Vadim înainte și după 1990

„Orice idee ar susține, Vadim va sfârși prin a o compromite!”

„Cred că este momentul unui divorț civilizat între PRM și Vadim”

Domnule profesor ION  COJA, ați promis că veți veni cu detalii noi asupra rolului nefast jucat de Corneliu Vadim Tudor în politica românească.

Despre rolul nefast al individului nu mai este nevoie să dau niciun detaliu. Orice om cu judecată sănătoasă și-a dat seama de răul imens făcut de acest Vadim. A compromis ideea națională, a coborît discursul naționalist la nivelul șanțului, al mahalalei sordide, a discreditat partidul naționalist pe care îl conduce. Este principalul vinovat pentru situația în care ne aflăm: nu avem în Parlament oameni care să reprezinte electoratul naționalist. Iar în România electoratul naționalist trece de 40%. Problema este dacă Vadim a făcut atâta rău din prostie, fără să-și dea seama, sau din ticăloșie! Aceasta e întrebarea! Deci eu am promis că voi veni cu detalii privind ticăloșia sa, abjecția prestației sale. Asupra răului făcut de Vadim, nu încape nicio îndoială. Să vedem ce se poate spune despre ticăloșia sa, ca explicație a răului produs în jurul său.

Aveți și documente, sper.

Există tot mai multe dovezi că înainte de 1990, cei care de ani de zile erau preocupați de debarcarea lui Ceaușescu au organizat un vast sabotaj, menit să scadă popularitatea lui Ceaușescu, să exaspereze populația, să ne pregătească pentru a ieși în stradă la momentul decis de ei, manipulatorii istoriei! Am dovezi că atât frigul din case, cât și sărăcia din galantarele magazinelor au fost amplificate prin acțiuni de sabotaj. Precum și alte mizerii, cunoscute din acea vreme, mizerii care n-ar fi fost atât de dureroase și de exasperante dacă trădătorii din PCR, din Securitate ori Armată nu ar fi profitat de orice ocazie pentru a spori cota de absurd din existența noastră în anii Epocii de Aur! Deocamdată, în discuția noastră, am în vedere sabotajul făcut de cei care s-au ocupat de cultul personalității tovarășului. A existat un vast serviciu de propagandă, cu sarcina de a ne face pe toți să-i iubim pe Nicolae și Elena Ceaușescu, și să fim mulțumiți, chiar mândri de realizările României noastre Socialiste! Sunt convins, ba pot spune că am dovezi, că și această activitate, atât de importantă, a fost sabotată, desfășurându-se în forme care au stârnit printre români mai degrabă un efect invers: repulsie și lehamite față de Ceaușești. În primul rând prin exces, prin exagerarea laudelor și omagiilor aduse celor doi și prin frecvența cu care eram bombardați zilnic în mass media de chipul și numele lui Ceaușescu.

Mulți au participat la corul lăudătorilor din oportunism, firea lor de lingăi incorigibili determinându-i să nu piardă nicio ocazie de a-l adula și supradimensiona pe bietul Ceaușescu. Alții l-au lăudat cu sinceritate, dar prostește, cu argumente caraghioase sau puerile. Alții însă l-au lăudat pe Ceaușescu în cadrul unui program kaghebist de subminare și deformare a imaginii sale reale. Eu îl includ pe Vadim în această din urmă categorie! Și am ca prim argument faptul, ascuns de Vadim, că el s-a ocupat intens de scenariile și regia acelor monstruoase spectacole de masă care ne-au îngrețoșat pe toți atât amar de ani. Vadim a scris textele acelea atât de nesuferite, apologetice dincolo de orice măsură sau cenzură a bunului simț, texte pe care toți le auzeam la radio și televiziune însoțind prezentarea evenimentelor în care era implicată persoana lui Ceaușescu. Vadim a fost plătit cu bani grei să-și pună talentul literar în slujba acestui sabotaj prin care organizatorii loviturii de stat din decembrie 1989 au pregătit de ani de zile discreditarea lui Nicolae Ceaușescu. Cred că arhivele CC al PCR, deocamdată inaccesibile, vor furniza multe documente neașteptate. Din păcate, opinia publică a fost indusă în eroare și s-a mulțumit cu deconspirarea și cercetarea arhivei Securității. Pentru multe subiecte, arhiva PCR poate fi mai importantă. Din arhiva secției de propagandă a PCR am putea afla lucruri interesante despre cum a fost sabotat Ceaușescu prin lăudătorii săi, cine a organizat acest sabotaj etc. Inclusiv rolul lui Vadim în cultul fals, pervers, al personalității lui Nicolae Ceaușescu!

Sincer să fiu, argumentul Dvs nu este convingător. Faptul că Vadim va fi găsit pe un stat de plată al PCR nu spune mult, căci vor mai fi fiind și alții! Gândiți-vă la Adrian Păunescu, Nicolae Dragoș, Dinu Săraru, chiar și Octavian Paler, care a lansat sintagma EPOCA DE AUR…

Sunt foarte mulți, e drept, dar dintre ei numai Vadim și-a depus carnetul PCR în vara lui 1989, în semn de protest, de dezicere…

A făcut un asemenea gest Vadim?!

L-a făcut, dar ecoul nu a fost pe măsura așteptărilor, adică la Europa Liberă nu s-a făcut caz de Vadim, așa cum s-a făcut de Dan Deșliu, care și el renunțase la calitatea de membru al PCR. De ce a făcut Vadim acest gest neașteptat și care nu i se potrivea nicicum? Eu nu găsesc decât o singură explicație: Vadim făcea parte din complot, a știut ce urmează să se întâmple cu Ceaușescu și atunci a încercat să schimbe masca, să ia chipul dizidentului. Nu l-a luat nimeni în serios, dar asta e altă poveste. Important este să ne spună Vadim de unde a știut în vara lui 1989 că trebuie să-și abandoneze stâpânul?! Oricum, aceasta este interpretarea mea, s-ar putea să greșesc. Să ne explice Vadim gestul său de renunțare la calitatea de membru al PCR! Până acum n-a dat nicio explicație coerentă.

Atât?

Deunăzi, un scriitor din Craiova, mi-a povestit cum a încercat dînsul, în ianuarie 1990, să scoată o revistă mai naționalistă. Ca orice oltean, s-a adresat altui oltean, spre a fi sprijinit. Un astfel de oltean, cu o poziție tare în presa de atunci, era dl Darie Novăceanu, director la Adevărul. I-a împărtășit acestuia intenția sa și a primit următorul răspuns: nu are rost să te ocupi dumneata, o revistă naționalistă va fi scoasă de Vadim!… De la Darie Novăceanu citire!

Evident, era vorba de revista România Mare, care a apărut câteva luni mai târziu. Discuția, repet, a avut loc în ianuarie 1990. Planificarea la acea dată a apariției unei reviste naționaliste condusă de Vadim nu are altă explicație. Este clar, cel puțin pentru mine, că planificarea se făcuse mai demult, dinainte de decembrie 1989… Oricum, sigur e că alții au decis înființarea revistei România Mare, iar Vadim a fost pionul de execuție! Însăși înfățișarea revistei, modul de paginare etc. au fost copiate după o publicație grecească, controlată de serviciile speciale elene!

