre arestarea lui Ceaușescu, s-a produs abia în după amiaza zilei de 23 decembrie! Înregistrările emisiunilor din cele două zile stau mărturie. Am cerut explicații pentru această ciudată întârziere, de la Sergiu Nicolaescu, Gelu Voican Voiculescu și alți protagoniști ai evenimentelor, dar nu le-am primit, s-au dat în altă vorbă. Deci, o întrebare simplă, pe care am mai pus-o de zeci de ori: de ce s-a anunțat așa de târziu arestarea lui Nicolae Ceușescu, cu o întârziere de peste 24 de ore?
2. Colonelul Andrei Kemenici, în amintirile sale din acele zile de 22-25 decembrie, spune că pe 23 decembrie, de teama unui atac, i-a scos pe cei doi Ceaușescu din unitate, în mare secret, și i-a dus la o remiză din câmp, unde aceștia au fost păziți toată ziua de 2(doi) subofițeri… Cine să creadă asemenea prostie?! Singura parte de adevăr este aceea că Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu au fost scoși din incinta regimentului, unde erau păziți de sute de militari și duși în altă parte. Până aici este adevărat, pentru că este și logic. Logica dispare în varianta imaginată de ulterior generalul Kemenici…
Ar mai fi și altele de spus, dar, repet, eu nu vreau să pledez pentru ipoteza enunțată, ci doar s-o pun în discuția unor oameni de specialitate, inclusiv în discuția cititorilor revistei „Vitralii”, dacă mi se îngăduie…

Cu aleasă prețuire,
Ion Coja

București, 7 august 2012

 • VANTU NICADOR

  NEW STRATFOR -USA new terrorist threats

  http://nato-peace.blogspot.ro/

 • adrian romanu contra-revolutionarul

  @Vasile Roaita cel autentic: ai inteles gresit te rog sa revezi ce am scris. Am arata ca dusmanii au scris sub falsa identitate mesaje diversioniste. M-am referit nu la dvs. ci la cel eu banuiesc ca a scris sub numele dvs. mesajul din 16.08.2012 la 1:01 pm. Nu mi se pare in regimul rational in care scrieti dvs de obicei. Am vazut ca se practica pe multe site-uri si pe acest deasemenea preluaera identitaii unor comantatori ca metoda de derutare a inamicului atacat, acesta fiind noi Romanii, adica.

 • Vantu Nicador

  ateii sunt tovarasi PCR fara religie,si securisti de varf.

  Tovarasi fara misticism,si fara religie.

  Asa caracteriza tovarasul Pintilie,seful Securitatii,pe cei din Armata lui de securisti,si din Partid.

 • Vasile Roaita

  Draga Adrian Romanu Contra-Revolutionarul,
  Te inseli amarnic daca vei crede ca eu sunt dusman cuiva. Nu sunt in nicio tabara adversa. Eu sunt in tabara romanilor care tin la romani indiferent de religie, ascendenta, stare sociala, instructie, etc. Imi pare rau ca romanii au ajuns sa se bata ca chiorii pentru PDL sau USL. Nu merita. Ei fac jocul ocultei nu eu.
  Desi m-ai bagat in aceeasi oala cu Dl Cristi, nu cred ca sunt pentru ca eu sunt ateu, nu cred in minunile dumnezeiesti, desi am respect deosebit pentru cartea Sfanta.
  Iar despre Zob cred si eu ca este ceva in neregula. Ma rog, treaba dansului.

 • Badu

  Horia Sima tortured by nazis SS in Buchenwald 1942 extermination camp

 • adrian romanu contra-revolutionarul

  @zamolxus: ai dreptate in tot mai putin modalitatea de actiune. Ai scris „Adică nu poți face din rahat bici și vrei să mai și pocnească…. Cei ca tine sînt prea puțini, așa că nu mai spera pentru că speri degeaba. Îmi pare rău să-ți spun, dar asta e realitatea. … „ Ca orice tehnologie, folosim materialele folositoare. Desigur ca nu vom folosi rahat ca sa facem bici ci VANA DE TAUR! E adevarat ca majoritatea este ingnoranta si nu de la ei se asteapta vre-o schimbare asa cum niciodata nu s-a schimbat ceva prin forta multimii. Ei au fost exclusiv acoperirea actelor reale, asa cum razboiul a fost intotdeauna acoperirea pentru furt, asasinat si repozitionarea crimei organizate in structurile de conducere ale beligerantilor.

  Mai scri: „povestea cu faptul că le scade forța tot mai mult e tot o impresie, deoarece ei îți pun la punct continuu cu mult înainte supapele de evitare a unei răzvrătiri. Sînt pregătiți pînă-n dinți și e greu de schimbat ceva mai ales așa cum am mai spus ne lipsesc oamenii serioși în majoritate…” E absolut exact ce scri. Tehnologia de subminare a societatii este dusa la mare rafinament si au agenti de detectie si anihilare in absolut toate domeniile de activitate. Ar fi o dovada de prostie sau naivitate monumentala sa se actioneze in locul unde dusmanul si-a consolidat fortele la modul acesta absolut excelent cum au facut-o pana acum. Sunt absolut splendid organizati sa ne distruga si sa detecteze si sa anihileze orice incercare de organizare a vre-unei opozitii la razboiul subversiv. Dar prostii si naivii nu au ce cauta in acest … joc monstruos. Caci nu e o lupta in sensul calsic, doar efectele sunt aceleasi. Chiar ei ne pun la dispozitie mijloacele pe care chiar si aici acum le folosim ca sa detecteze ce comunicam intre noi. Nu sunt ale lor toate site maiulurile, motoarele de cautare, platformele, siteuri de soiceilizare etc etc: yahoo, gmail, hotmail, google, facebook, si cei ce se pretind „independenti: ca mozilla si linux, tot al dusmanilor sunt chiar tot tot tot este in mana lor, iar noi suntem in ghearele lor cu totul. Ne urmaresc milimetru cu milimetru si sunt prtegatiti sa ne ia de moț si sa ne elimine unul cate unul ca sa scape de orice opozitie fara sa se vada. Se stie bine, din acest motiv opozitia nu va fi in planurile unde ei pot avea control. Aici doar schimbam idei asa la nivel superficial. Si chiar poate ar trebui sa le multumim pentru oportunitate.

