Ultimele isprăvi ale lui Nicolae Ceaușescu

Ultimele isprăvi ale lui Nicolae Ceaușescu…

– În 22 decembrie 1989, Statele Unite au trimis la București un avion militar „cu misiunea de a recupera familia Ceaușescu”, acordându-le acestora protecția și azil politic în SUA.

– În primăvara anului 1990, la București trebuia să se desfășoare o solemnitate deosebită: liderii evreimii mondiale urmau să prezinte în mod oficial poporului român mulțumiri și recunoștință pentru soarta evreilor din România anilor 1940-44.   

 

Ultimele „isprăvi” ale lui Nicolae Ceaușescu, așa cum sunt prezentate în ediția revăzută a cărții Marele Manipulator și asasinarea lui Nicolae Iorga, Ioan Petru Culianu și Nicolae Ceaușescu, aflată sub tipar. Ofer prietenilor mei de pe acest site ultimele pagini ale cărții, pagini complet inedite.

Ion Coja

 

[…]

*** Trecem la Nicolae Ceaușescu. Ce noutăți aveți?

Mai multe. Nu mai țin minte ce am vorbit în carte despre Nicușor Ceaușescu… Atât el, cât și Zoe Ceaușescu au murit în condiții dubioase. În familie, în ce a mai rămas din familia Ceaușescu, se vorbește de mâna criminală a aceluiași spital, a aceluiași medic… Un ins deplorabil din toate punctele de vedere. Nu m-ar mira să aibă dreptate cei care îl fac vinovat pe domnul doctor ca asasin, criminal propriu-zis! Vinovat de cancerul care a pus capăt zilelor celor doi copii ai președintelui Ceaușescu.

*** Bănuiesc la cine vă gândiți!… Face parte din aripa Mossad a securității!…

Nu știu dacă e chiar așa. Nu te juca cu vorbele!… În orice caz, în sarcina lui Nicolae Ceaușescu nu s-a putut reține nicio crimă, niciun asasinat! N-a apărut nimeni după 1990 să susțină că frate-su sau taică-su a fost ucis din ordinul lui Nicolae Ceaușescu! Sau măcar că vreun ins incomod pentru Ceaușescu a dispărut în condiții dubioase!… În schimb, pentru cei ce s-au instalat la guvernare în decembrie 1989, mereu apar dovezi sau suspiciuni întemeiate privind asasinate comise mult după cele din timpul așa zisei revoluții din decembrie. Evident, asasinate care i-au vizat pe cei care știau prea multe și dădeau și semne că ar putea spune și altora ce știu. Cum a fost cazul bietului Erbașu, Erbașu și mai cum?!, Mihai, parcă, care a fost ajutat să se sinucidă aruncându-se de la etaj în piscina fără apă… Asta după ce cu numai două seri mai înainte îi promisese lui Dan Diaconescu în direct, l-am auzit și eu, că va veni cu documente compromițătoare împotriva lui Băsescu, pe atunci ministru doar!… Documente doveditoare precum că Băsescu trebuia încarcerat cu maximă urgență și îndreptățire! Documente pe care a promis să le aducă la o emisiune viitoare, proximă! …Sau bietul Șerban Săndulescu, fostul senator de Vâlcea, care s-a ambiționat să facă lumină în tenebroasa comisie parlamentară pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989. În ziua când a murit – stop cardiac la stomatolog!, eu l-am întâlnit la prânz în fața librăriei Eminescu. Exulta. Vioi și fericit! Mi-a spus, cu mutra lui hâtră, mereu zâmbitoare, că l-a prins pe Iliescu, că-l termină, că a găsit niște acte care-l vor scoate pe Iliescu din viața publică!…

*** Îi acuzați pe Băsescu și Iliescu de crimă, de asasinat?

Erbașu și Săndulescu au fost asasinați. Nu mai dau și cu alte detalii. E neîndoielnic! Dar nu pot spune că ordinul a venit personal de la Băsescu sau Iliescu. Spre deosebire de Ceaușescu, care, fără să controleze chiar totul, nu admitea să se facă în numele său și fără ca el să știe vreun abuz, cu atât mai puțin un asasinat, ceilalți doi așa ziși președinți au avut o arie de responsabilitate și de manevră mult mai restrânsă. Sunt președinți de fațadă! Deconspirarea lor, compromiterea și scoaterea lor de pe scena politică pune în pericol nu atât persoana lor, lipsită de vreo importanță, niște neica nimeni în fond!, ci pune în primejdie toată munca celor care de ani de zile, din umbră și anonimi, au uneltit ca să-i aducă în fruntea mesei, a Țării. Astfel că reacția acelora, repet: reacția acelora este greu de oprit, de parat! Și reacția acestora este deseori letală. Nu este exclus ca Iliescu sau Băsescu să nici nu fi aflat de aceste soluții, aplicate celor doi sau altora… Mă rog, or fi aflat din presă! Și de priceput nu le-a fost greu să priceapă… Dar nu mi-e greu să accept că nu de la ei a venit ordinul!… Sentința capitală!

Alte asasinate s-au produs având victime persoane pe care eu nu le-am cunoscut personal, așa că nu mai dau nume. Toate aceste persoane știau prea multe! Și nu inspirau încredere celor care au recurs la asasinat ca să le închidă gura… Se cuvine să dau un sfat celor ce ajung în situația de a deține informații periculoase, otrăvitoare: singura lor șansă de a se apăra este să dea în vileag tot ce știu! Cât mai repede! De îndată ce ajunge în public informația respectivă, scapi de orice amenințare! În primul rând, nimeni nu mai are niciun interes să te facă să dispari, adică să taci: dacă ai dat din tine tot ce știi, dacă tu nu mai deții niciun secret, nicio taină, e mai simplu să te lase în pace… În al doilea rând, în astfel de cazuri dacă nu este vorba de o chestiune personală, privată, nu suscită ură sau pasiuni copleșitoare, răzbunare etc… În schimb, din păcate, nu este așa de simplu „să dai totul în vileag”. De cele mai multe ori mass media, fiind toată în mâinile „lor”, nu te bagă în seamă cu astfel de dezvăluiri, care pun în primejdie establishmentul politic. Dar poți apela la Internet sau pur și simplu stai la colț de stradă și împarți fluturași!… Dai telefoane la mai mulți ziariști, lași mesaje scrise la mai multe redacții… Repet: să nu faci greșeala de a fi singurul deținător al unor secrete primejdioase. …Ba să se mai și afle de cei interesați că știi astfel de lucruri, cum au făcut cei doi, Erbașu și Săndulescu, săracii… Și-au pus singuri ștreangul de gât!