Această poveste într-adevăr mă pune pe gânduri! Dacă nu mă înșel, în apariția revistei România Mare a avut un amestec și Petre Roman! Se cam leagă lucrurile…

Petre Roman nu putea să-l sprijine pe Vadim din simpatie personală, din afinitate spirituală. A făcut-o numai pentru că acesta era scenariul și trebuia să-l respecte!… Mai trebuie știut că imediat de la apariția sa, în sprijinul revistei au sărit o mulțime de oameni din Vatra Românească! Adică din PUNR! Oameni de bună credință! Patrioți adevărați. Care au scris pentru revistă despre ce se întâmpla în Ardeal sau au difuzat revista voluntar. În aceste condiții, te întreb: de ce Vadim nu s-a înscris în PUNR? Și, mai ales, întreb de ce a înființat un partid naționalist de vreme ce deja exista unul? De ce a făcut să apară această scindare a electoratului patriotic, naționalist, unii cu PUNR-ul, alții cu PRM?! S-a ivit astfel o concurență nefirească, deloc benefică pentru români, pentru naționaliștii români! În plus, de-alungul anilor, cele mai murdare atacuri la adresa Vatrei Românești sau a PUNR au fost găzduite de revista România Mare. Despre Funar personal s-au publicat niște texte abjecte de-a dreptul! La fel despre Radu Ciontea, despre mine! Nici publicațiile UDMR nu au fost așa de preocupate ca revista lui Vadim să publice tot felul de mizerii despre Vatra Românească și despre PUNR?

Care este explicația?

Explicația este simplă: înființarea Vatrei Românești și a PUNR s-a produs spontan, ca reacție de auto-apărare a societății românești față de atacurile iredentismului maghiar, ale UDMR! Scenariul gorbaciovist, KGB-ist și cominternist deopotrivă, după care s-a produs lovitura de stat din decembrie 1989 și instaurarea falsei democrații de după 1990, prevedea înființarea a zeci de partide, dintre care toate partidele mai importante, inclusiv cele istorice, să fie strict controlate din umbră, prin persoane infiltrate în structurile de conducere. Scenariul prevedea și apariția unui partide naționalist, de asemenea controlat. Singurul eveniment politic neprevăzut și pe care la început nu l-au putut controla a fost apariția Vatrei Românești. Noi, după ce am înființat Vatra Românească, am cerut reprezentare în CPUN, în acel parlament de strânsură în care UDMR fusese acceptat, deși nu era partid politic. Ion Iliescu s-a împotrivit și a spus că nu putem fi primiți deoarece nu suntem partid politic. Am fost nevoiți să înființăm PUNR, Partidul Unității Naționale a Românilor. PUNR a fost imediat resimțit ca partidul naționaliștilor români. Din păcate, mulți au interpretat apariția Vatrei Românești și a PUNR ca o concurență la înființarea PNȚ-ului. Am avut discuții pe această temă cu Corneliu Coposu, și i-am reproșat că nu a luat nicio atitudine față de acțiunile udemeriste, de natură iredentistă, anti-românească. Coposu a mers cu declarații pro-maghiare până la afirmația că drumul României spre democrație trece prin Budapesta!… Binevoitori față de UDMR s-au arătat și liberalii în 1990! Pasămite, sperau la voturile maghiare pentru alegerile prezidențiale din mai 1990!… Atunci, în ianuarie 1990, când s-a aflat de crimele udemeriste și de abuzurile separatismului maghiar, toată lumea a așteptat replica lui Coposu, a PNȚCD. Această replică nu s-a produs însă. Și așa românii din Transilvania s-au văzut nevoiți să se descurce singuri, să dea ei o replică la amenințarea UDMR. A fost o replică a societății civile!

Cum spuneam, nici Vatra Românească, nici PUNR, deși infiltrate și ele de oamenii noii securități, nu s-au lăsat controlate de noua putere, de cei care manipulau FSN-ul. Repulsia noastră față de Brucan era publică! Noi, Vatra Românească am reacționat primii și singurii față de nebunia privatizării, așa cum o concepea gașca lui Petre Roman, prin legea 15 din 1991. Reacția establishment-ului, adică a comiternismului revenit la guvernarea României în decembrie 1989, a fost să înființeze și să susțină o altă organizație, un ONG așa zis patriotic, puternic susținut financiar, prin care să concureze și să contracareze Vatra Românească. Această organizație a fost botezată cu numele lui Avram Iancu. Pe plan politic s-a încercat slăbirea PUNR prin apariția unui partid cu aceeași orientare, naționalistă: Partidul România Mare! Dacă Vadim era într-adevăr un naționalist, un patriot, și punea interesul național deasupra celui personal, se înscria în PUNR, în Vatra Românească… Numai că noi nu i-am fi permis să transforme politica interesului național în circ, în dezbrăcinarea publică!

Vreți să spuneți că înființarea PRM a fost preconizată de Iliescu, Brucan & comp. încă dinainte de 1990?

Nu este exclus! Oricum, apariția PRM a fost resimțită de noi, cei din Vatra Românească, ca fiind de natură să deruteze electoratul naționalist. Mai târziu ne-am dat seama că aderența mare pe care au avut-o la români Vatra Românească și PUNR a stârnit panica autorităților! Li s-a interzis militarilor să aibă vreo legătură cu Vatra Românească, de pildă. Puteau să activeze în orice ONG, numai în Vatra Românească, nu! Dar manevra principală împotriva naționaliștilor români a fost efectuată prin Vadim, care jucase rolul naționalistului de operetă și înainte de 1990, al antisemitului de serviciu, care reacționa la comandă, pe care puteau să-l controleze ușor.

De ce puteau să-l controleze așa de ușor?

Pentru că era unul de-al lor! Nu uita că Vadim și-a scos dosarul de securitate din arhivele Securității și îl ține acasă, mai publică din când în când ce îi convine. Eu îl invit pe Vadim să pună dosarul său de urmărire la dispoziția membrilor PRM! Și-l întreb: cum a putut Vadim să-și scoată dosarul de la Securitate? Și ce interes a avut? Spune multe grija lui Vadim de a împiedica accesul altora la dosarul său de securitate. A fost urmărit de Securitate? Pentru ce soi de activități? Pentru care suspiciuni?… Și eu am fost urmărit de Securitate și nu mă deranjează ideea ca dosarul meu să fie citit de oricine dorește! Sunt chiar mândru de ce va putea citi acolo! Și ca mine sunt mulți în Țara asta! Dar au mai fost urmăriți și unii care după 1990 au făcut moarte de om ca să-și poată distruge dosarul de urmărire. Vezi Militaru și ceilalți. Chiar, ce s-a întâmplat cu dosarul lui Iliescu, al lui Petre Roman?… Deci, atâta timp cât Vadim își ascunde dosarul de la Securitate, orice suspiciune asupra integrității sale politice și morale este justificată! Iar suspiciunea cea mai verosimilă este aceea că a colaborat cu cei care l-au trădat în decembrie 1989 nu numai pe Ceaușescu, dar au trădat și poporul român! A colaborat cu ei înainte și după 1990!