  @ Mos Darie: Pentru a califica actele beligerantilor intr-un razboi conform tratatelor internationale, conditia preliminara si esentiala este ….. sa existe un razboi in mod oficial declata intre beligeranti. Ori marea noutate introdusa de khazari este razboiul nedeclarat. Astfel, atacatorii sub diverse pretexte, pot comite oricate crime de razboi fara sa poata fi calificate ca aatare si pedepsite conform tratatelor. Din acest motiv de cand s-au elaborat prinmele tratate privind crimele de razboi, aproape nici un razboi nu a mai fost declarat, nici chiar cele ce au folosit arme de distrugere si armate in uniforma. Vezi chiar si ce au facut khazarii sub acoperirea URSS aici http://www.ioncoja.ro/textele-altora/cine-a-inceput-al-doilea-razboi-mondial-cand-a-inceput-al-doilea-razboi-mondial/. Scopul evident: sa poata comite crime de razboi fara a fi pedepsiti.

  In ce priveste razboiul neconventional, inca nu exista reguli pentru ca pur si simplu, nu este recunoscut oficial ca ar exsita. O linie interesanta de gandire ar fi o initiativa internationala de reglementare privind si aceasta forma de agresiune. Buna idee.

  Ce se mai starduieste acest zob cu poza lui Vlad Tepes sa ascunda miscrea antiromaneasca din interiorul Statului Roman INAINTE de 1989, sa ii ascunda amploarea si puterea care s-a dovedit ca a reusit sa dezinformeze crunt intregul popor si sa asasineze seful statului de sub „nasul” aripei nationaliste a securitatii!!! Au o marte problema de nerezolvat : cum sa continue minicuna. Arunca tot felul de alternative dar tot stau cu morcovul infipt ca poate se afla. Asa cum stau cu multi morcovi: de la revolutia asa zis burgehza a lui Cromwell, cea franceza etc etc pana azi in siria etc.

  In rest, comentariile sunt de la naivitati la diversiuni pentru care nu merita nici un moment de atentie – chiar cred ca s-au substituit dusmani sub numele lui Vasile Roaita si Cristi. Halal “tehnologie” – cine “cade” la “jmecherii” d’astea, oricum nu poate face nimic util, asa ca nici nu pricep pentru ce se mai straduiesc sa ne pacaleasca.

 • Badu

  ARABII PALESTINIENI in Romania ucid copii in pantece ,ca medici ginecologi!(nu degeaba israelul ii numeste teroristi!!)

  http://nato-peace.blogspot.ro/

 • D
 • Cristi

  Vasile Roaita
  16.08.2012 la 1:01 pm

  Excelent spus totul, obiectiv, imparabil.

 • Misu Croitor

  ZOB,citez” Lupta impotriva atacurilor neconventionale trebuie sa fie tot neconventionala..” Cum si cu ce sa mai lupti impotriva unui sistem mondial care farma si calca totul in picioare.Nu te poti opune trenului care vine in viteza ,impingandu-l inapoi( stiu ca nu asta ai vrut sa spui).Lupta neconventionala trebuia inceputa mai din timp prin demontarea sinelor de cale ferata.Ori in ’89 noi nu stiam nimic decat:” Ole,ole…Ceausescu nu mai e „,”..am invins”.Oh,amarnica si trista experienta !

 • Vasile Roaita

  Cred ca sub numele de Traian Basescu se ascunde un musulman. Pentru ca revolta (pseudo)siriana este un musulmana. De altfel Liga Musulmana doreste sa scoata Siria din Liga musulmana. De ce ? Pentru ca Al-Assad nu vrea sa „traga” in crestini, pt. ca nevasta-sa este o crestina frantuzoaica.
  Asa ca cine vrea raul lui Al-Assad vrea raul crestinilor si deci si romanilor. Ceea ce doreste si Traian Basescu.

 • Badu

  iliescu 1989-1996 2000-2004

  -a ucis peste 1000 de oameni la REVOLUTIE si mineriade!

  -a legalizat prunc-uciderea avort,rezultand peste 20 milioane de prunc-ucideri

  – a distrus toate uzinele si le-a dus la fier vechi

  – a dat petrolul la straini,in timp ce strainii si-l nationalizau pe al lor!Petrol care aduce miliarde bugetului national…pentru pensii si salarii!

  -a distrus toata economia,astfel ca am ajuns sa ne imprumutam de la FMI si sa fim sclavi pe veci!

  ILIESCU este dusmanul numarul 1 al Romaniei,el si turma lui de puscariasi!

 • Badu

  Ceausescu a gresit enorm,istoria sa-l judece.Insa gunoiul de iliescu a facut mult mai mult RAU poporului roman decat acest Ceausescu! de 1000 de ori mai mult!

  http://nato-peace.blogspot.ro/

 • http://dacic.wordpress.com Zob

  Cine se ghidează după legile războiului convenţional greşeşte grav în luptă. Poporul român este în război neconvenţional de prin anul 1980. Cu perfidie neconvenţională poporul român a fost atacat şi din exterior şi din interior.

  Familia Ceauşescu a făcut o greşeală anticomunistă: a acaparat puterea poporului. Comuniştii autentici nu ar fi permis această atitudine. Familiei Ceauşescu i-a fost dragă puterea mai mult decât comunismul. S-au ascuns după naţionalism şi patriotism de dragul puterii şi de frica străinilor. DAcă poporul l-ar fi iubit l-ar fi apărat. ÎN realitate familia Ceauşescu nu a fost apărată nici de PCR. Oricum Ceauşescu a găsit a singur refugiu patriotismul. Nimeni nu ar fi avut un alt refugiu în condiţiile în care comunismul mondial era compromis. A fost prins într-o menghină istorică pe care nu o putea depăşi deoarece nu avea capacitatea, cultura, viziunea necesară momentului istoric.

  Iniţial revolta populară împotriva celor ce confiscaseră puterea politică în interes de grup în anii 80 era originală şi legitimă. În 1990 agenturile antiromâneşti au deturnat autentia revoltă convertind-o în acţiune imperialistă a capitalismului occidental. Occidentalii postbelici au fost coerenţi şi previzibili în acţiunile lor antinaţionale. Probe stau loviturile de stat antinaţionale executate succesiv în anii 90. Din acei ani a început curăţenia generală a Noii ordini internaţionale. Noua concepţie nu mai vede în popor, în naţiune o cale naturală şi viabilă de evoluţie a Umanităţii ci dimpotrivă o frână în calea imperialismului capitalist şi eventual chiar o piedică în realizarea comunismului mondial. Comuniştii naţionalişti au sesizat şi prevenit din anii 70 această tendinţă a cosmopolitismului. Pentru a înţelege acest proces este necesar doar a studia evoluţia ideologiilor secolului XX.