*** Să revenim la Ceaușescu.

Mda… Unul dintre cei care dețineau secrete importante privindu-l pe Ceaușescu a fost pilotul helicopterului care l-a luat pe Ceaușescu de pe terasa CC-ului. A făcut greșeala că nu a spus imediat tot ce știe, tot ce s-a întâmplat cu adevărat în minutele care s-au scurs între decolarea de pe terasa CC-ului și drumul de țară din județul Dâmbovița unde cuplul prezidențial a fost abandonat într-un mod atât de neverosimil! Vasile Maluțan a spus presei numai ce i s-a dat voie să spună!… În particular, prietenilor, probabil, a spus mai mult, poate chiar totul a spus! Greșeală fatală! Letală! Urmată de un accident de muncă care nu era normal să se producă la un pilot cu experiența sa… Așa se face că abia după moartea, după asasinarea lui Maluțan, s-a aflat un amănunt extraordinar: helicopterul cu cei doi Ceaușescu, după ce a decolat de pe terasa CC-ului, nu s-a îndreptat spre Snagov, cum știam noi cu toții, ca fraierii, ci s-a îndreptat spre aeroportul Otopeni, unde, un avion militar american, a-me-ri-can!, trimis de guvernul a-me-ri-can, îl aștepta pe Ceaușescu, să fie scos din țară și dus în Occident…

*** Ce spuneți?…! Nu vă cred! E pentru prima oară când literalmente și sută la sută nu vă cred! Bateți câmpii, domnule profesor Ion Coja! …Vă rog să mă scuzați!

Dragul meu, nu mă mir că nu mă crezi. Nu insist. Dar te trimit la sursă. Iată ce am primit din Canada, din Ontario, de la dna Monica Tudor George, o româncă inimoasă, care a fost și soția marelui poet care a fost Tudor George!

*** Ahoe! Ahoe din vechea Troie!…

L-ai cunoscut? Mă bucur! Unul din corifeii nu ai Școlii Ardelene, ci ai Boemei Bucureștene… Ar trebui făcut ceva pentru ca amintirea acestor mari poeți, Ahoe, Pîcă, Stelaru, dar mai ales Ahoe, Tudor George, să nu pălească din pricina neglijenței noastre… Dar mă întorc la dna Ahoe. Doamna Monica îmi trimite periodic extrase din presa românească de peste Gârlă… În ultimul plic am găsit o foaie, pagina 1 și 2, din revista „Observatorul”, tipărită la Toronto, vol.XXI, din 15 Decembrie 2011. Pe pagina 2 se află articolul Revoluționari fără adversari semnat de dl Ion Anton Datcu. Articol dedicat evenimentelor din Decembrie 1989. Iată citatul care ne interesează:

„O altă destăinuire de proporții a fost făcută la 24 octombrie 2011, în cotidianul „Evenimentul Zilei”. Jurnalistul Mihai Șoica i-a luat un interviu lui Filip Teodorescu, fostul șef al contraspionajului din cadrul Securității ceaușiste. Colonelul Teodorescu a afirmat că știe foarte multe despre manifestările de la sfârșitul lui decembrie 1989, dar preferă să se ducă cu ele în mormînt. A atins, totuși, câteva aspecte, care nu sunt știute de muritorii de rând. Spre exemplu, în ziua de 22 decembrie 1989, un avion militar american se afla gata de plecare pe o pistă laterală a Aeroportului Otopeni. Echipajul avea ca sarcină expresă să recupereze familia Ceaușescu, pe fosta soție a lui Valentin Ceaușescu și pe Daniela, fiica generalului  Ion Pacepa. Planul a eșuat, deoarece, în momentul în care elicopterul pilotat de colonelul Vasile Maluțan, în care se aflau Elena și Nicolae Ceaușescu, s-a apropiat de avionul american, generalul Rus, șeful artileriei antiaeriene, fiind și el în conspirația anticeaușistă, i-a zis pilotului să nu aterizeze, fiindcă aparatul va fi distrus.”

Eh, ce părere ai?… E de necrezut, dar este adevărat. Poftim, comentează! Mai comentează și mata!

*** Nu cuvinte, dar nici măcar grai nu mai am!…

Nici eu nu mi-am revenit cu una, cu două!… Încearcă! Hai! Curaj!…

*** Imaginați-vă că pe 22 Decembrie 1989 apărea la TV Ion Iliescu să ne spună că Nicolae Ceaușescu a întinat idealurile comuniste și a cerut azil politic în Statele Unite!… Nu în China sau în Coreea ori Libia! Ci în America! Iar din America, vorbind la Vocea Americii, Ceaușescu ar fi dezvăluit pe larg, cu toate detaliile numai de el știute, esența KGBistă a loviturii de stat dată de Iliescu și gașca lui! Cu ce urale de bucurie ar fi ieșit lumea să-și manifeste recunoștința în fața Ambasadei SUA!…  Îi lăsa în ofsaid pe Iliescu și gașca!…Ar fi rîs și curcile de ei! Toată istoria post-decembristă ar fi fost alta! Mai trăiește nemernicul ăla de Rus?!…

Perfect te-ai gândit! Cu Ceaușescu în Statele Unite, ca un fel de arbitru de la distanță al jocurilor din București, Iliescu și ai săi ar fi avut o singură soluție: să guverneze Țara cât mai corect posibil! Să îndrepte strict ce era de îndreptat! Să corecteze erorile regimului ceaușist – căci erau destule!, adică să se limiteze la a face ameliorări, nu distrugeri! Nu prădăciuni! Nu lovituri ireparabile date economiei! Rentabilizau economia, o făceau să producă mai mult, mai bine, în niciun caz nu ar fi distrus-o sub pretextul privatizării și al retehnologizării! De la primele semne de trădare, de comportament aberant, anti-românesc, electoratul ar fi reacționat cerând revenirea lui Ceaușescu la București… Ai punctat foarte bine! Intervenția acelui general Rus, conformă cu planul lor de nemernici, de trădători de țară și de neam, poate fi considerată ca punctul de plecare al tuturor nenorocirilor noastre post-decembriste… Ele au fost posibile și pentru că Ceaușescu a ieșit din joc! Dacă Ceaușescu rămânea în viață, fără a mai păstra vreo funcție de decizie, dacă ar fi devenit un simplu cetățean, postură în care ne-am dorit cu toții să-l vedem, lucrurile ar fi evoluat altfel! Normal! În niciun caz catastrofal!