Lui Vadim nu i s-a repartizat niciun rol în timpul evenimentelor din decembrie 1989, ci numai după! Iar rolul său a fost să conducă un partid naționalist și să facă de rîs și de batjocură nu numai partidul, ci și ideea națională. Mai ales ideea! Făcându-i astfel pe mulți să se ferească de adoptarea sau afirmarea unui crez naționalist de teama că vor fi percepuți drept partizani ai lui Vadim, ai unui nebun spurcat la gură, mincinos, poltron, bolnav de narcisim, un egolatru fără măsură în tot ce face.

Dar nu credeți că personalitatea lui Vadim era prea puternică ca să se împace cu ideea de a fi numărul 2 sau 14 într-un partid ca PUNR?

Fie, iau în calcul și ipoteza nebuniei lui Vadim, a megalomaniei sale vecină cu paranoia, care într-adevăr îi impune să fie el cel mai cu moț în orice adunare… Altfel, pleacă! Dar atunci să-mi explici ce a căutat la PNȚCD în ianuarie 1990, când s-a prezentat la poartă umil, cerând să-și pună întreg talentul său literar și gazetăresc la dispoziția opoziției!… De ce nu a venit niciodată să pună umărul alături de patrioții din Vatra Românească, din PUNR?… Simplu: pentru că menirea lui nu era să întărească naționalismul românesc, ci să-l slăbească prin divizare și discreditare, compromițându-l cum nu l-a mai compromis nimeni vreodată! Dar admit ideea auzită la unii cum că Vadim ar fi fost manipulat, că știindu-se ce soi de om este, a fost folosit, l-au ajutat să parvină în fruntea unui partid naționalist știindu-se că-l va compromite. Știindu-se că orice idee ar susține, Vadim va sfârși prin a o compromite!

Așadar și-a oferit serviciile, dar a fost refuzat de PNȚCD… Nu știam!

Binențeles. Au făcut multe greșeli țărăniștii, dar nici chiar așa, să-l accepte alături pe unul ca Vadim! Iar pentru acest refuz Vadim s-a răzbunat porcăindu-i pe țărăniști ca pe nimeni alții! Înjurându-i și calomniindu-i cu o rară ticăloșie, folosindu-se de orice pretext! Inclusiv pe Corneliu Coposu. Oricum, Vadim ar trebui să explice ce a căutat în ograda PNȚCD. Cine l-a trimis?

În ce relații ați fost cu Vadim?

Ca să zic așa, l-am mirosit ce-i poate pielea încă dinainte de 1990. Cât am fost în Senat împreună, la doi pași unul de altul, nici nu i-am răspuns la salut! Mă aveam bine cu toți parlamentarii PRM, dar cu Vadim nu stăteam de vorbă!… Efectiv am refuzat, în mod ostentativ. Nu l-am confundat niciodată pe Vadim cu partidul, cu membrii PRM, printre care am avut și am mulți prieteni sau cunoscuți cu care mă respect! Mi-am călcat pe inimă și, la insistențele colegilor din Vatră, pe la sfârșitul anilor ’90 am încercat o apropiere, o colaborare, ne-am întâlnit de câteva ori, cu mai mulți peremiști de față. Nu i-a convenit că de multe ori am avut altă părere și l-am contrazis… Mi-a trimis la un moment dat vorbă prin Ungheanu că nu este bine pentru el să se mai vadă cu mine, că se supără evreii!..

Repet, nu fac greșeala de a-l confunda pe Vadim cu PRM-ul oricât se străduie mass media controlată și vândută să acrediteze această confuzie, această identitate. De aceea, în 2008, când am aflat că Vadim a căzut la înțelegere (știe el cu cine!) și a acceptat ca PRM să nu mai prindă Parlamentul, am vrut să verific această informație. Dar și din dorința ca, dacă informația este greșită, să ajut PRM-ul să rămână în Parlament, i-am oferit lui Vadim sprijinul electoral al Vatrei Românești. Concret, îi plecaseră din partid o mulțime de oameni de valoare și nu avea destui candidați. Eu, în numele Vatre Românești, i-am oferit zeci de candidați de valoare pentru alegerile din 2008, inclusiv un candidat la funcția de prim ministru, care să participe la dezbaterile televizate și să facă propagandă pentru PUNR. Dacă vă aduceți aminte, toate partidele parlamentare au promovat o candidatură la funcția de Prim ministru, mai puțin PRM. De ce?

Ce candidat a oferit Vatra Românească? Cumva pe dumneavoastră înșivă?

Nu, domnule! Vadim a acceptat sprijinul Vatrei Românești cu condiția ca eu să nu candidez! Nu m-am supărat și am menținut oferta noastră. Am acceptat această restricție și i-am făcut o propunere foarte bună la funcția de prim ministru: domnul Constantin Cojocaru. Economist de mare clasă! Dacă ar fi participat la dezbaterile cu ceilalți candidați, i-ar fi băgat în buzunar pe toți! Ați văzut ce succes a avut la OTV, cu proiectul legii Cojocaru!… Succes ar fi avut și ca candidat al PRM, ar fi adus multe voturi pentru PRM. I-am scris lui Vadim un E mail, i l-am recomandat călduros pe Cojocaru și i-am cerut să se întâlnească să discute amândoi strategia pentru alegeri. L-am sfătuit ca PRM să-și facă campanie electorală cu proiectul legii Cojocaru! Vadim l-a chemat pe dl Cojocaru la conferința sa de presă și n-au stat de vorbă mai mult de trei minute, de față cu toată lumea! Nu i-a dat nicio atenție și nicio importanță. Mi-am dat seama atunci că Vadim ori nu vrea ca PRM să mai intre în Parlament, căci așa i s-a cerut!, ori este complet imbecil și nu are niciun simț al realității politice! Cum e posibil, în situația grea în care se afla PRM în toamna lui 2008, el să-i întoarcă spatele unui om ca dr. Constantin Cojocaru?! Om care venea cu câteva zeci de specialiști după el, ca să nu spun sute! Iar în teritoriu, de exemplu la Timișoara, candidații propuși de Vatră au fost boicotați de liderii locali, din dispoziția lui Vadim…

Ce candidați a propus Vatra la Timișoara pe lista PRM?

Un comandor de aviație, lider CADA, și un profesor universitar, doctor în filosofia dreptului, o somitate internațională. Au acceptat să candideze de dragul meu, iar eu am insistat foarte mult să rămână pe liste, chiar dacă eu nu mai candidez. Nu cred că PRM nu a scos cele 5 procente! Dar atitudinea lui Vadim a fost a unuia care cunoștea rezultatul dinainte și-l acceptase! Când ești prins într-o structură diversionistă, disciplina și ascultarea oarbă este lege!

Deci sunteți convins că Vadim n-a acționat de capul său?