  Descompunerea naţiunilor, dezmembrarea popoarelor este o operă aşezată pe credinţa că rolul istoric al poporului, al comunităţii naţionale a fost epuizat. Este bazat pe credinţa că naţiunea nu mai are nimic de creat, că Umanitatea are o forţă mult mai mare de evoluţie şi revoluţie şi că forţa omului numai într-o libertate mondială poate să se afirme. Prin urmare reprezentanţii filonului naţionalist sunt persoane care tind să confişte puterea de stat naţională în interesul minor al familiilor lor. De aceea propagandiştii imperialismului capitalist occidental nu vorbesc în propaganda lor de popoare (sirienii, libienii, etc.) ci de persoane( Saddam, Ceauşescu, Assa etc) ca şi cum popoarele s-ar reduce la persoanele conducătoare ale statelor respective. Imperialiştii occidentali nu luptă îpotriva popoarelor chipurile ci împotriva dictatorilor popoarelor subjugate de nişte familii locale.

  Paralel cu personalizarea astfel descrisă a popoarelor reduse la câte o persoană sau la câte o famiie în războiul neconvenţional împotriva naţiunilor imprialiştii capitalişti ocidentală luptă neconvenţional împotriva spiritului popoarelor într-un mod calificat cu echipe de axiologi, psihologi, sociologi. Rezultatul aceste lupte este degradarea conştiinţei naţionale, morale, economice, ştiinţifice până la transformarea generaţiilor tinere în sisteme biologice infensive la care se menţin doare acel funcţii psihice ce deservesc organismul: nutriţie, apărare corporală şi reproducere. Oamenii dotaţi cu aptitudini deosebite dacă nu pot fi dezagregaţi sunt luaţi în slujba forţelor imperialiste rezervânduli-se un locuri de slugi calificată cum sunt de exemplu acei români ,, cu studii superioare,, care pentru un coteţ şi o troacă de lături americane îşi vând neamul cu fulgi cu tot.

  Chiar dacă Ceauşescu ar fi repartizat mai consumerist venitul naţional socialismul tot ar fi căzut pentru că revoluţiile socialiste au pornit cu o carenţă ( pe care fasciştii au sesizat-o) şi a căpătat ca urmare o turnură nefirească degenerând în conştiinţa furtului din venitul naţional, a prostituţiei materiale, culturale. Socialismul ajunsese cel puţin în România un muzeu al avortoanelor sociale ce mai târziu ar fi fost expus ca monument al erorilor istorice( ajunseseră şi membrii PCR să fure din averea poporului).

  Eroarea capitaliştilor occidentali a fost şi este că au găsit soluţia în întoarcerea într-o orânduire revolută, depăşită, ce îşi menţinea vitalitatea doar la concurenţa cu socialismul. Căderea socialismului ca un concurent al ordinii capitaliste duce la degenerare orânduirea capitalistă care în fapt se reduce în prezent la activităţi de deposedare şi crimă. LIpsa unei alternative la sistemul capitalist periclitează însăşi Umanitatea care poate cădea sub jugul unui imperiu capitalist mondial cu cel mai mare potenţial criminogen.

  Anomaliile limbii române postpuciste sunt parte integrantă din războiul neconvenţional antinaţional.

  Lupta împotiva atacurilor neconvenţionale trebuie să fie tot neconvenţională, surprinzătoare şi nedeclarată: război total ( fără reguli). Oricum nu va scăpa decât cel ce ştie să lupte.

 • Traian Basescu
 • Moș Darie

  @Adrian romanul
  Doar o remarcă: În Convenția de la Geneva asupra razboiului exista criterii clare asupra distincției între soldați și teroriști/spioni. Criteriul esențial este acela al purtării la vedere al armelor și uniformei. S-o fi aplicând asta și în cazul agresiunii psihologice/neconvenționale?

 • zamolxus

  adrian romanu

  ești un mare optimist. Ai fost și rămîi în continuare. Citat:

  ”SI ORICAT DE PUTINI AM FI (DAR SUNT CONVINS CA SUNTEM FOARTE MULTI), SUNTEM UN PERICOL MORTAL PENTRU INVADATORI. Dovada? Vezi ce reactie au aici pe site-ul dlui Coja, pe facebook pe grupurile nationalsite, vezi ce le fac celor de la „Actiunea 2012”. Dar nu contam, ne-ar ignora complet. Dar ei sar la cafteala virtuala. Motiv?m Eu afirm stapan pe ce spun ca putera lor bazata pe minciuna si asasinate, pe care nu mai pot ascunde, este o iluzie din ce in ce mai subtire si ei stiu ca o pot pierde irevocabil la orice moment. Cu cat internetul devine mai extins si mai adanc, contrar sperantelor dusmanilor de a creste posibiltatile de ascundere a adevarului, cresc de fapt mijloacele de aflare a adevarului.

  (DAR SUNT CONVINS CA SUNTEM FOARTE MULTI). Îmi pare rău să-ți spun dar nu e așa, ba din contră cei ca tine sînt foarte puțini. Majoritatea au plecat din România. Dacă ar fi fost așa cum spui tu, nu mai departe de referendum, ar fi trbuit să se vadă, dar nu s-a văzut.

  printre lucrurile pe care a trebuit să le studiez au fost și demografie, sociologie, eficiență economică. Dacă ai să studiezi puțin la demografie categoriile de vîrstă ai să vezi despre ce vorbesc eu. După revoluție bandiții au aplicat sistematic metode de distrugere a economiei pentru ai pune pe fugă pe oamenii serioși. Majoritatea au plecat. Fi atent că lipsesc cca 7,5 milioane de români. Mai mult de 5 milioane sînt forță activă și peste jumătate sînt cu studii superioare și experiență profesională. România la 26 de milioane ar trebui să aibă o forță activă de cca 35% din populație, adică cca 9,1 milioane. Acum în țară sînt cam 4,5 milioane forță activă, restul sînt tineri și bătrîni. Pe scurt doar jumătate din forța de muncă e acasă și asta nu cea mai bine pregătită profesional. Asta e realitatea cu care ne confruntăm deocamdată. Adică nu poți face din rahat bici și vrei să mai și pocnească. Pentru cele 19 milioane de români rămași acasă ar fi nevoie de o forță activă de 35% respectiv de 6,65 milioane. Deci avem cu cca 2,15 milioane deficit, și nu uita că cei 4,5 milioane nu sînt din cei mai bine pregătiți profesional. Cei ca tine sînt prea puțini, așa că nu mai spera pentru că speri degeaba. Îmi pare rău să-ți spun, dar asta e realitatea.