*** Ar fi închis și gura celor care mai spun și azi că Nicolae Ceaușescu a fost omul rușilor!

Cu siguranță că nici pe Nicușor Ceaușescu și pe Zoe nu ar mai fi avut nici curajul și nici posibilitatea să-i mai ucidă!… Ce mai?! O mulțime de consecințe, care mai de care mai benefică pentru noi, pentru români!…

*** „N-a fost să fie!”… Din nou! A câta oară?!

Această informație trebuie pusă în legătură și cu dezvăluirile făcute de americanul Larry Watts în cartea sa Ferește-mă, Doamne, de prieteni!, care este citită cu sufletul la gură de orice bun român!… Una dintre concluziile clare ale cărții: Ceaușescu nu a fost omul rușilor! Dimpotrivă! A fost mereu sabotat de ruși și de „prietenii” din CAER! Iar el însuși le-a plătit cu aceași monedă!… Știu că dl Watts are în pregătire continuarea, adică va acoperi și ultimii ani din „domnia” lui Ceaușescu. Nu sunt excluse alte dezvăluiri „bombă”, dar sensul acestora pare că nu mai poate fi altul decât favorabil lui Ceaușescu! Și, implicit, defavorabil nouă, celor care l-am înjurat înainte de 1990 și nu am înțeles semnificația adâncă a politicii sale!… Nu mai zic de nerozii care au continuat și după 1990, unii chiar și azi, să-l înjure pe Ceaușescu cu același nesaț ca înainte de 1990. Absolut imbecili!… Imbecili sau năimiți să spună inepții prin care să legitimeze cât de cât crima din 25 decembrie 1989… Adică oameni din solda lui Brucan și Petre Roman et comp.

*** Vă gândiți la alde Claudiu Târziu sau Dobrescu, care mereu v-au atacat că…

Te rog șterge această întrebare! Alta! Întreabă-te, de pildă, de ce, după apariția interviului, a informației teribile pe care o aduce colonelul Filip Teodorescu, nu s-a pornit potop de comentarii în presa și televiziunea românească! Nimeni nu l-a invitat pe bravul colonel să detalieze și să comenteze această informație. Așadar, aflăm că Statele Unite i-au oferit azil politic lui Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989, iar această informație este primită de comentatorii din mass media cu o tăcere absolută!… Felicitări ziarului „Evenimentul Zilei” și ziaristului Mihai Șoica. În rest, rușine la tot restul presei românești. Niște resturi, într-adevăr!

*** Cred că ar merita făcut un scurt elogiu și la adresa guvernului american!

Evident! Știam că James Backer, secretar de stat la Washington, a trimis un avertisment la Moscova și București, pe 23 decembrie, să se abțină tovarășii de la crimă, oricât ar fi ei de dedați la vărsare de sânge ca kominterniști sau fii de kominterniști ce erau… Sigur că trebuie pe larg comentat gestul american, îmi pare rău că nu am știut de atunci că așa au stat lucrurile, aș fi pus surdină unor pusee anti-americane care m-au mai încercat în ultimii ani!… God save America!…   Dar nu și pe regina Angliei! Cred că pricepi de ce!

*** Regina Angliei? Nu văd legătura!

În zilele acelea, nici nu încetaseră focurile de armă în București, și madam regina a trimis pe ambasador sau pe alt diplomat, un însărcinat în acest sens de Majestatea Sa Britanică, să ia înapoi, să sustragă, să fure, adică!, nu știu ce tinichea de aur, o jucărie de-aia de se atârnă de gât la oaspeții cei mai de seamă! Sau se prinde în piept, ca o insignă de pionier. Ceaușescu o primise ca reprezentant al unei țări de care Anglia avea mare nevoie atunci, pe la sfârșitul anilor ’70. Și ca să-i câștige bunăvoința lui nea Nicu al nostru, inclusiv bunăvoința Leanei, regina și lacheii ei l-au purtat pe Ceaușescu cu caleașca de aur prin toată Londra, l-au scărpinat, l-au periat, l-au pomădat, i-au făcut toate poftele… Exista un interes britanic special! …În decembrie 1989 acel interes nu mai funcționa, așa că l-au trimis pe James Bond la București să subtilizeze, să șterpelească acel obiect care făcea parte de-acum, de vreo zece ani, făcea parte din patrimoniul național al României!

*** Uitasem acest episod atât de rușinos pentru…

…pentru perfidul Albion! Nu știu dacă măcar apoi și-au dat seama lorzii britanici cât au fost de jalnici! De penibili! Literalmente găinari!

*** Credeți că ar fi exagerat să spunem că primii care s-au repezit să fure ca de la mort, din casa mortului, au fost oamenii Majestății Sale The Queen of England?… Ei și țiganii din…

Da, se poate spune că englezii au dat tonul la jefuirea patrimoniului național românesc! Ce au făcut ei se cheamă jaf și lipsă de demnitate! Comportament de neamuri proaste! Nici urmă de gentilețe, de… gentlemănie! Un gest care te obligă să-ți aduci aminte de toate porcăriile făcute de supuși Majestății Sale de-a lungul istoriei!… Nu puține și la fel de mari, cel puțin la fel de mari ca actele de bravură și de excelanță britanică!… Păcat! A fost unul dintre cele mai urîte momente ale dezastrului inaugurat pe 22 decembrie 1989!… Nu încap niciun fel de scuze, de explicații! Nu găsesc în limba română cuvîntul potrivit. Sunt sigur că există în engleză!… Trebuie să fie un cuvînt curent, din fondul principal lexical… Lipsește din vocabularul nostru daco-getic!