Nu totdeauna. Deseori a fost lăsat și de capul său, când păpușarii care au făcut din el o marionetă au văzut că e capabil să facă mult rău Țării și din proprie inițiativă… Prima oară când mi-am dat seama că Vadim trădează a fost prin 1994-95, atunci când în Parlament s-a propus să li se acorde străinilor dreptul de a cumpăra pământ. Propunerea a venit de la PDSR. Toată lumea a fost de acord. Dă-mi voie să mă laud că eu m-am opus, i-am convins pe colegii din PDAR să fim solidari pe ideea de a respinge această propunere, imediat ni s-au alăturat colegii din PSM, cu Adrian Păunescu în frunte, și curând foarte mulți parlamentari din grupul majoritar. Care a fost poziția lui Vadim? A declarat că parlamentarii PRM vor vota fiecare cum îi dictează conștiința!… Inadmisibil din partea unui naționalist, a unui patriot!

La fel, în 2003, la referendumul pentru noua Constituție, o constituție păguboasă pentru români, Vadim l-a admonestat pe Funar care își permisese să recomande absența masivă de la vot. Vadim le recomanda alegătorilor să se prezinte la vot!… Am avut atunci sentimentul că Vadim se conforma unui ordin din afara partidului. Ulterior, la presiunea colegilor din PRM a adoptat poziția lui Funar, cea corectă. Dar după alegeri, nu a protestat cum se cuvenea față de neregulile comise la referendum, nereguli care au dus la falsificarea rezultatelor… Din nou: ori nu și-a dat seama de importanța momentului ori făcea jocul care i se cerea!

Nu credeți că este șantajat? Manipularea politicienilor se face mai ales prin șantaj!

E posibil. Tocmai de aceea Vadim ar trebui să pună dosarul său de urmărire la dispoziția publicului, a alegătorilor. Și așa ar trebui să facă orice politician, mai ales președinții de partid! Eu bag mâna în foc că în acel dosar se află lucruri atât de compromțătoare încât dacă dosarul se va face public, lui Vadim îi va fi rușine să mai iasă din casă! Chiar așa nerușinat cum îl știm, tot nu va mai îndrăzni să dea ochi cu lumea!

Cum comentați faptul că PRM nu a afost niciodată la guvernare?

Asta mi-aduce aminte de o vorbă latinească despre femeia urîtă care se laudă că a rămas virgină!… Virgină pentru că nu s-a găsit niciun bărbat s-o dorească! Vadim ar fi vrut tare mult ca PRM să ajungă la guvernare, dar nu l-a invitat nimeni. Vadim ar trebui să dea explicații colegilor de partid, de ce, prin comportamentul său de mahalagiu, prin inconsecvențele sale, toate partidele au evitat să fie colegi cu el în guvern! Evident, de teama că va compromite guvernul! Așa cum deseori Vadim a compromis calitatea de parlamentar! De român! De om!…

Dar să fim serioși: Vadim a acceptat să participe la trocul imoral al funcțiilor în administrație, conform algoritmului! A desemnat oameni de-ai săi în funcții bine bugetate, unde s-au pus la adăpost de vitregia vremurilor mulți oportuniști din PRM. Iau lefuri mari și nu mișcă în front!

Cum vedeți viitorul lui Vadim?

Nu mă interesează viitorul lui Vadim. Mă interesează soarta naționalismului românesc, deci și a PRM, partid în care activează mulți naționaliști. Și când spun naționaliști, spun oameni de calitate! Aud că Vadim încearcă să bată palma cu PSD și să se lase absorbit, cu partid cu tot, în PSD, contra unor posturi de parlamentari. Umblă Vadim prin țară să-și convingă colegii și nu prea are succes!… Cred că este momentul unui divorț civilizat între PRM și Vadim. Vadim să meargă la PSD, unde cred că nu-l dorește nimeni. Iar PRM să-și vadă de drum!

Adică?

Adică PRM să strige adunarea pentru patrioții români! Să-și deschidă porțile pentru foștii PUNRiști, pentru foștii PDAR, pentru foștii PSM, partide care au fost desființate de oculta cominternistă cam la fel cum vrea Vadim acum să desființeze PRMul: prin trădarea președinților. Dar mai ales să se pună PRMul la dispoziția tineretului naționalist, oferindu-le acestora șansa de a avea un partid. Și când spun tineret naționalist îi am în vedere în primul rând pe tinerii care au plecat din PRM dezamagiți și exasperați de inconsecvențele președintelui. Iar cei din conducerea PRM, care ani de zile nu au fost în stare să-l tragă de mânecă pe tribun, să facă acum un pas înapoi și să-și pună cenușă în cap! Sunt foarte vinovați în fața românilor. PRM prin statut, în următorii trei-patru ani ar trebui să încredințeze funcțiile de conducere, inclusiv cea de președinte, numai unor persoane sub 45 de ani! Vadim, cine știe?! Poate va avea ocazia să se disculpe cu un certificat medical, dar ceilalți, din anturajul său de yesmani, nu au nicio scuză. Se fac vinovați în primul rând față de colegii din PRM…

Sunteți dispus să participați la refacerea PRM?

Dacă sunt invitat, nu voi refuza. Voi veni să sprijin impunerea spiritului de solidaritate românească pe care s-a întemeiat înființarea Vatrei Românești. Acest spirit nu a dispărut dintre români. Voi veni ca fondator al PUNR, ca fost senator PDAR, ca persoană apropiată de mai multe grupări de tineri naționaliști! La viitoarele alegeri, din 2012, este musai ca naționaliștii să poată candida pe o singură listă de partid! Lista PRM sau a PPP sau a altui partid, dar toate partidele și ONG-urile cu vocație patriotică, naționalistă, trebuie să se coordoneze și să facă front comun împotriva actualei clase politice. Adică listă comună!

Și totuși Vadim nu ar încăpea în această formulă nouă? Unele idei ale lui Vadim sunt corecte, după părerea mea.

Sunt foarte corecte aceste idei, numai că nu sunt ale lui Vadim, sunt ale mele, ale dumitale, ale românilor, în general. Sunt idei care circulă în lumea noastră, nu este un merit deosebit să le faci cunoscute prin tipar… Singurele idei care au fost numai ale lui Vadim a fost să ridice monumente unor lideri evrei, să-l bage în Parlament pe Nati Meir, să facă dintr-un amărît ca Maximilian Katz o autoritate… Problema este că toate ideile corecte, de iz naționalist, patriotic, au fost compromise prin felul în care le-a susținut Vadim, prin comportamentul său în Parlament, la Televiziune, în alte ocazii. Firește, am în vedere în primul rând limbajul, vulgar, violent, trivial, jignitor și pentru observatorul neutru! Precum și duplicitatea sa! A când în cârdășie, când în dușmănie cu mai toate partidele politice cu toți liderii politici.