  în plus au mai atins una din grupele de vîrstă foarte importante și anume cea care la revoluție avea 15-20 și au fost educați după 1990. Fetele noastre au luat calea prostituției pe afară iar băieții s-au apucat de băut și de droguri. Toate astea organizate și orchestrate de bandiții care conduc România. Ei lucrează planificat ca la comuniști nu haotic. Ei fură organizat nu desuet.

  povestea cu faptul că le scade forța tot mai mult e tot o impresie, deoarece ei îți pun la punct continuu cu mult înainte supapele de evitare a unei răzvrătiri. Sînt pregătiți pînă-n dinți și e greu de schimbat ceva mai ales așa cum am mai spus ne lipsesc oamenii serioși în majoritate. Dacă nu mă crezi citește rapoartele demografice și vezi cum stă situația pe categorii de vărstă și pe pregătire profesională. Iar după diplomele obținute după 1990 să nu te iei, că nu ajungi departe, deoarece s-au dat aiurea doar pentru a sta în ”bussines”, adică a face ceva afaceri. S-au și vîndut fără sau s-au plătit oameni să scrie lucrările de diplomă. Vezi Ponta de exemplu.

  altfel mi-am dat seama că ești ocupat și nu ai timp de diacritice. Problema e că nu vrei să asculți să faci setarea recomandată de mine, care e foarte simplă și simplu de folosit, mai ales că pentru limba română tastele nu se schimbă deloc cu excepția celor de punctuație pentru diacritice. Toate celelalte metode sînt catastrofale. În general ceilalți văd distorsionat diacriticele în tot felul de simboluri și măscărici. Comutarea între limbi se face foarte simplu prin două clicuri.

  altfel așa cum am mai spus: zi-i înainte că-i zici bine!

  numai bine!

 • zamolxus

  Marco1

  un popor care nu-și respectă limba și istoria e sortit pieirii. Asta se vede deja cu vîrf și-ndesat în România. Să nu-mi spui că România triumfă dar nu-mi dau eu seama. În plus participi la bătaia de joc adresată limbii și scrierii ei. Participi la manipulare și vrei schimbări! E interesant ce propui.

  acum despre detalii: spui că și anticii au scris cu greșeli de gramatică. Confunzi greșelile de gramatică cu regulile fonetice. Limba română conține sunete străine limbii latine care trebuiesc marcate așa cum fac toate națiile care se confruntă cu așa ceva. Vezi cehii de exemplu sau suedezii care își respectă diacriticele și accentele. În afară de asta să fi convins că un text în limba română și-l citesc doar români, așa că nu văd nici-un motiv să scri fără diacritice deoarece englezii nu-ți citesc ție comentariile în limba română.

  ”la dvs acasă” etc… Tocmai aici e problema că acasă poți face ce vrei dar nu aici în spațiul public. Adică poți să-ți lași sertarele deschise cum vrei dar asta acasă la tine nu cînd ești la altcineva.

  dacă vrei ceva pentru România trebuie să începi să folosești diacritice pentru că e nevoie să respecți limba și desigur istoria. Altfel nu cred că vei reuși ceva lăsîndu-te influențat de manipularea ieftină lingvistică și istorică, la care e supusă România. Fac parte din desfigurarea și desființarea României. Dacă vrei să participi la asta?! Succes!

 • Traian Basescu

  STOP AL-ASSAD REGIM NOW! SAVE SIRIA!

  http://www.youtube.com/watch?v=JUOBTczWXjU&feature=plcp

  STOP AL ASSAD!

 • Traian Basescu
 • Suliman I.P.S.PR.R

  Mircea Dimitriu(Iron Guard,Romania) tortured by nazis,Germany-Buchenwald(1943)

 • Marco1

  @ adrian, Iarta-l Doamne ca nu stie ce spune.

  In foarte rare cazuri pe acest forum, se adauga ceva constructiv. Practic majoritatea postarilor sunt ori sa scuipe pe cineva ori sa posteze o amestecare de fapte reale istorice cu speculatii din afara istoriei oficiale, oricum si aceste spuse de o forma haotica.

  Hai, unul mai istet, gasiti 2-3 postari din tot blogul mai serioase, pe care voi credeti bazate ca putem sa iesim cu ele in lume, sa le aratam la oameni grei si sa le aprecieze, nu pt. copii de 14 ani.

  probabil ma cer cu copii, poate este vina mea.

  sunteti prea tineri si aveti mintea mai inchisa decat unul batran, aveti idei fixe.

  numai bine !

 • adrian romanu contra-revolutionarul

  @ cititori fata debitele lui Marco 1: este cineva care, in afara de infinit de seriosii Diocletian si zamolxus care inca ii mai raspund serios, este cineva care cand citeste ce debiteaza insul acesta nu sssassie un fin: HEY, SYKTIR!

 • adrian romanu contra-revolutionarul

  Zamolxus: ai scris „…..că deja am ajuns foarte puțini la număr cei care mai însuflețim atmosfera aici la dl Coja.”

  Eu stiu o vorba din popor care spune „ ca sa faci copii buni nu trebuie sa futi mult, trebuie sa futi bine’ , binele desigur inteles in toate posibilele sale interpretari.

  Hai ca cu diactriticile am scris un text complet si nu ai observat nici tu nici nimeni asa ca m-am oprit pentru simplul fapt ca sunt sub o uriasa presiunme de timp in lupta cu agentii locali ai organizatiei internationale a oamenilor cu vocatie infractionala si abia am timp sa pun niste idei in tastatura fara sa mai finisez nici un fel de forma.

  Inapoi la ideea de putini. Au ramas in Romania doar trei categorii: cei ticalosi (putini, foarte putini), cei normali si CEI MAI PUTERNICI IN SIMTIREA NATIONALISTA. Ori asa vreau eu sa cred. Daca gresesc, sa fiu imediat corectat.