*** Cred că acum lucrurile s-au lămurit cu Ceaușescu…

Nu strică să prisosească. Am lăsat pentru a fi ultima dezvăluire ce o fac prin această carte, informația cea mai importantă din punctul meu de vedere. Notează și ține minte, să povestești și la strănepoți:

În primăvara lui 1990, la București urma să se producă un eveniment care ar fi tăiat respirația întregii planete: o comisie numeroasă și foarte selectă a Evreimii Mondiale, reprezentativă pentru toate marile organizații evreiești din lume, inclusiv din partea statului Israel și a Yad Vashem-ului, B’Nai Brith, Congresul Mondial Evreiesc și ce ONG-uri mai au ei pe acolo, urma să vină la București unde, în cadrul unei solemnități deosebite, cu pompă mare, să prezinte semnele recunoștinței evreilor de pretutindeni față de Omenia românească, atât de activă în anii celui de al Doilea Război Mondial, când evreii au avut parte de un tratament cu totul …discriminatoriu în raport cu evreii din celelalte țări ocupate de Hitler sau aliate cu acesta… A fost în stare trogloditul de Ceaușescu să manevreze astfel cu marii diplomați ai evreimii mondiale încât să-i oblige pe aceștia să accepte – sau să priceapă de fapt că este în interesul lor să spună adevărul, să-l recunoască deschis și cu unanimitate: în România nu a fost holocaust, nu a fost genocid, nu a fost pogrom! Reține: asta urma să se întâmple în primăvara lui 1990, dacă Iliescu și ai săi nu veneau să ne salveze!… Hai, ce stai așa ca… Întreabă-mă de unde știu! Ce dovezi am, ce…

*** Mi-ați luat maul! Parcă așa se zice… Chiar că mi s-a tăiat respirația…

Informația o am de la domnul ION  CEAUȘESCU, fratele cel mic al răposatului președinte. Am avut multe discuții cu dînsul, plimbându-ne prin Herăstrău. Iar pe domnul Ion Ceaușescu l-am cunoscut la înmormîntarea regretatului Ieronim Hristea, care a lucrat în subordinea dlui Ceaușescu și avea numai cuvinte de laudă pentru fostul său șef!…

*** În primăvara lui 1990? Câteva luni să mai fi trăit…

Am bănuiala că tot în primăvara aceea urma să se inaugureze și Casa Poporului… Cred că urma să fie legate cele două evenimente: se inaugura cea mai mare clădire din lume și se omagia unul dintre cele mai frumoase capitole din Istoria Universală a Omenirii…

*** Casa Poporului nu e chiar cea mai mare clădire! Este a doua, după Pentagon…

Ba este prima, domnule. Casa Poporului Român – asta este denumirea exactă!,  este clădirea cea mai mare din lume. Dimensiunea unei clădiri se măsoară în metri cubi, nu în suprafața utilă! Pentagonul este o clădire strict funcțională, cu camere multe și joase. Probabil că suprafața podelelor din Pentagon este mai mare, dar volumul este mult mai mic! La Casa Poporului majoritatea încăperilor sunt impozante, înalte de 7-8 metri sau mai mult! Este concepută cu generozitate, cu scări și holuri magnifice, cu arcade îndrăznețe, cu finisaje de mare rafinament! În vreme ce Pentagonul este o dispunere simpluță a unor „cutii de chibrite”, o clădire pe care nimeni nu ar planta-o în mijlocul unui oraș, e prea anostă, nu e un edificiu, este un depozit de birouri! Un stup de camere și coridoare egale, identice etc. Dar sunt la noi, nu în America, câțiva nefericiți de așa zis compatrioți, care suferă cumplit la ideea că în România s-a ridicat o asemenea minunăție… Tot ce mai pot face acești neisprăviți este să …declaseze Casa Poporului pe locul secund! E singura lor consolare, altminteri le vine să-și vâre unghia în gât, atât de tare se oftică că la București se află cea mai mare casă din lume!

*** Să ne întoarcem la Holocaustul refuzat de români! Căci aici stă toată frumusețea! În refuzul nostru de a ne alinia la nebunia nazistă! Sau sionistă, cum zic unii! Indiferent cine ar sta în spatele evreilor uciși în acei ani, naziștii sau sioniștii…

Mare deosebire nu este între ei!

*** … printre ei nu ne-am aflat și noi, românii!… Azi însă în numele evreilor vorbesc numai cei ce ne acuză de Holocaust! Tac vocile evreilor care știu, care cunosc adevărul! Pot deduce că există interese evreiești care sunt satisfăcute prin includerea României, a Transnistriei, pe harta Holocaustului?

Adică mă întrebi dacă printre evrei există și evrei ticăloși?!… Cum să nu existe?!

*** Înseamnă că interesul acestora a fost ca Nicolae Ceaușescu să nu mai apuce „Primăvara de la București”?

Nu m-am gândit, dar e perfect logic ce spui! E foarte judicios raționamentul dumitale. Te felicit! Eu nu mă gândisem! Cât a trăit Ceaușescu, acești evrei, în frunte cu rabinul roșu, au tăcut și n-a suflat unul o vorbă despre vinovăția românească. Îi avea Ceaușescu cu ceva la mână? Impunea prin prestigiul său? Prin ce i-a făcut să se poarte ca niște oameni? Cum de i-a convins să vină la București să se declare cu datorii de recunoștință față de români?!…

*** Altceva?

Moartea atroce de care a avut parte Nicolae Ceaușescu. Este greu de uitat. Am revăzut-o, pot spune, când ni s-a arătat la TV cadavrul lui Muammar Gaddafi, cel cu care Ceaușescu a vrut să facă o bancă prin care să spargă monopolul FMI & Banca Mondială. Se pare că această inițiativă a atârnat cel mai greu în condamnarea la moarte a celor doi.

S-ar putea să existe însă o mică mare diferență între cei doi: am discutat cu mai multe persoane informația căpătată prin ziarul „Evenimnetul Zilei” de la dl colonel Filip Teodorescu. Unii l-au cunoscut personal pe Ceaușescu. Mai mulți mi-au zis că nu și-l pot imagina pe Ceaușescu cerând azil politic! Faptul că i s-a oferit refugiu politic în Statele Unite este o certitudine de acum! Extrem de onorantă pentru americani! Dar nu e lucru sigur că Ceaușescu a acceptat această invitație! Helicopterul aflat în zbor spre Snagov, zbura și spre Otopeni. Ordinul dat de generalul trădător e foarte probabil că a fost rostit, cu valoare de amenințare, de avertisment. Întrebarea care se pune se referă la Ceaușescu: a dat el ordin pilotului să se meargă pe Otopeni? A încercat să fugă?