Eu nu sunt omul care să spună că nu vine în partidul cutare decât dacă pleacă X sau Y… Vadim poate să rămână în PRM, dar dacă Vadim rămâne la conducerea PRM asta înseamnă dispariția PRM. Vadim trebuie să-și facă public dosarul de securitate pe care l-a sustras din Arhiva Securității. Iar după aceea colegii săi să decidă. Până nu va intra în legalitate, până nu va înapoia dosarul furat din Arhivele Statului român, până nu va pune acest dosar la dispoziția colegilor de partid, asupra sa poate fi formulată orice acuzație, oricât de gravă. Acuzații care, de altfel, au și fost puse în circulație. Cumplite acuzații. E timpul să nu mai ascundă nimic din trecutul său! E timpul ca Vadim să aleagă: nu poate să mai rămână în viața politică și în același timp să ascundă dosarul său de securitate. Ori dosarul, ori partidul!

Greșesc cu ceva?

Cred că nu, din păcate!

22 decembrie 2010

A consemnat Nichita Vancea

 • george marmara

  procedati cu calm si in mod logic.poti sa iubesti romania si poporul roman fara sa urasti pe nimeni.judecati oamenii dupa faptele lor.romania va avea mereu o sursa infinita de genii in toate domeniile vieii.aversiunea fata de strainii care vor sa faca afaceri in romania este nejustificata.welcome anyone interested in doing business in romania as long as such activities do not run acounter to the existing laws and commerce regulations of romania.isolation can only pave the way for abject poverty and endless miseries.long live romania.gm

 • Traian Ioan

  @ Ioan spune:
  29.12.2010 la 12:40 pm
  „Eu unul cred că Vadim…”

  Ioane,
  Ce crezi tu, ce cred eu, ce crede tot natul are mare valoare numai pentru jidani, pentru hoţii care ne-au năpădit ţara. Credinţa este ca o frecţie la un picior de lemn, cu care ne facem iluzii.
  Ţara este plină de naţionalişti, aşa cum a fost dintodeauna; fără ei am fi pierit, de mult, ca neam.

 • XYZ

  „Mai jos se pare ca unii comenteaza si catalogheaza pe toata lumea ,cine se semneaza cu XYZ.

  Asa-i domnule! Avortul e crima,daca nu stiai mergi la manastire.

  Domnul Coja a fost la Manastire la Iustin Parvu,iar tu fi cu ateismele tale.Nu iti respect convingerile! Pentru ca nu am ce sa respect!”

  Du-te si ia-ti pastilele. Sau da o raita cu masina timpului in Evul Mediu si ramii acolo. Religia este una din cele mai eficiente mijloace de spalare pe creier – se vede si in cazul tau de altfel – si una din cele mai periculoase arme de distrugere in masa. Atita vreme cit nu argumentezi logic ceea ce spui si faci apel la rahatul numit religie si reprezentantii ei, nu pot decit sa-m prezint condoleantele mele creierului tau. Atita vreme cit scoti numai „porumbei” din tastatura/gura, e clar ca esti deconectat de la realitate. Asta la modul „mumos” spus. Hai, pa si pupa poala popii!

 • http://club58-bucuresti.blogspot.com/ http://club58-bucuresti.blogspot.com/

  Stimate domnule Ion Coja,

  Poporul roman sufera enorm din cauza acestei crize,venite pe caile strainatatii.

  In ciuda tuturor defectelor,cu totii avem si calitati.

  Insa domnul Vadim Tudor este un personaj extrem de ciudat.Ciudat,pentru ca a invatat enorm de multa istorie,dar din care nu a invatat nimica.

  Vadim Tudor la putere pentru Romania,este ceea ce a fost Milosevici pentru sarbi.

  Singurul merit pe care il are Ion Iliescu,este acela ca in anul 1990 a reusit impiedicarea segregarii Romaniei.Acest scenariu s-a aplicat in Jugoslavia,in Ceho-slovacia si in URSS.

  E foarte bine ca Romania a scapat,platind insa pretul coruptiei si al jafului.

  Americanii au fost asa porniti impotriva lui Ceausescu,incat Romania putea lua soarta bombelor din Iraq.Si nu atat americani,cat vecinii din est…

  Aceia ce-l sustin in continuare pe Vadim Tudor o fac doar din interes electoral,sperand sa obtina ceva.Sondajele il arata pe la 5,6 la suta.Oricum ar fi e imoral sa sustii un personaj care a facut recent de rusine poporul roman in lume.Presa straina a preluat imaginiile de la sediul PRM,aratand ce face un ..europarlamentar roman.

  De scandal ar trebui sa fiti satui! Nu asta e patriotismul!

 • http://marianhociung.wordpress.com/ Donkeypapuas

  Un prieten îl poţi cunoaşte la momentele de strâmtoare. Pe vremea când în „România mare” vi se publicau articolele tot la fel gândeaţi? Sau acest lucru este în directă legătură cu represiunea la care este supus PRM, nu doar VCTudor? Puteţi trece peste orgolii şi să-i săriţi în ajutor sau vă dovediţi o unealtă jalnică şi patetică a regimului băsist (FSN-ist în fond)? Cunoaşteţi că în acest moment siteurile ROmânia Mare şi Tricolorul – ale unor publicaţii! – sunt blocate? Cum rămâne cu libertatea de expresie? Cum rămâne cu respectarea unui drept cât se poate de firesc într-o democraţie, cel la liberă exprimare? Asta indiferent de umorile pe care le avem faţă de cutare sau cutare…

 • http://deleted STOP IGOR SMIRNOV TERORIST REGIM!

  PS: Il salut de mai jos pe fratele Onofrei de la PPP.

  O rugaminte la tine: nu nota PP,ci PPP pentru a nu fi confundat cu creatura OTv-ista Partidul Poporului. Chiar daca Pentru Patrie e mai vechi……sper ca m-ai inteles.Sanatate,succes!

 • http://deleted STOP IGOR SMIRNOV TERORIST REGIM!

  In primul rand condoleante luptatorului anti-comunist si familiei Volcinschi*Raul.

  Mai jos se pare ca unii comenteaza si catalogheaza pe toata lumea ,cine se semneaza cu XYZ.

  Asa-i domnule! Avortul e crima,daca nu stiai mergi la manastire.

  Domnul Coja a fost la Manastire la Iustin Parvu,iar tu fi cu ateismele tale.Nu iti respect convingerile! Pentru ca nu am ce sa respect!

 • Alex

  Singura sansa pentru aceasta tara este ca toti nationalistii autentici de buna credinta sa vina alaturi de Partidul „Pentru Patrie” fondat in 1993 de fosti detinuti politici care au suferit in temnitele comuniste pentru crezul lor, oameni a caror verticalitate morala este de necontestat, si tinerii lor continuatori

  http://www.pentrupatrie.ro

  Doamne ajuta!