  In ce priveste CEI MAI PUTERNICI IN SIMTIREA NATIONALISTA, sunt cei care oricat de bine le-ar fi in alta tara, au un acut sentiment de incompatibilitate si nu pot sta decat aici. Nu am argumente obiective. Sunt unul dintre acestia. Am 10 ani de Canada si am posibilitatea financiara sa locuiesc oriunde in lume dar aleg sa ma lupt cu dusmanul Poporului Roman aici pe pamant strabun, cu mari suferinte si privatiuni si pericole pentru mine si familie decat sa traiesc ca un vierme in sos comod la tropice.

  SI ORICAT DE PUTINI AM FI (DAR SUNT CONVINS CA SUNTEM FOARTE MULTI), SUNTEM UN PERICOL MORTAL PENTRU INVADATORI. Dovada? Vezi ce reactie au aici pe site-ul dlui Coja, pe facebook pe grupurile nationalsite, vezi ce le fac celor de la „Actiunea 2012”. Dar nu contam, ne-ar ignora complet. Dar ei sar la cafteala virtuala. Motiv?m Eu afirm stapan pe ce spun ca putera lor bazata pe minciuna si asasinate, pe care nu mai pot ascunde, este o iluzie din ce in ce mai subtire si ei stiu ca o pot pierde irevocabil la orice moment. Cu cat internetul devine mai extins si mai adanc, contrar sperantelor dusmanilor de a creste posibiltatile de ascundere a adevarului, cresc de fapt mijloacele de aflare a adevarului.

  SI DE LA CUNOSTERE LA ACTIUNE E DOAR UN PAS IAR BARBATII IZVORATI DIN DACI IL FAC CHIAR ACUM, CATE UNUL SAU IN GRUPURI NEORGANIZATE INCA.

  SUNTEM ATACATI NECONVENTIONAL, INTERESANT DAR SLABUT, PRIN AMBUSCADA. DOAR CEI SLABI ATACA PRIN AMBUSCADA. CEI PUTERNICI VIN SUB IDENTITATE AUTENTICA.

  ACESTI DUSMANI NE ATACA SUB FALSA IDENTITATE. CEL PUTIN PENTRU ASTA TREBUIE SA FIE LINSATI PENTRU CA INCALCA CHIAR TRATATELE INTERNATIONALE CE PRIVESC RAZBOIUL CARE CONDAMNA ATACUL SUB FALSA IDENTITATE CA CRIMA DE RAZBOI.

 • Vasile Pavaloaie

  CONSTANTIN IULIAN, un erou anticomunist decedat:

 • Vasile Pavaloaie

  Horia Sima und Legionär Bewegung heute, um die NATO-euro-atlantischen Gemeinschaft gegen den islamischen Terrorismus zu verteidigen

 • Marco1

  Stimate zamolxus, ai un fix bolnavicios cu diacriticile, nu, ca nu ai avea dreptate, nu este asa de important ( marii filozofi ai antichitatii au scris cu greseli gramaticale, pt. simplu fapt ca limba scrisa nu era bine ordonata cu reguli, asta nu i-a impiedicat sa spuna idei importante) , este posibil sa fi genul de om care nu suporti sa vezi un sertar lasat putin deschis. despostism ? dorinta de a controla situatia ? dorinta de a compensa ceva ? etc

  La dv. acasa puteti face ce doriti, dar aici este un loc public, in locuri publice multi cetateni nu poarta haine bine asortate, asta nu inseamna ca dv. trebuie sa insistati pe langa fiecare. inteles ?

  Analiza cu starea societatatii romanesti este corecta, dar cauzele sunt mult mai vechi mai numeroase si mai profunde, plecam ca popor cu o intarziare importanta, nu doar acum, dar, o putem gasi si in secolele trecute.

  @Diocletian, amice, la inceput analiza este corecta, apoi nu mai sunt chiar deacord cu tine, nu trebuie sa convertim totul intr-o conspiratie permanenta, riscam sa ajungem la concluzii gresite.

 • zamolxus

  Marco1

  cum se scrie: a reîncepe? A reîncepe sau a reâncepe? Fără diacritice: REANCEPE.

  apoi am observat expresia: ”mai tarziu”. Consider că e bine să aibă căciulă chiar e obligatoriu pentru a citi corect expresia. În cazul ăsta conform hotărîrii din 1993 e corect cu  din A deoarece după unii autori tîrziu vine din latinescul tardivus. Problema e că românii lucrează cu amîndouă. Apropos! Amîndouă trebuie scris: amîndouă așa cum am scris eu sau amândouă, ori chiar mai grav fără diacritice: AMANDOUA unde A ține loc de A, Ă și  în același cuvînt.

  eu am spus că nu comentez comentariile tale. Eu am treabă numai cu cei care pretind că trebuie scris cu  din A dar nu știu să aplice corect regulile hotărîrii. Sugestia mea rămîne valabilă în continuare: scrie cu Î din I pentru că vei face mai puține greșeli decît cu  din A unde s-a văzut că nu ști să aplici regulile ortografice pentru  din A.

  atîta tot. În rest ai dreptul la ideile tale și în nici-un caz nu contest experiența ta nefericită în timpul dictaturii apuse. Doar aș vrea să știu ce părere ai despre actuala dictatură. E mai bună sau mai proastă decît cea apusă?

  numai bine!

 • zamolxus

  adrian romanu

  mulțumesc de observație! deși nu intri în colimatorul meu cu diacriticele ca armă a dezvăluirii tot nu ai scăpat pînă cînd nu te apuci de ele cu dinții.

  așa e m-am cam săturat să văd ce văd. De fapt în România se simte lipsa celor 7 milioane de români dislocați mișelește de jigodiile care conduc România. Or fi și lichele și lepre vrun milion la tot felul de prostituții pe-afară, dar ce e foarte trist e că majoritatea sînt oameni serioși și cu pregătire pe care România i-a pierdut. Situația din România se datorează și faptului că au rămas pe loc prea mulți netrebnici și incapabili puși pe jaf, nu numai vînzării ei sistematice aplicată de șarlatanii care guvernează România.

  consider că ieșirea din impas ar fi posibilă doar dacă aceștia s-ar întoarce înapoi în țară.