*** Dumneavoastră ce credeți?

Mi-ar plăcea să aflu că a respins oferta americană de a-și salva pielea în felul acesta!… Oricum, se pare că mai trăiesc cei doi ofițeri din escorta sa personală, care se aflau și ei în helicopter. E spre binele lor să spună tot ce știu! Să n-o pățească și ei ca Maluțan dacă aleg să tăinuiască mai departe lucruri care aparțin de-acum patrimoniului național! Da, da! Patrimoniul național! Am zis bine: Faptul că SUA i-au oferit refugiu politic lui Nicolae Ceaușescu aparține patrimoniului național. Este o performanță istorică ce merită a fi discutată sub toate aspectele. Oferta americană este dovada unui respect și a unei prețuiri pe care guvernul american nu le-a mai arătat multora! Iar refuzul lui Ceaușescu – dacă refuz a fost, de a se refugia, de a se salva dând dosul, devine și acest moment parte din patrimoniul național! …Dă microfonul mai departe, cui vrea să ia cuvîntul pe această temă! Noi doi ne-am făcut datoria! Am trăncănit destul! Am dreptate?

Cam!

Atunci, să fie într-un ceas bun! Umblă sănătos!

Doamne, ajută! Rămâneți sănătos!

 

București, februarie 2012

 • komeo

  nu inteleg ceva- aici nu e piata fratilor. EU AM DREPTATE ;EL ARE DREPTATE: ETC: ASTA-I BILCI

 • as

  bai adrian zombalau contra-pulicultorul tu esti handicapat? Va scrie pe carte? Mama ce timpppit… Tuvaneamuncur de prosti cum va inmultiti ca iepurii.

 • Cristi

  aura catalina
  21.03.2012 la 8:04 pm

  AURA, încă o dată te rog respectuoos scoate defibrilatorul din priză. Calmează-te! Te rog. Lumină…De ce instigi la dezbinare? Spui că toţi românii trebuie să fim uniţi în jurul bisericii ortodoxe şi-n acelaşi timp spui că Hristos e-un jidan de doi lei. Ti ce religie ai de fapt. Sau eşti o masoană etee? nu-i nimic de ascuns aici, dacă ai putere de Lumină, nu? Nu contează religia oficială, contează ce idealuri respecţi cu inima, cu sufletul. Te rog! Lumină! Haide te rog, altădată erai cu noi, acum dezbini. Pace şi Lumină! Te rog, să nu dăm apă la moară masonilor care caută să nege realizările extraordinare ale poporului român făcute sub conducerea lui Ceauşescu, om cu bune şi rele, dar PATRIOT!

 • mos vasile

  Pentru ”CONCETATEAN”

  al cui concetatean esti, al nostru sau al celorlalti? adica al celor care rod fara incetare la radacina Romaniei si al neamului romanesc
  Sa va dea Dumnezeu dupa gandurile si faptele voastre.

 • Concetatean

  @aura

  Te inseli, duduie.
  Nu ma interesezi, nu stiu cine esti, si nici nu imi doresc. Nu imi petrec timpul afland detalii despre specimene ca si dumneata.

  Iti acorzi prea multa importanta, si nu este bine. Dar daca te face sa te simti mai bine, capul sus si tzatzele afara cu mandrie – si tot inainte!

 • http://MESAJDVROMANILORDEBUNACREDINTAPENTRUROMANIA aura catalina

  stii concetatene, de acum ma astept sa mi spui ce discut si cu cine, cit cistig pe luna si din ce, ce sume am pe toate conturile mele si ce contin mail urile mele in dialogurile ce port cu cine cind si cum si de ce;

  cu cine traiesc in casa si daca stau sau nu infundul gol… cind sterg praful sau cind trag cu aspiratorul ce muzica ascult daca este verdi sau bach, sau daca sforai cind dorm si ce piine maninc, ce cumpar din magazine si care sint prietenii mei si care nu;

  daca maninc cu furculita si cutitul si daca beau mai mult ceai sau mai multa cafea;

  este o rusine de tout maniere;

 • http://MESAJDVROMANILORDEBUNACREDINTAPENTRUROMANIA aura catalina

  concetatene,

  iti jur ca nu asteptam raspun asa de repede… esti pe faza… si mi place… iti pierzi timpul sau daca nu, esti poate in plina actiune BINE platita??? ok…

  sa fii fericit …

 • http://MESAJDVROMANILORDEBUNACREDINTAPENTRUROMANIA aura catalina

  dragul meu MOS DARIE, vreau sa spun ceva aici ca sa vada si aceste podoabe kitsh ale Romaniei, si ca mata sa zimbesti un pic daca nu o sa poti sa rizi una buna: eu nu mi am atins nici copilul in viata mea, nici macar cu o palma cit de mica, dar pe ACEST PERSONAJ CE NU ESTE FEMEIE… IMI VINE SA O PARUIESC… DAR STII CUM MOS DARIE?: mai ceva ca n Caragiale… se vede treaba ca inaintind in viata cica ne inteleptim, cum spune francezul, cica ne bonificam ca vinul vechi, iar eu spun ca mie mi se casuna sa fac ce nu am facut in tinerete si ar fi trebuit diin cind in cind… fie femei fie barbat(ce am tendinta sa cred din ce in ce mai mult ca este – KOGAION NU ESTE FEMEIE precum nici ella si nici yael si nici roxana, ci toti sint una si aceeasi persana si acelasi stil, doar daca nu sint ttusi mai multi si au facut scoala impreuna la nebuni incurabili sinonim deci cu „”irefutabil”” irecuperabili …

  iar cultura ce este un PRAF IN virf de plop si afara bate vintul unei furtuni, au scuturat toate urmele „”ei””… imi pare rau dar eu cred ca este cineva ce doreste sa ne atite si agite; trebuie sa ne distram si nu sa ne mai lasam prada enervarii;

  si cred ca daca este numai test este o incompetenta de a ne proba ca este incult… paradoxal dar nu poate fi incult pentru ca este cult…

  mie imi vine sa rid ca se joaca cu noi.. sa-i bati la fundul gol ca pe copii…
  cu o ciufuleala tot se va termina odata… prevad ca aceasta persoana va trebuii sa se fereasca sa ne cunoastem si sa-mi spuna sau sa inteleg CINE ESTE CU ADEVARAT;

  omagineaza ti si mata bataie intre femei sau o femei cu un barbat(ca eu oricum nu o sa lipsesc din actiunea asta, mi am propus o, face parte din planurile mele de viitor)… treba sa fie excelenta ca scena de teatru romanesc politic… CARAGIALE SARACUL CE AR MAI FI AVUT DE SCRIS DUPA… SOCIETATE DE MORAVURI…

  Mos Darie va rog din suflet sa zimbiti, si sa ne vedem de treaba…

  va trasmit energiile mele de lumina iubire si constiinta…

  va rog domnule…!