 • D_Prepeleac

  1- Prof. Coja are dreptate cand afirma ca a existat o conspiratie care l-a laudat pe Ceausescu pentru a-l compromite. Si Vadim, Paunescu si altii cred ca au fost parte a acestei conspiratii. N-am dovezi scrise, dar faptele se inscriu in aceasta logica.
  2- Nu numai Vadim nu este o solutie pentru viitorul Rom^nilor, dar nici PRM nu este.
  3- Nici defunctele PCR si Garda de Fier nu mai pot fi resuscitate pentru a sustine cauza noastra, a celor multi.
  4- Niciun partid de pe scena politica actuala sau viitoare nu va face ceva bun pentru rom^ni pentru ca toate sunt inregistrate pe baza aprobarii tribunalului infiintat in dec 1989 de Ion Iliescu.
  5- Lui Ion : Noi nu putem opri avorturile pentru ca A= noi suntem ortodocsi nu catolici ca Irlanda si/sau Polonia si B= poporul l-a omorat pe Ceausescu si pentru ca interzisese avorturile in Rom^nia. Femeile rom^nce crestine ortodoxe au vrut sa fie libere si stapane ale propriului lor corp si nimeni sa nu le interzica ce sa faca cu trupul lor. Si pentru aceasta s-a facut revolutia lui Iliescu. Si Dvs vreti sa legiferati „pruncuciderea” uterina ? Slabe sperante.
  6- Sustin logica iredentistului Corneliu, desi nu stiu de ce si-a subliniat numele de sinagoga.
  7- Sustin si ideile lui Alexsemen.
  8- Nu sunt nici pesimist nici defetist dar cred ca rom^nii majoritari din aceasta tara nu mai au nicio sansa sa se poata redresa(daca or fi fost vreodata redresati).
  Cred ca destinul nostru, consfintit si de „revolutia” lui Ion Iliescu, este de a ramane perpetuu slugi la minoritari. Daca cineva crede altceva il rog sa aduca argumente ca sa-mi schimb parerea.

 • http://deleted STOP IGOR SMIRNOV TERORIST REGIM!

  SINGURA SCAPARE POATE VENI DE LA SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII! DOMNULE GEORGE CRISTIAN MAIOR ASTEPTAM COLACUL DE SALVARE!

 • Traian Ioan

  Religiile au interes să nu se „bată”, pentru că escrocii, zilelor noastre, trăiesc de pe urma proștilor care cred în „dumnezeul” religiei respective.
  Știința și oricare credință, exploatată sau nu, sunt produse ale Omului. Şi una și cealaltă ne aparțin. „Dimensiunile” folosite de noi sunt aceleași, sunt produsul aceluiași fel de minte, de calculator biologic.
  Cine ajunge mai întâi să știe (nu să creadă) că Pământul cu tot ce este sub soare, au fost create, aducând argumente în susținerea Adevărului, iar apoi să treacă la studiul Bibliei, acela-L va descoperi, prin judecată (cum spune Biblia) pe Creatorul Real. (Isaia 5:16.)
  Cel mai mare OM ROMÂN, al tuturor timpurilor, Nicolae Paulescu, a fost acuzat de antisemitism. La vremea lui nu putea să se apere aducând argumente. Era și el un credincios ortodox, prost ca toți credincioșii.
  Este adevărat că noi, care am mai văzut pe ici pe colo câte o formulă matematică, o reacție chimică, o lege reală, ce nu poate fi călcată în picioare cum sunt „legile” aduse de Moise, Isus Cristos sau Mahomed, trebuie să ne băgăm nasul în Biblie și că căutăm printre minciunile marilor preoți, Adevărurile ascunse, prin inspirație, de Creatorul Real.

 • XYZ

  „Nu degeaba suntem tara Ortodoxa”. Hai, ma, lasa gargara crestinopata si prostiile cu tara ortodoxa. Faza cu nea Andrei care a venit aici si ne-a crestinat este o minciuna sfruntata cu care sintem mintiti de secole. Cine beneficiaza de asta? Aia de sus, ca doar nu prostii de noi, de-aia e religie, nu? Nu vezi ce departe am ajuns ca natie? Ne-a ajutat’ mnezeu…

 • XYZ

  „O rugaminte: Indiferent de decizia pe care o veti lua va rog ca in Parlament sa il ridicati pe patriotul Ilie Ilascu,ca senator,sau ca prieten,angajat,etc..

  Iar in Parlament va rog,e cazul ca sa introducem ca neam interzicerea prunc-uciderilor,avorturilor,precum e in unele tari din Uniunea Europeana: Irlanda si Polonia. Nu degeaba suntem tara Ortodoxa.Doamne ajuta! Mult succes!”

  Exemplu de om bolnav mintal. Pacat ca acest forum este infestat de toti fanaticii religiosi, buni de legat si dusi la Golia, care, in sec. 21, cred ca numai o fiinta imaginara ne poate scoate din rahat. Patetic. Trist. Ridicol. Teocratie neoficiala. Rusine!
  Ioane, mama, ia vezi cum faci sa redresezi situatia economica a tarii astfel ca oamenii sa-si permita sa faca mai multi copii, ca vad ca asta e o mare grija a ta. Sau du-te si adopta niste nenorociti orfani sau aurolaci, ca si aia au fost facuti „din dragoste”, nu? Sau poate dai o lege ca femeile care fac avort sa fie bagate la inchisoare sau omorite? Ca nu m-ar mira, la cit sint de dementi si frustrati. Numai cineva dus cu capu’ poate scoate perlele pe care le-ai scos tu. Sa-ti fie de cap!

 • http://deleted http://www.facebook.com/

  http://www.youtube.com/watch?v=NXpqBwNaavs&feature=related

  ia priveste cum Razvan Ungureanu sterge pantofii la jidanii din israel si inventiile lor holocash-ustologice.Asa a ajus mare: ministru de externe si acum director SIE

  RUSINE ! SHAME TO YOU!

 • http://deleted http://www.facebook.com/

  http://www.youtube.com/watch?v=gA97KQXi5xk

  tovarasu Shafir te-a pus la zid d le Coja, in Hebrew University!

 • http://deleted http://www.facebook.com/

  Stimate Coja,

  Sa stiti ca dvs v-ati intelege bine cu domnul Barbu de la OTV.El recunoaste meritele lui Ceausescu,pe cand altii se sfiesc sa o faca.

  Are tata fost-detinut-politic,deci si dvs aveti simpatii legionare si in favoarea lui Ceausescu.

  Barbu nu are treaba cu masoneria,tocmai de aceea nu vrea sa aiba treaba cu ,,partidul,, lui dan diaconescu si cu escrocheria ,,legii cojocaru,,

 • http://deleted Ion

  O rugaminte: Indiferent de decizia pe care o veti lua va rog ca in Parlament sa il ridicati pe patriotul Ilie Ilascu,ca senator,sau ca prieten,angajat,etc..

  Iar in Parlament va rog,e cazul ca sa introducem ca neam interzicerea prunc-uciderilor,avorturilor,precum e in unele tari din Uniunea Europeana: Irlanda si Polonia. Nu degeaba suntem tara Ortodoxa.Doamne ajuta! Mult succes!

 • Iredentistul Corneliu (nume de sinagoga Aron Glicstall)

  Am vazut azi ca tovarasu Vaccin Tudor a fost evacuat din nou din sediu.

