ALARMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

https://de.sputniknews.com/…

Iranienii au atacat pozitiile Izraeliene de pe Golan cu 20 de rachete , proiectate din Siria , rachete dintre care numai putine dintre au putut fi parate de catre izraelieni .
E clar deci ca Izraelul nu-I deloc invincibil, ba chiar foarte vulnerabil in fata Iranului .
DE UNDE E IMPORTANT SA INTELEGEM GRAVITATEA COMPORTAMENTULUI LUI TRUMP, PRIN CARE CREVETELE FIERT CALCA IN PICIOARE, INTRERUPANDU-L , TRATATUL CU IRANUL – DECISIE FOARTE CRITICATA DE EU , EXTREM DE LUCIDA SI DE ALARMATA CACI IRANUL PROMITE RAZBUNARE !

Iranische Kräfte beschießen israelische Positionen mit 20 Raketen – Israels Armee
© REUTERS / Ammar Awad
POLITIK
00:48 10.05.2018(aktualisiert 01:21 10.05.2018)Zum Kurzlink
0 18524
Laut dem Pressedienst der israelischen Armee haben iranische Kräfte Positionen der israelischen Armee auf den Golanhöhen mit 20 Raketen beschossen. Nur einige der von Syrien aus abgefeuerten Raketen hätten dabei durch die israelische Luftverteidigung abgefangen werden können.
Angaben über Tote oder Verletzte auf israelischer Seite gebe es dennoch nicht. Der Sachschaden sei „begrenzt”.
Laut dem Pressesprecher Jonathan Conricus hat die israelische Armee auf den Beschuss „geantwortet” — Einzelheiten hierzu wurden jedoch nicht genannt.
Zuvor sei in Teilen Nordisraels Raketenalarm ausgelöst worden.
„Wir sehen diese iranische Attacke auf Israel als sehr schwerwiegend an”, sagte hierzu Conricus.
Verantwortlich für den Angriff könnten die Al-Quds-Brigaden der iranischen Revolutionsgarden sein.
In Sozialen Netzwerken sind bereits mehrere Videos des angeblichen Angriffes hochgeladen worden — darauf sind teils schwere Explosionen zu hören.

Aus einigen syrischen Quellen heißt es jedoch, dass der Angriff durch syrische Artillerie ausgeführt worden sei.
Nach eigenen Angaben hatte die israelische Armee mit solchen Angriffen gerechnet, da man zuvor „ungewöhnliche Aktivitäten” iranischer Kräfte in Syrien festgestellt habe.
Hierfür seien teilweise Reservisten mobilisiert sowie zusätzliche Verbände der Luftverteidigung in erhöhte Bereitschaft versetzt worden.

https://sputnik.md/world/20…
Iran către SUA: „Dacă faceţi asta, revenim la programul nuclear”
© AP Photo / Vahid Salemi
ÎN LUME
21:18 22.04.2018(reînnoit 22:42 22.04.2018)Sa primesc un link scurt
182 0 0
Șeful instituţiei nucleare iraniene, Ali Akbar Salehi, a avertizat sâmbătă că Republica Islamică va „surprinde” SUA cu disponibilitatea de reacție dacă Washingtonul va decide să se retragă din acordul nuclear cu Iranul.
CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Salehi, șeful Organizației pentru Energie Atomică din Iran (IAEA), a declarat reporterilor că, dacă Statele Unite ale Americii se vor retrage din Planul Comun de Acţiuni (JCPOA), Teheranul este pregătit să răspundă cu o serie de opțiuni, inclusiv cele care implică reluarea promptă a activitățile sale nucleare.

© SPUTNIK / MAXIM BLINOV
Era dispusă Rusia să atace navele SUA? Răspunsul lui Lavrov
Republica Islamică este capabilă să reia îmbogăţirea uraniului la nivelul de 20% în patru zile, în cazul în care are loc retragerea, a spus el.
„Sperăm ca cealaltă parte să ia o decizie înţeleaptă şi să evite efectuarea unei acţiuni care ar provoca o bătaie d ecap pentru sine şi pentru alţii”, a spus Salehi, potrivit sputniknews.com, cu referire la Press TV.
El a subliniat că Iranul și-a exprimat în repetate rânduri speranța că circumstanțele nu ar face niciodată să ia „decizii tehnice”, ci a subliniat că „odată ce instituția [islamică] decide, suntem gata ca o armată să luăm măsuri”.
Șeful instituţiei nucleare iraniene a avertizat, de asemenea, Europa pentru urmărirea orbească a politicilor Washingtonului, spunând că ar însemna că „Europa nu este un organism independent și este un satelit în orbita politică a Statelor Unite”.
Remarcile sale au venit după ce aproximativ 500 de deputați britanici, francezi și germani au trimis o scrisoare Congresului SUA, în care au spus că ruperea acordului nuclear cu Iranul ar deteriora mecanismul de control al programului nuclear iranian și ar putea adăuga noi tensiuni în Orientul Mijlociu.