 • Concetatean

  @aura

  „cu toata iubirea mea de femeie implinita si in plina constiinta cind va vi prinde cu turul pantalonilor respectabilelor dv persoane o sa matur europa…”

  „Femeie implinita” – implinita in ce? In aprofundarea limbajului de mahala? Sau studiul antisemitismului/rasismului? Hai sa fim seriosi. Inainte sa respecti fiecare religie, nici un om de buna credinta nu te va crede.

 • http://MESAJDVROMANILORDEBUNACREDINTAPENTRUROMANIA aura catalina

  kogaion = cristi = concetatean = ciprian = ella = yael = poate si altii, si mi se pare totul foarte pervers… de ce oare?? pentru ca acest parametru de rezistenta la stresul canaliilor sa fie asimilat??? ok dar terminati odata ca avem si lucruri importante de discutat…

  am mai postat un mesaj, cu cana cu vin unde este???

  mi se pare deja de prost gust… ok…

  astea sint chestii de jones smith cipilica si altii aia ce se joaca de la curtea maretei psyhanalize la curtea diagnosticurilor eronate si mincinoase la difamatie si la manipulare chiar si psichologica; de prost gust si de proasta calitate pina la urma;
  trecind prin olanda si prin irlanda, prin america si prin franta prin turcia si prin africa, vreti sa prindeti mustele cu otet;

  voua acestora RAHAT CU PRUNE DESTEAPTA-TE ROMANE!

  cu toata iubirea mea de femeie implinita si in plina constiinta cind va vi prinde cu turul pantalonilor respectabilelor dv persoane o sa matur europa;

  si asta v o promit solemn!
  IO SPIRITUL HESTIEI ZALMOXIA IN PREZENTUL DV, IN PLINA CONSTIINTA…!

  LUMINA IUBIRE SI CONSTIINTA!

 • http://MESAJDVROMANILORDEBUNACREDINTAPENTRUROMANIA aura catalina

  doresc sa stiu si eu cine a scos de aici anumite mesaje, ce eu, de exemplu, am adresat acestei doamen KOGAION ce stie bine sa pronunte cuvintul „”GENUIN””, este amre specialitate in pronuntarea cuvintului dar nu si in cunoasterea lui;
  adica concret are forma dar nu are fondul…

  eu personal nu o cunosc dar este o mizerie si cred ca nici macar nu este femeie… va garantez ca aceasta fiinta are niste chestii speciale si mai ales impotriva noastra… as putea avea raspuns la cine administreeaza situl ??? ca sa stiu si eu cine a scos mesajul prin care i am atacat filologia facuta din care nu are nici saminta??? este o intriganta si o dezbinatoare; si mai ales continua pe alte mesaje de a vorbii contra mea si nu inteleg de ce;

  ce este evident este ca avem de aface cu citeva persoane ce au venit sa ca SIMULEZE SI DISIMULEZE UN ADEVAR CA SA NE PERTURBE SITUL SI LEGATURILE NOASTRE CU DL COJA…
  MAI ALES CA NE PUNE EVIDENT IMPOTRIVA LUI CEEA CE ESTE O ABERATIE RIDICOLA…

  MADAME KOGAION ESTE RAUL IN PERSOANA SI MI SE PARE MAI MULT CA ATIT ESTE CU ADEVARAT O HANDICAPATA SI NU NUMAI DE LIMBA ROMANA DAR DE SUFLETUL EI … ARE O AMPUTATIE DE SUFLET DE ROMAN… IAR CEL CE SE DISIMULEAZA IN SPATELE EI SI TOTI CEI CE FAC CORPORATIE CU EA SINT DE ACELASI GEN SI FACTURA TERIBIL DEZBINATOARE…

  DUPA MINE SINT OAMENI DE FOARTE PROASTA CALITATE ATIT ROMANEASCA CIT SI UMANA… FARA MORALITATE SI FARA ETICA…

  CUM PUTEAU ACESTI OAMENI SA SE ITNERESEZE LA SITUL NOSTRU?? ADICA LA NATIONALISM SI LA DL COJA IN SPECIAL??
  MIE IMI RAMINE NELAMURITA INTRAREA LOR AICI… OAMENI DE ACEASTA FACTURA NU SE INTERESEAZA DECIT CA SA DEZBINE SI DACA SINT PLATITI PE UN SIT CA AL NOSTRU…
  SAU SINT SINUCIGASI… CA NU TE POTI BAGA INTR UN LOC UNDE NU IUBESTI PE NIMENI SI NU ESTI IUBIT… UNDE TOTUL ESTE IMPOTRIVA TA SI UNDE OAMENII NU AU OPINII ASEMANTOARE CU ALE TALE…

  SINT OAMENI BOLNAVI SAU SINUCIGASI??? SAU SI INTR UN CAZ SI IN CELLALT SINT 33 RAI 33 ADICA 33 HANDICAPATI 33…

  REPET HANIDCAPUL LUMII LA ORA ASTA ESTE RAUTATEA UMANA SI NU RENUNT LA ACEASTA IDEE… AM FACUT SI DEMONSTRATIA LA ACEASTA ENUNTARE A MEA… CRED EU CA ESTE O LEGE A NATURII UMANE MANIFESTATA LA ACEASTA ORA…

  INCEP SA CRED CA DE FAPT AVEM DE AFACE CU O PROASTA DIRECTIE A ADN ului uman…

  numai atita trebuie retinut ca aceasta tendita este pa cale de disparitie;

  va asigur sau cum spune francezul „””va promit”””…

  constiinta tuturor…!