  E un bun moment,ca si dvs d-le Coja sa va alaturati lui.Alminteri nu va vom vedea in Parlament.

  Sa fim realisti,si nu idealisti: PRM si Partidu POporului lui OTV- Dan Diaconescu(reluare in Direct), vor ajunge in Parlament.

  Restul nu.

  Daca vreti sa refaceti PUNR,mult succes.Doar ca va va trebui vreo 20 de ani sa-l bagati in Parlament.

  Nu cred,nu preconizez ca vor veni sponsori.Becali merge la PRM.Evreii vor sponsoriza pe Dan Diaconescu.Cel putin prietenul lui,Elan svartenberg….sau chiar Natan Meir. IMi place cum ,,ia apararea poporului,, Dan Diaconescu la OTV,dar e inconjurat doar de masoni si de evrei.

  E interesant….

  Domnule Coja,sa fim seriosi.Daca vreti sa faceti politica mergeti la Vadim Tudor,la PRM. Nici mort nu va lasa PRM-ul din maini.

  Priviti cand a venit CIontu la presedentia PRM. De la 14 la suta in 2004 la alegeri,a scazut la 4 la suta in 2005,ca a venit Corneliu Ciontu in locul lui Vadim T.

  Fara asta PRM e zero.Asta e realitatea…. ca ne place ca nu ne place.

  Insa revin la OTV putin… Domnul economist sef Constantin Cojocaru,lider al partidului de la OTV,a propus ca fiecare roman sa fie despagubit cu 20000 de euro,pentru ca statul a jefuit cetatenii timp de 20 de ani.

  Prima intrebare logica,este,de unde? Statul roman nu are bani de platit pensii si salarii bugetarilor,si se imprumuta de la FMI si Banca Mondiala cu dobanzi uriase.

  Dan Diaconescu a venit cu o solutie,ca Romania sa importe vamesi finlandezi,si sa ii plateasca gros,ca sa combata evaziunea fiscala din Vami,astfel aducand sume uriase la Bugetul de stat.

  Doar ca omite domnul Diaconescu sa vorbeasca de increngatura mafiota din sistem. Daca lovesti in seful vamii,lovesti in ruda lui X din Guvern,Parlament,Politie, si treptat ajungi la Soric din Neamt si altii,si de acolo la….. traficantii de droguri care te ameninta cu moartea copiilor tai.

  Apoi. Spune ca vrea ca Romania sa aiba cele mai mici taxe pentru ca toate firmele sa vina in Romania din lume,sa faca paradis fiscal din Romania.Isi imagineaza ca toate vapoarele lumii vor veni sa isi puna PAVILION ROMANESC! E amuzant.

  Spun asta pentru ca PARADISURILE FISCALE, NU AU DATORII EXTERNE,cum e Elvetia,Delaware, EAU, sau alte meleaguri.

  Romania are 120 MILIARDE de euro DATORIE PUBLIC-PRIVATA.Ceea ce e ENORM de MULT!

  Toate fanteziile lui Dan Diaconescu si ale economistului Constantin Cojocaru, PRIND la PUBLICUL naiv,de regula pensionar NOSTALGIC dupa CEAUSESCU.

  Si mai e ceva: tot acestia au fost FURATI si INSELATI(s-au lasat inselati), de CARITAS,de FNI Sorin Ovidiu Vantu,de diferite scheme piramidale, de diferite Banci Fantoma si alte caracatite camatare.

  Asta este tara in care traim! Poporul roman va vota cu Dan Diaconescu,pentru ca ei CHIAR CRED ca vor(aceia…),ca vor primi 20000 euro despagubiri!

  Daca e pana acolo,trebuie sa o spunem pe romaneste: economia romaneasca era mai puternica in 1990 decat in 2011. Chiar daca nu aveam productie privata,ci doar de stat,acum nu o mai avem nici pe cea de stat.

  Investitiile straine au profit care ajunge in afara Romaniei.Romania se alege doar cu o foarte mica parte din profit,adica niste taxe amarate!(din care mai plateste pensia aceea de 400 de lei)

  Concluzie: in politica trebuie pragmatism.Idealismul trebuie doar in puscariile politice.

 • cristi

  Draga Maria, Legiunea nu a fost compromisă, cu atât mai puţin distrusă. Ea există şi va exista în sufletul şi mintea oricărui român chiar dacă în a unora, deocamdată, în mod subconştient.
  Ai încredere în viitor şi crede în Dumnezeu!
  La mulţi ani !

 • Maria

  O analiză pertinentă a „personajului” Vadim! Ceea ce mi se pare însă ciudat este faptul că,Dvs.o personalitate marcantă, sunteţi dispus să daţi girul unui partid ca P.P. în frunte cu un Diaconescu,magnatul care a exploatat la maximum credulitatea unor români şi a reuşit să creeze un imperiu prin minciună!
  Este nevoie de adevăraţi patrioţi în stare să se sacrifice pentru binele naţiunii,nu să acceadă la putere pentru a aduna şi mai multă avere,reuşind de asta dată să utilizeze toate pârghiile pe care i le conferă puterea.
  În acest moment,cred eu,Vadim nu reprezintă un pericol,răul pe care l-a făcut nu mai poate fi oricum îndreptat dar se poate clădi o alternativă,respectiv un partid”curat” cu o doctrină naţionalistă, adevărată, în stare să scoată ţara din această situaţie de nesuportat,”să izgonească hoţii şi-ai patriei călăi”
  Teamă îmi este însă că aşa cum mişcarea legionară a fost compromisă şi distrusă de forţe oculte,alte forţe oculte să nu împiedice coagularea unei mişcări similare.
  Să ne ajute Dumnezeu,că doar la Dânsul e nădejdea!
  La mulţi ani !

 • cetatean debusolat

  Sunt de acord cu Alex Semen . Restul este poezie ! D-le prof. Coja, cu tot respectul, dar cred ca suntem stricati ca natie, incat septicemia este diagnosticul national !Vorba parintelui Iustin:”Rugaciunea este salvarea”!

 • Dann

  Va multumesc domnul Ion Coja pentru ca mi-ati confirmat suspiciunile despre Vadim. Cu toate ca de la 18 ani am votat cu PRM, aveam presimtirea ca Vadim nu are cum sa fie o solutie pentru România.

 • http://guardadelferro.blogspot.com/ http://guardadelferro.blogspot.com/

  Ilie Ceausescu,fratele lui Nicolae, l-a deconspirat in 1986 pe Vadim Tudor,ca agent Mossad. Si ca orice agent Mossad,a fost in bune relatii de prietenie cu conspiratia KGB(KGB-evrei Neulander,Brukner,etc) din 1989 si dupa.