  cred că netrebnicul de băse le-a numărat votul chiar dacă nu au fost la vot, sau au votat împotriva lui, acolo pe coclaurile pe unde trăiesc departe de țară. Am mai semnalat și asta de multe ori că cei de afară nu mai sînt numărați ca cetățeni români așa cum fac toate țările civilizate din lume, în schimb li se numără voturile. Cînd nu sînt numărați numărul celor care votează e mult mai mic, iar atunci un număr de voturi din afară de la cetățeni români care nu sînt numărați la vot, contează foarte mult. Asta poate conduce la ceva absurd. Poți ajunge la situația în care să ai aproape dublu număr de voturi față de cei cu drept de vot din România. E o supapă ingenioasă confecționată de guvernanții din România. Adică indiferent ce se întîmplă, deci chiar dacă nu sînt votați adună ei și voturile românilor de afară care nu mai sînt numărați ca cetățeni români cu drept de vot, deoarece nu mai sînt numărați deloc ca cetățeni români. Altă șmecherie cu altă pălărie.

  altfel zi-i înainte că-i zici bine și nu te lua după mine, că deja am ajuns foarte puțini la număr cei care mai însuflețim atmosfera aici la dl Coja.

 • Diocletian

  @ Marco 1.Iliescu vedea numai legionari pt ca era inconjurat de cominternistii NKVD-isti care in parte fusesera inlaturati de Ghe.Ghe.Dej iar acum au fost reactivati si il sprijineau la putere,fiind omul lui Gorbaciov si urmarind sa instaureze o perestroika”socialism cu fata umana”,zambitoare ca a lui.A fost surprins de sutul luat de Gorbaciov de la cahal care l-a impins in fata pe Boris Eltin,un „alogen”sprijinit de USA,betiv depresiv ca si Churchill si care a terminat opera de distrugere a URSS,de se mira lumea ca proasta si nu-i venea sa creada.Iliescu destept l-a lasat o tura pe Consantinescu pe care l-au tradat seviciile care aveau la dosar si dovada ca fiecare PNTCD-ist,incepand cu Coposu au avut angajamente de informatori la securitate,asa ca au tacut chitic,plangandu-si tineretele din puscarii.N-au avut inteligenta lui Alex. Paleologu,(tatal lu’asta mic,prost dar hot si smecher)care a recunoscut ca a dat informatii la Secu dar formale si nu a mai putut fi santajat.Iliescu a revenit in tromba in 2000 si la lasat la inaintare pe masonul Nastase consiliat de marele maestru a Marii Loji Nationale a Romaniei,Ovidiu Chirovici.Na,ca i-a tras-o Basescu,care la ordinul cahalului international l-a inlocuit la conducerea PDL pe Petre Roman care se uzase,si nu mai avea succes la fetele de la APACA.Asa ca PDL-ul reformat,partidul cahalului in Romania,cu cate un roman complexat bagat la inaintare,Boc va conduce tara,dupa care vine puiul mic al cahalului,MRU,cu Macovei,iubita frumoasa si senzuala a Bruxellului,amantul latin Traian R Ungureanu,Mihail Neamtu si cine s-o mai nimeri din rezerva de cadre a lui Soros de la GDS,eventual cu colaboratorii Liiceanu,Patapievici,Mircea Mihaes pe la Cultura sau din pepiniera”Conservatorilor romani”de la „in linie dreapta net”tineri plini de energie in frunte cu Emil Borcean,director de cadre si ideolog sef,Anca Cernea s.a.

 • adrian romanu contra-revolutionarul

  @Vasile Roaita si ceialti:

  Hai sa explic pentru ce este mai mult decat important, este chiar CRUCIAL pentru fortele antiromanesti SA NU SE STIE CA CEAUSESCU A FOST ADUS LA BUCURESTI si a discutat cu cineva din, chipurile, Rusia (si asta e un fals – nu erau interses rusesti in joc):

  Pentru atacatorii Statului Roman, respectiv fortele antiromanesti, a fost si continua sa fie ca scop de esenta sa aiba legitimitate in constiinta publicului.

  Ca in toate revolutiile, care in esenta sunt un singur lucru: fortele organizatiei intenationale a oamenilor cu vocatie infractionala fura averea statului atacat sub pretextul facerii de bine pentru popor, atacatorii incearca frangerea conducatorilor atacati sub amenintarea mortii, sa declare pe uzurpatori drept prieteni, nu dusmani. A se vedea zeci de cazuri in istorie.

  In Romania procedura standard a fost intai sa il forteze pe Ceausescu, sub amenintarea cu moartea, sa recunoasca ca FSN-ul ca succesor legitim cu ocazia descrisa in acest articol. Dar el nu s-a frant. Scenariul de rezerva a fost asasinatul sub pretextul unei parodi juridice.

  De esenta este ca sa nu se stie ca a fost facuta aceasta incercare esuata de a il frange pe Ceausescu. Unii mai slabuti ar intreba: „Pentru care motiv?” Sa le raspundem si lor: PENTRU CA CEAUSESCU A FACUT UN GEST EROIC: NU A CEDAT IN FATA DUSMANULUI POPORULUI ROMAN. A ALES SA FIE ASASINAT DECAT SA MINTA POPORUL ROMAN CA CEI CARE AU ATACAT POPORUL ROMAN NU SUNT DUSMANI DE MOARTE AI POPORULUI ROMAN. Era captiv, nu mai avea nici o sans de scapare pentru persoana sa si pentru intreaga sa familie. SI A ALES SA FIE OMORAT EL SI INTREAGA FAMILIE DECAT SA TRADEZE POPORUL ROMAN. Nu e putin lucru si trebuie bine ascuns, pentru ca …. cu un Ceausescu cu imagine de erou in constiinta Poporului Roman, se contureaza o completa legitimitate ca toti ce au condus si au furat de atunci pana acum sa fie exterminati in acelasi mod cum i-au facut-o lui, sa fie returnata averea catre Poporul Roman si sa fie restaurat tot raul care s-a facut.

  Pe el si pe ea i-a rezolvat Magureanu la Targoviste, pe Nicu si pe Zoe i-a rezolvat la Municipal doctoru’ primar. Valentin inca mai traiste pentru solutia de rezerva pregatita inca acum 40 de ani cand a cazut in capcana domnisoarei Borila si a facut un baiat, toxic foarte toxic, pregatit sa fie folosit in rol de paratraznet daca Poporul Roman revendica eroismul lui Ceausescu.