  *******************************

  aici in repetitie mlesajul pentru aceasta stimata doamna ce este lipsita de atitea calitati intelectuale si mai ales de gindire si coerenta:

  DUMNEZEU CU MILA LUI PENTRU EA:

  aura catalina spune:
  19.03.2012 la 1:00 pm
  KOGAION ESTI PROASTA SAU TE FACI????
  EU AM VRUT SA SPUN CA CEL MAI MARE HANDICAP AL FIINTEI UMANE ESTE “””RAUTATEA””” SI NU HANIDCAPUL FIZIC…
  CRED CA ESTI ANoRMALA DACA VREI SA PROVOCI DIVIZIUNI PESTE TOT…
  ESTI BOLNAVA MINTAL DE RAUTATE SI DE TOT FELUL DE CRAPATURI IN FIINTA TA DE INVIDIE SI DE GELOZII…
  LASA ROMANII SA FIE IMPREUNA SOLIDARI…
  EU NU DISPRETUIESC HANDICAPATII FIZIC …
  IAR REPET: CONSIDER SINGURUL HANDICAP CA FIIND CEL MINTAL SI CE ESTE CLAR DUPA MINE RAUTATEA OAMENILOR…
  DE ACEEA SI TRAIM ASTAZI CE TRAIM…
  IAR DTA KOGAION FEMEIE SAU BARBAT CE ESTI CONTROLEAZA TE SI MAI ALES FII SINCERA NU FACE PE PROASTA CA RISTI SA RAMII ASA…
  IAR mata AI O PORBLEMA DRAGA FEMEIE ANORMAL DE INTRIGANTA…
  NU STIU DE UNDE IESI DIN CE GAURA DE SARPE DAR MI SE PARE CA DORESTI CEVA SA OBTII AICI PE ACEST SIT…
  NU STIU INCA CE vrei sa obtii, DAR SI CIND MA VOI OCUPA DE DTA VOI STII TOTUL DESPRE CEA CE VREI SI ATUNCI VA FI VAI SI AMAR DE SUFLETUL MATALUTA…
  ATENTIE ORI ESTI CURATA SI NATIONAL COMBATIVA si unita cu cei de aici, SI AI INSTINCT DE INIUNE… ORI ESTI O PREFACUTA SI O SARLATANCA SI O DIVIZOARE A ACESTUI CERC DE OAMENI CE A FSOT STRINS SI INCHEGAT(nu usor) si AU O FORTA, ATENTIE, CEL PUTIN asta a fost O VREME si eu as dorii tare mult sa se continue….
  va rog oameni buni nu va lasati divizati de nimeni fie ei cei ce vin si va spun ca sint IISUSI … LA ORA ASTA TOTI CEI CE SINT AMBITIOSI SI AU PUTERESA VA DETURNEZE DIN DRUMUL DV SINT MINCINOSTII ANTI HRISTII… ACUM ESTE MOMENTUL UNDE SE VOR PREZENTA MULTI CE VOR SCHIMBA GINDURILE SI IDEILE…
  VOI CE NU SINTETI CU IUBIRE DE ROMANIA SI DE POPORUL SAU… NU AVETI NICI O SANSA DE DEZBINATI… VA PIERDETI TIMPUL AICI CATASTROFELOR… NETREBNICI SI SPALATI MINTAL SI SUFLETESTE CE SINTETI… VA SIMTITI STRINSI CU CHINGA CACI SE APROPIE ALEGERILE… SI ORICUM NOI OAMENII CU IUBIRE DE TARA PRINDEM CHEAG SI NE IMPUNEM CA PE PIELEA DV VETI SIMTII CE VOI A TI

  PARASIT… CREDINTA IN NEAM SI DE TARA NOASTRA…
  CINE I ROMAN ADEVARAT NU POATE FI IMPOTRIVA UNUI GRUP UNDE ACESTE SENTIMENTE SINT PREZENTE…
  MIZERABILILOR SI MITITEILOR IN DRAGOSTEA DE NATIE CE SINTETI… MURDARI SI FARA DUMNEZEU…
  POSEZI CHESTII BIZARE FETITA SI NU MERGE…
  VREAU SA TI SPUN CA AICI SINT OAMENI IN PLINA CONSTIINTA …
  CE ESTE ADEVARAT CA DTA NU ESTI IN PLINA CONSTIINTA… ESTI PREFACUTA SI MANIPULATOARE…
  SPER CA OAMENII SA REALIZEZE SI SA PERCEAPA REALITATEA DUMITALE… SI STRATEGIA DE DEZBINARE CE VII SA IMPUI…
  DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE CE DV CEI BUNI SI IN CONSTIINTA SI SA SE SPELE TOTI CEI CE SINT STRAINI DE ACESTE SENTIMENTE PUTERNICE DE IUBIRE DE NEAM SI TARA…
  RAMINETI IN CURATENIE SI CU DUMNEZEU IN DV VA ROG DOAMNELOR SI DOMNILOR…!
  CIT PIRVESTE OAMENII CU DIZABILITATI EU II IUBESC FOARTE MULT AM IN FAMILIE UN VERISOR CE A FOST BOLNAV DE POLIO SI ESTE MARE AVOCAT… CUM SE POATE SA DISPRETUIM DISABILITATILE??? HANDICAPUL FIZIC??? IN FRANTA SINT OCROTITI SI EXSITA ORGNISME SPECAILE CE SE OCUPA DE EI SI CONDITII SPECIALE IN TOT LUCUL… NOI TRAIM CU EI PRINTRE NOI FARA SA AVEM NICI UN SENTIMENT STRAIN DE NORMALITATE, IAR IN ROMANIA sint PERSECUTATI… NU INTELEG DE UNDE VIN ACESTE MIZERII IN GUVERNUL NOSTRU???
  asta tot de la comunisti trebuie sa vina numai in timpul lui ceausescu erau ascunsi si nu erau integrati in societate ca si cum ar fi fost o rusine…
  doamne ca multe probelme are societatea de astazi;;;
  iar constiinta lipsa, devine o MARE TRAGEDIE EXACTR CUM KANT A EXPRIMAT DEJA DE LA 1784… ESTE OARE POSIBIL CA SA TRAIM INTR O ASEMeNEA TROACA SI SA NE AMESTECAM CU PORCII TOT TIMPUL????
  PLINA CONSTIINTA VA TRIMIT DIN TOT CE EU POT SA FIU CA FIINTA DE LUMINA SI DE ENERGIE…
  LUMINA IUBIRE SI PUTERNICA CONSTIINTA… DIVINA SI SACRA…
  CU DUMNEZEU INAINTE…!

 • adrian romanu contra-revolutionarul

  @as
  20.03.2012 la 11:27 pm

  va scrie pe carte

 • as

  La ce editura va aparea „Marele Manipulator și asasinarea lui Nicolae Iorga, Ioan Petru Culianu și Nicolae Ceaușescu” un titlu mai lung n ati gasit?