© SPUTNIK / СЕРГЕЙ ГУНЕЕВ
Lavrov: Putin și Trump nu vor admite un al treilea război mondial
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat că Casa Albă poate anunța o decizie privind viitorul JCPOA înainte de termenul de 12 mai, stabilit mai devreme de președintele Donald Trump.
În ianuarie, președintele american a anunțat extinderea sancțiunilor pentru Iran, cu toate că Republica Islamică a respectat obligațiile stabilite de acordul nuclear, semnat de Bruxelles, Teheran și grupul de națiuni P5 + 1, inclusiv Rusia, SUA, China, Franța și Marea Britanie plus Germania, la 14 iulie 2015.
El a spus că va fi ultima dată când va semna aplicarea sancțiunilor, cu excepția cazului în care aliații europeni vor fi de acord cu o înțelegere suplimentară pentru remedierea „defectelor teribile” ale JCPOA, potrivit lui Trump, care a criticat și programul de rachete al Iranului.
Moscova dispune de suficiente dovezi că atacul chimic din Douma a fost o înscenare>>>
Alți semnatari ai JCPOA, inclusiv Rusia, China, Marea Britanie, Germania și Franța, au criticat poziția lui Trump, spunând că înțelegerea nucleară cu Iranul funcționează cu succes.

Read more: https://sputnik.md/world/20…

https://sputnik.md/world/20…
Macron: Decizia lui Trump care ar putea provoca un război
© Sputnik / Sergey Guneev
ÎN LUME
23:38 07.05.2018
O eventuală denunțare a acordului nuclear de către președintele SUA, Donald Trump, ar putea provoca un război, atenționează președintele francez, Emmanuel Macron.
CHIȘINĂU, 7 mai — Sputnik. O eventuală retragere a președintelui SUA, Donald Trump, din acordul nuclear cu Iranul ar putea declanșa un război, a declarat președintele francez Emmanuel Macron, într-un interviu oferit publicației Spiegel.

© SPUTNIK /
Cadou pentru Macron făcut de francezi la un an de la alegerea sa ca președinte
„Acest lucru ar putea însemna deschiderea cutiei Pandorei, ar putea provoca un război”, a subliniat el.
Totodată, președintele Franței nu crede că liderul american și-ar dori provocarea unui nou conflict.
Donald Trump a promis că își va anunțat decizia cu privire la acordul cu Iranul nu mai târziu de 12 mai.
Conform legii cu privire la examinarea acordului nuclear cu Iranul (INARA), liderul american este obligat la fiecare 90 de zile să prelungească sau să suspende regimul de anulare a sancțiunilor împotriva Iranului.
Acordul nuclear cu Iranul
Pe 14 iulie 2015, Iran și câțiva intermediari internaționali — Rusia, SUA, Marea Britanie, Franța și Germania, au semnat un document istoric cu privire la reglementarea problemei sectorului nuclear iranian.

© RUPTLY .
Emmanuel, lasă-mă să-ți scutur mătreața: relația specială Trump-Macron – VIDEO
Participanții la acord au adoptat un plan general comun de acțiuni. În cazul respectării acestuia, Teheranul este scutit de sancțiuni economice și financiare introduse anterior de Consiliul de Securitate al ONU, SUA și Uniunea Europeană.
Cu toate acestea, SUA și aliații său au acuzat în mai multe rânduri Teheran de încălcarea prevederilor acordului.
Săptămâna trecută, prim-ministrul Israelului a declarat că serviciile israeliene dețin sute de mii de documente fizice și digitale care ar demonstra existența „unei componente militare” a programului nuclear al Iranului.
Recent, Germania, Franța și Marea Britania au anunțat că sunt dispuse de a propune prevederi adiționale la acordul nuclear.
00
Știri din Moldova în emailul Dvs: abonați-vă la notificări

Tematic
De câte ori l-a sărutat Trump pe Macron
Putin către Macron: Atacurile SUA asupra Siriei – o violare a dreptului internațional