  Mai trebuie vre-o explicatie pentru care acest subiect este cea mai inalta importanta?

  Marco 1 dusman, ca de obicei baga minicuni, diversiuni.

  Zamolxus s-a plictisit de magariile mincinosilor, desconspira dusmanii folosind greselile de folosire a diacriticelor, o mare finete, mare rafinament. SRI stai drepti! DREPŢI, AI AUZIT, lasa pensia putin din dinti?

  Cine poate, ascultati la Diocletian. Spune cel mai concis si doar adevarul si complet.

  Istoria este ca un buldozer care revine pe aceleasi urme. Cine ignora sau nu recunoaste urmele pentru ceea ce sunt de fapt, va fi strivit cand buldozerul trece din nou si nu va sti de ce anume, de cine, pentru ce a fost exterminat.

 • Marco1

  @ zamolxus, amice, daca tu poti sa scrii articole mai bine decat mine, bravo tie ! asteptam cu nerabdare sa invatam de la tine.

  Lasa omul sa scrie cum doreste, important este sa inveti ceva de la el, sa fie scris sincer, o minciuna scrisa cu diacritice nu incepe sa fie mai adevarata.

  Ce am scris am scris bine, si pot apara cu destula usurinta ideea ca Ceausescu chiar si intr-un proces corect merita sa fie impuscat, nu numai el dar si alti cateva sute de comunisti, iar o parte din elita comunista sa i se interzica sa faca politica.

  Relele facute sunt de dimensiuni cosmice si practic au distrus sau mutilat orice aspect al tarii.

  Abuzurile si greselile regimului au fost odioase si vor fi greu de vindecat. In unele articole domnul Coja vrea sa spuna ca exista suficienta mancare in casele romanilor, ei bine, probabil avea doar amici bine asezati, si intr-o tara saraca elita cel putin are ce manca, altfel nu sustine regimul o elita infometata. Imi aduca aminte bine ca eram copil si alimentele de calitate se gaseau greu, si le vedeam rar, produceau o adevarata piata neagra a coruptiei si a favorurilor. Cu putin timp inainte de 89, practic aproape orice aliment se gasea din cand in cand. Am in imagine ca am stat la cozi umilitoare in frig pt. multe lucruri: cartofi, paine, ceapa, carne, portocale, hartie igenica, servetele, cafea, incaltaminte, baterii, etc. De ce ar fi venit lumea navala sa suporte frigul daca nu ar fi avut nevoie ?

  In apartament, desi, eram vecini cu blocul unde locuia primarita Ghinea, iarna frigul era total, ne retragem in 2 dormitoare iar sufrageria nu mai treceam prin ea, caloriferele de pe acea coloana aveau probleme si se incalzeau si mai putin, in dormitoarea iarna era o temperatura de 15 grade , uneori scadea la 14-13, iar in sufragerie de 10-9 in functie de temperatura de afara. Imi aduc aminte ca odata in sufragerie a scazut la 5 grade, eram copil si ma incanta sa ma uit la termometrele de prin casa. Unii vecini improvizau sobe la bloc. Asta in conditiile in care tatal meu imi povestea ca bunicul care in timpul razboiului a facut frontul ducand cu masina proprie doctorii in spatele frontului, intr-o iarna a bagat masina intr-un garaj care era incalzit electric cu o aeroterma uriasa, ca sa porneasca masinile usor, bunicul a comentat paznicului cand se va intoarce acasa o sa cumpere una si asa scapa de lemne si cenusa, paznicul il contrazice, „caldura facuta de aeroterma este o caldura seaca, iti usuca gatul nu merge pt. casa” . Cu alte cuvinte inainte de venirea comunistilor isi permiteau sa incalzeasca garajul, iar 50 de ani mai tarziu, am fi dorit acea sursa de caldura „seaca” buna numai pt. masini.

  Sistemul facea o infinitate de abuzuri si nu se putea reclama, buteliile veneau cand vroiau ei, apa calda putea veni si mai rece, curentul il opreau, televiziunea emitea putin, ziarele erau o propaganda idioata, doar ultima pagina cu stiri exterioare se putea citi, si acelea denaturate dupa gustul partidului, puteai sa circuli cu masina o duminica da si una nu, benzina era pe ratie, se astepta 1-2 ani ca sa cumperi o trista masina, exista o piata neagra de orientati care le cumparau la pret de fabrica si ti le vindeau cu 20 mii lei mai scump. Demolau casele particulare fortat, obligand batranei sa locuiasca la bloc, ca sa-ti construiesti o vila era imposibil, trebuia sa iti dea aprobare, nu o primeai daca in zona aveau planuri de demolare, de fapt 50%-70% din oras era interzis sa-ti faci vila, intra in planurile lor.

  Era interzis sa se tipareasca biblii, la vama, romanii care se intorceau cu cetatenie straina erau intrebati daca vin in tara cu o biblie. Constructiile de biserici erau aproape inexistente, eu in toata copilaria nu am vazut nici macar una.

  Produsele de orice fel, erau produse in unitati de stat si de proasta calitate.

  Transportul cu autobuzele in zona rurala sau trenul adesea capata aspecte din zona indostanului, oamenii clae peste gramada sau cu gaina sau sacul de vinete in autobuz.

  Desi, regimul salta in slavi buna gospodarire si inaltul nivel de viata dus de romani, adevarul era ca in comparatie cu occidentalii sau americanii, romanii traiau umilitor de rau.

