.

 NU…apei… rece………!!!!
Apa rece transformă mâncarea în  otravă!

În anul 1969, medicii radiologi au descoperit pe neașteptate o calitate
neobișnuită a apei reci. Totul s-a datorat faptului că oamenii de știință
doreau să analizeze chimul gastric reținându-l cât mai mult timp în stomac.
Se întâmpla astfel:
chimul alimentar părăsea stomacul ori de câte ori aceștia reușeau să-și
regleze echipamentele “performante”.
Fiind indignați de acest fapt, au început să analizeze cu atenție acest
fenomen, dorind să rețină mâncarea cât mai mult în stomac.
În urma multor experimente a ieșit la iveală faptul că, dacă imediat după
mâncare se bea un pahar cu apă rece (abia scoasă din frigider> sau care conține
cuburi de gheață), atunci timpul de retenție al chimului alimentar în
stomac se reduce de la 4-5 ore la 20 de minute.
Cu alte cuvinte, dacă se bea un pahar de apă după mâncare, atunci
alimentele nu se rețin mult timp în stomac.
Acest fapt crește riscul apariției obezității, senzației constante de
foame și există riscul declanșării proceselor de putrefacție în sistemul
digestiv din cauza lipsei unui proces normal de digestie.
Este de remarcat faptul că, speculând anume această proprietate „subtilă” a
apei, binecunoscutul “McDonalds” a ajuns să fie o afacere cu renume
mondial. Când omul bea un pahar de apă rece imediat după ce a mâncat
(sandwich-uri, hamburgeri, cheeseburgeri care și așa nu sunt prea
sănătoase) , senzația de saturație întârzie să vină și atunci cumpără mai
mult, sau revine să ia masa.
Probabil ați observat că băuturile calde, ca ceaiul sau cappuccino, au un  preț
destul de ridicat în acest local, nu sunt incluse în ofertele promoționale
și nu sunt niciodată promovate.
Pe de altă parte, băuturile răcoritoare (fanta, cola) sunt cu mult mai
ieftine, sunt expuse în mod constant pe panourile publicitare și
incluse în diferite
oferte promoționale.
Dar acum știți că apa rece consumată imediat după mâncare solicită enorm
intestinele.
Mâncarea părăsește foarte repede stomacul, iar componentul proteic al
acesteia nu este asimilat eficient de corp și începe să putrezească.
Astfel bolile inflamatorii intestinale sau disbacterioza sunt inevitabile.
Un alt mit legat de apa rece este acesta – “apa rece potolește setea”.
Fiziologii consideră altfel însă:
apa rece este asimilată mai greu de organism, căci pentru aceasta ea trebuie
să ajungă mai întâi la temperatura corpului.
Concluzia:
nu beți apă rece înainte, în timp și după ce mâncați!
În mod ideal, apa trebuie băută atunci când are temperatura corpului.
Printre altele, acest aspect este legat și de înghețată:
străduiți-vă să nu mâncați înghețată imediat după mâncare,
astfel procesul de digestie va fi perturbat, iar componentele nutritive nu
vor fi asimilate în totalitate de organism.