 • adrian romanu contra-revolutionarul

  @Mos Darie: k mi-amitishi: vroiam ca io sa va dau tzeapa cu KOGAIONU’ da’ mi-a luat-o gagica inainte. Am uitat si sa sufar de cateva zile. Nimic nu-mi iese. Prietenii stiu de ce: nu am camasa violet!

 • Mos Darie

  @ Adrian: Unul din aspectele muncii politistilor este fisarea infractorilor dupa modul de operare (modus operandi-cum zic ei- exista asadar si politisti eruditi). Aceasta activitate are rostul ei bine definit, in preventia actelor infractionale.
  Fara a face vreo paralela, este bine sa atrag atentia publica asupra unor aspecte care nu sunt familiare oamenilor obisnuiti, suficient de ocupati cu castigul traiului zilnic pentru a mai avea timp sa se mai instruiasca si in tehnicile de agresiune psihologica:
  1. Una din tehnicile de eliminare a mesajelor neconvenabile este demonizarea purtatorului acestui mesaj. Adrian a atins in cateva randuri problema, dar exemplele au fost date cu claritate aici. Daca urmariti un anumit dialog, epitetele si etichetele nu au lipsit, ci dimpotriva: (mos, basinos, mitocan, etc.). Tehnica de a contracara astfel de atacuri este simpla: ramaneti la mesaj, fara a lua nimic la modul personal. Izolati, mental, mesajul de purtatorul sau. Va veti mentine obiectivitatea si veti evita escaladarea artificiala a conflictelor.
  2. Tehnici de a infiltra mesaje convenabile: in etape – mai intai alege un pseudonim care asigura premiza unei bune primiri de catre publicul tinta. Exemplul este clar, atunci cand, unui public nationalist ii prezinti ca pseudonim numele muntelui sacru al stramosilor daci.
  Apoi, analizarea si clasificarea catorva persoane vulnerabile din publicul tinta, bazat pe ideea ca exista motivatii umane general valabile, apoi pe crearea de mesaje care sa construiasca o platforma comuna. Timeo danaos…Si aici, tehnica poate fi contracarata printr-o analiza mai severa a propriului eu, si prin constientizarea ca nimeni nu este perfect. Pentru cine este dispus sa-si subordoneze eforturile unui tel mai inalt. Daca nu…asta e! Ramane, insa, valabila si aici tehnica de contracarare prin separarea mesajului de purtatorul sau…
  3. Tehnici de retragere prin minimizarea pierderilor: Grija de a pastra ” in contact” pe cei deja „cumparati”-cu tot respectul pentru coforumisti, creind in randul lor a asteptare, care are toate sansele sa se transforme in frustrare, pentru ca, apoi, revenirea sa fie primita cu urale…De unde stiu ca va fi o revenire? Simplu: In mesajul de „despartire” cuvantul de ramas bun este un lacrimogen si telenovelist „adio”, in timp ce in mesajul adresat subsemnatului, acelasi ramas bun este ” au revoir” adica un „la revedere” care seamana mai degraba cu „Nu, Pagady” din desenele animate rusesti de acum vreo treizeci de ani.
  Oricum ar fi, domnilor, va rog sa retineti ca nu va este neaparat prieten acela ce va lauda neconditionat. Si nu va este neaparat dusman cel ce va critica, partial sau chiar total, ideile…

  Nu comentez mai mult, ca dau idei…

 • adrian romanu contra-revolutionarul

  Mos Akademicianus: staaaaaaaau si ma gandesc: nu cumva doamna KOGA a inteles „irefutabil” ca de la iPhone, iPad, iTunes, iPod si i se aplica?

  O fi dl. Profesor amuzat de noi sau ne trezim cu 4 la purtare? Io nu mai ma iau de KOGA ca ma trezesc corijent! NU, NU, NU vreau!

 • adrian romanu contra-revolutionarul

  @ Mos Darie: oare duduia KOGA chiar a facut acea inimaginabila asociere? Adica ea, lingvista, psihanalista, psihoneuroimunologista lu’ peste prajit, nu styie despre irefutabil? Oare a retinut doar partea de „futabil” si nu s-a simtit vizata ceea ce, pe buna dreptate, a enervat-o ingrozitor. Pai la cum se adreseaza barbatilor p[oate cauza in doi timpi si trei miscari prabusirea bratului celui mai viril excavator.

  In alta ordine de idei, ma musca pitonul sa mi te adresez cu MOS MITOCANU’ sau MOS COMPLEXY sau MOS NEPUTI’ SAU MOS BADA. DAR Dar ma hotarasc greu.

  pana atunci, nu crezi ca numele adevarat este KOGAYONSKY?

 • Mos Darie

  Tot pentru cititori, ca doamna chiar a plecat…
  Contextul era ca dumneaei singura spunea ca are dificultati cu limba romana. Drept pentru care s-a repezit iar ca fata mare la asternut, dupa sensuri care nu exista. Ce sa-i fac, nu pot sa-mi englezizez postarile in asa fel incat sa fiu inteles de toata lumea… Va aduceti aminte de fotbalistul lui Dinamo de prin anii ’90, Raducioiu? Si el, dupa sase luni de stat in Italia, „uitase” limba romana…Numai ca limba romana, draguta de ea, se razbuna…

 • KOGAION

  @ MOS DARIE

  Iti spun eu: nu era niciun context.

  Esti ieftin, si complexat.

  SA TE JUDECE COLEGII TAI DE LA ACADEMIE (mi-aduci aminte de Madam Ceausesscu, si e hilar)
  Dar, draga Darie, ai fost cel care, impreuna cu Aura Ctalina, ai adus ‘ingretosarea’ totala. Si mila fata de eforturile de a face fata. Dar si disgratioasa ta fiint de badaran fara sclipire, tern, plicticos, greoi, ce mai, ultimul dintre vitejii (sic) de pe site!

  Dar stii toate stea si singur.

  iti urez sa nu se schimbe nimic pina nu ai suficien ta umilinta sa recunoasti oribilul cinism si…dispret de sine (simptomul oricarui complexat).

  Singura placa pusa e paranoia re: identitatea mea. Si eventualul interes in a ‘te cerceta’. Dumnezeule!

  Nu te mai obosi, give it a break.

  EU NU MAI EXIST AICI.

  (acum chiar) Au revoir