 • Diocletian

  @Vasile Roaita. Cadavrele de la abatorul din Bucuresti sunt ale legionarilor impuscati in timpul”rebeliunii legionare”si transportati in abator,agatati in carlige iar presa intoxicata de evreime a publicat stirea ca sunt evrei,victimele legionarilor.O diversiune tipica Made by cahal ca in cazul lui Cofariu de la evenimentele din Tg.Mures care urmau sa transforme Romania intr-un Kosovo autohton(si care a fost doar amanat…urmeaza..),ca si scoaterea in strada a romanilor pt a fi impuscati in 1989 (dupa capturarea lui Ceausescu) de broscoiul Brates de la TV,cel cu apa otravita care „intamplator”era ginerele sefului securitatii colonelul Nicolski,de acelasi sange cu Saul Brukner cu nume conspirativ Silviu Brucan,Petre Roman Neulander (cu bunicul sau rabin de Oradea),HRPatapievici cu tatal Dionis agent NKVD infiltrat in Gestapo in Wiena si devenit secretar al partidului comunist din Wiena dupa ocuparea Austriei de Armata Rosie,ulterior angajat la Banca Nationala a RPRomana.Cum l-a angajat Isarescu pe Bogdan Olteanu nepotul lu’Gisella Vass,agenta NKVD,evreica din Basarabia(vezi Wikipedia) iar nepoata,blonda Andreea Paul Vass” care nu mai suporta la TV-uri sa i se spuna decat doamna Paul a fost consiliera lui Boc.Revenind,urmare anchetei cei 37 de medici veterinari si functionari ai abatorului majoritatea evrei au semnat o declaratie in care arata ca nu a fost ucis nici un evreu in abator cum sustineau ziarele”Tribuna Poporului”si „Romania Libera”,care „constituie o pura fantezie”.Regasiti fotocopia pe Google.Tastati”falsul pogrom de la abator.Apropo ziarul Romania Libera de azi prin balabaitul Bacanu a continuat traditia pana in prezent alaturi de Ev.Zilei.

 • zamolxus

  Marco1

  acum de curînd ai scris, te citez:

  ”Va REAMPROSPATEZ MEMORIA:”

  dacă vrei să scri corect conform regulilor ortografice stabilite de hotărîrea din 1993, atunci învață să aplici corect regulile ortografice pentru  din A. În cazul de față e un cuvînt compus: re-Împrospăta. În acest caz se scrie reîmprospăta deoarece cuvîntul de bază începe cu Î din I.

  eu îți propun să scri corect mai întîi folosind scrierea cu diacritice, care e mult mai importantă pentru limba română decît regulile ortografice din 1993, chiar dacă academia română nu o pretinde.

  dacă ai scrie cu Î din I ai face mai puține greșeli cu siguranță. Îți garantez, deoarece se vede că nu ai înțeles noile regulile ortografice pentru  din A din 1993.

  despre comentariu nici măcar nu mai doresc să spun nimic. E deplorabil dtpdv.

  numai bine!

 • Vasile Roaita

  Stimate „Draga Vasile Roaita,
  Intr-adevar, pentru mine este nesemnificativ ca Ceausescu a fost arestat in 23 sau in 24. De fapt traia ca un arestat, inconjurat de odioasa Securitate, cu mult inainte.
  Pe mine m-ar interesa sa stiu de exemplu cine au fost evreii atarnati in carligele abatorului si unde au fost inmormantati sau incinerati si cine le-au fost rudele. Idem daca cei atarnati erau legionari cum mai declara altii.
  Ar fi bine de stiut cine au fost cei care i-au „prins” pe evrei, cine le-a dat ordin sa-i duca la Abator, cine le-a permis sa intre in Abator, cine le-a permis sa-i atarne in carlige, cine le-a dat ordin sa-i spintece si sa le faca intestinele cravata(in aplauzele si rasetele pline de satisfactie a asistentei-romanesti bine-nteles) cum plastic se exprima parca Tesu Solomovici sau parca Matatias Carp, cine le-a dat voie sa preia cadavrele din Abator, cu ce le-au transportat, unde sunt carausii, cand au fost judecati si condamnati, si unde au fost duse cadavrele, etc. Au fost incinerate, inhumate ? Ce au spus rudele ? Imi puteti da numarul sau numerele de dosare penale deschise cu acest prilej ? Am acces la ele ? Nu doresc sa am acces la ele ci sa aiba un cercetator onest, nu ca Dl Sova care una a declarat si apoi dupa ce a fost trimis la Muzeul Holocaustului alta a declarat si si-a luat angajamentul si ca va tine cursuri de holocaust de cum i-au macelarit romanii pe evrei in Holocaustul din Romania lui Antonescu, si care sa nu mistifice faptele. Nu sunt morbid asteptand astfel de explicatii, chiar daca moartea imi sufla in ceafa. Acestea sunt fapte care trebuie sa le stie poporul nostru, poporul roman, pentru a nu le mai faptui daca le-a faptuit vreodata.

 • giku

  @ marko1
  „Ceausescu a murit tratat cu propria doctorie, i s-a facut si lui o judecata ca alte zeci mii de procese politice din perioada comunista” hai sa nu facem un haloimas din perioada comunista. Zecile de mii de procese politice au fost inainte de Ceausescu (nu ca el ar fi fost un ingeras, dar DEJ era cu armata rusa in ograda si consilierii pe cap).

 • Draga Vasile Roaita,

  „Si la ce ne mai foloseste sa stim…”, asta spune totul despre d-ta. Zi de-a dreptul ‘hai sa NU stim’, ca nu ne mai complicam. Hai sa inghitim ceea ce au mestecat altii…

 • mosu

  Poate cel mai important lucru ar fi ca Ion Iliescu sa fie anchetat in legatura cu evenimentele din 1989. Acum cat mai este in viata !!

 • george marmara

  ma alatur pe deplin celor spuse de marco 1.gm

 • Marco1

  Ceausescu a murit tratat cu propria doctorie, i s-a facut si lui o judecata ca alte zeci mii de procese politice din perioada comunista.

  Ceausescu a detinut postul de presedinte ilegal, pt. ca nu a fost ales de popor. Faptul ca avea sentimente nationaliste nu-i ceva iesit din comun, se pot da multe ex. de oameni politici care au facut mari rautati popoarelor lor si totusi erau nationalisti, ei si aparatul puterii.

  Eu tot nu inteleg cum un site care se vrea legionar simpatizeaza un dictator care ar fi condamnat pe orice cetatean care se indoia in mod public de rolul conducator al partidului, inclusiv orice filo-legionar, care pt. ei ar fi insemnat a fi o conditie agravanta. Iliescu vedea legionari in 90 oriunde se punea la indoiala legitimitatea sa.

 • Misu Croitor

  ..trebuie sa stim ,trebuie..Nimic sa ramana ascuns.Multumim d-lui Coja pentru aceasta informatie pretioasa.

 • Vasile Roaita

  Si la ce ne mai foloseste sa stim ca Ceausescu a fost adus la Targoviste in data de 23 dec 1989 ?
  La cate minciuni s-au spus si se mai spun, una in plus nici nu mai intereseaza.
  Au mintit ei o p-laneta intreaga cu armele de nimicire in masa ale lui Sadam, cum sa nu-i pacaleasca si pe naivii de români ?