 • Calin

  Mi s’a spus recent de catre cineva ce avea in familie grad mare la servicii ca se stia in cercurile lor inca de la sfirsit de ani 70 ca va veni criza alimentara. Au spus si rudelor ce intrebau buimace ca ce’i aia criza, cum adica nu o sa mai fie alimente din moment ce se produc/cultiva.
  Si atunci cum sa credem ca Ceausescu nu stia?
  In privinta democratiei si a alegerilor sint intru totul de aceasi parere cu alexsemen.
  Este usor de observat ca ceva din umbra face si desface indiferent de cum si’ar zice acel regim. In afara Vaticanului nu vad pe altcineva capabil. Desigur evreii sint, folositi si rasplatiti, peste tot la vedere dar nu sint capabili. O mie de ani Vaticaul era considerata cea mai puternica si bogata entitate. Unde’au disparut acele bogatii? Vaticanul are in circa crime mai numeroase si mai abominabile decit oricine altcineva dar toate tarile au reprezentatii diplomatice iar prin reprezentatii lor pupa mina directorului sau fatadei numita papa.
  Vadim se lauda a fi membru a nu stiu ce academie papistasa si ca are ceva tinichele/medalii de la papa.
  Ungaria este creatia Vaticanului. Ungaria a fost si este sub stapinirea Vaticanului. Asta’i singura explicatie pentru maghiarizarea romanilor (numiti geti si mai apoi valahi) pentru ca maghairi dpdv genetic nu exista; maghiarii fiind mongoloizi si in plus au fost decimati de bulgari si pecenegi, tot mongoloizi, la Adelcuz inainte de a junge citiva dintre ei in Panonia.

 • http://guardadelferro.blogspot.com/ http://guardadelferro.blogspot.com/

  Ioane,nu uita ca la PNL au intrat Petre Roman Neulander si Bogdan Olteanu-Gizela Wass! Asteapta sa la vina randul. In PNL e clica masonilor,nicidecum a patriotilor(s-a terminat de mult epoca Bratianu)

 • zwt

  Salutare,

  Aveţi cumva idee dacă există disponibil textul integral al <> din 1877 pe undeva?

  Mulţumesc!

 • Pintea

  Pacat ca nationalistii se balacaresc intre ei!

 • Ioan

  Eu unul cred că Vadim a distrus complet imaginea PRM ca forță naționalistă credibilă.Fiecare român va asocia partidul ăsta cu fața umflată cu ochelari de babă hîtră a lui Vadim și a bătrîneilor pasivi din dreapta și din stînga sa în cadrul declarațiilor publice.
  PUNR ar fi fost soluția pentru 2012 însă nu știu dacă mai poate reînsufleți cineva acest partid cînd e nevoie aici de o figură nouă, carismatică, care să fie recomandat din prima ca om onest și disciplinat de cariera sa și nu de lăudătorii plătiți din spate.Nu ar strica și o listă completă cu membrii marcanți și cu realizările lor profesionale adevărate..multe partide mint cu nerușinare despre competența membrilor.
  Mult mai realistă mi se pare ipoteza ca electoratul naționalist să se ralieze în spatele PNL pentru alegeri.Doamne ferească ca PSD să mai crească iar pe spezele incompentenței PDL.

 • http://http//dumitru.g.sin//cititor_de_proza//ning 49sin

  RETORICĂ TARDIVĂ „MĂSCĂRICIUL A ÎNVINS”

  NE REPREZINTĂ NAŢIA ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN…

  CÎINII VOR FI FERICIŢI!

 • alexsemen

  D-le profesor I. Coja eu nu zic ca nu ai dreptate , mai ales despre perioada dinainte de ’89, perioada cind incepind din 1980, da s-a trecut masiv la compromiterea lui Nicolae Ceausescu. Despre Vadim , nu avem nevoie de dosarul lui la Securitate , profilul lui anterior este patognomonic pentru cea ce urma sa devina !
  Dar puterea in sensul bun al cuvintului ( daca se poate vorbii de asa ceva ) nu se cistiga prin zisele alegeri democratice !
  Zisele alegeri democratice, orice imbecil ar trebuii sa stie ca sunt o simpla farsa( oriunde nu numai in Romania ) find: „un simplu ritual de linistire a maselor ” cum de fapt in orice societate grav inechitabila unde puterea ramine prin definitie sau brutal confiscata ( vezi zisa revolutie Romana) in cercul celor care pot sa detina si puterea economica/financiara. Practic ,in momentul de fata nicaieri in lume , puterea nu ar mai putea sa fie cumva in mina cetatenilor din tara respectiva. Chiar si-n modul acesta pernicios si de escrocherie patenta numita democratie ! Nici in USA, sau orice alta zisa democratie westica, puterea nu mai este in mina autohtonilor. Puterea se confisca cu forta , o spun pentru ca traind in westul cel democratic am inteles perfect ce bataie de joc este aceasta democratie a celui bogat si numai al lui ! Aici am votat in referendum impotriva tiraniei si aberatiei numita EU si CE, iar rezultatul a fost cel dorit de cei bogati majoritatea din afara Europei : nu s-a tinut cont! Iar pe plan local concluzia a fost: nu se mai organizeaza nici un referendum, niciodata !
  Despre dosarul la Securitate marele maestru spion Marcus Wolf spunea intr-un interviu ca : ha, ha ,ha,ha,ha…. daca poate sa existe cineva atit de imbecil sau naiv sa creada ca adevaratele dosare ar fii undeva la dispozitia eventuala a publicului ….. ha, ha, ha ! Numai un singur rind este disponibil , cel ce compromite in orice situatie o persoana ! Dosare curate nu exista ! Din cauza celor cu dosare curate am ajuns eu cu viitorul distrus si in pribegie ! Ceea ce facea Vadimul era evident si nu aberatiile lui rituale si samanice la adresa lui Ceausescu m-au distrus ci cei care in tacere au profitat la maxim de avantajele acestei situatii penibile si au ajuns mari, tari, si curati la marea porceala a crapelnitei in pomana defuinctului ucis miseleste !
  D-le Coja, in contextul actual mondial cind puterea este de mult in mina a 1%, jocurile sunt deja facute, chiar nu vedeti cine conduce Romania si ca aceasta putere nu este de loc Romaneasca !!???? Ca de fapt numai saracia si desperarea ne mai apartine !!??
  Este tirziu d-le , si mai lasati-l dracului pe acest Vadim in plata domnului , ca nu numai el este cancerul fatal al Romaniei sunt deja prea multi vinzatori de tara si popor cu dosare curate( sau chiar fara, ca nu au mai avut sansa noastra) care vind acum stiintific/ managerial/doctoral/masteratial/ pro-European si putinul care a mai ramas din acesta tara ! Deja ne peirdem in amanunte d-le Coja Ion, si aceste amanunte deja seamana a ceata diversionista.
  Problema nu este ce vraji a mai facut Vadimul-Samantha odata, problema este ce se mai poate face acum sa salvam Romania ! Deja dusmanii se cunosc – singurul avantaj al ziselor bisericute adaptative si cameleonice numite partide – restul trebuie facut ! Mai avem o singura secunda !\

 • marce

  Domnule Coja ,

  Cand Moise a despicat apele nu si-a pus probleme de hidraulica. Toate partidele create dupa ’90 au fost doar artificiale pentru ca in ele au fost inclusi doar cei care l-au tradat pe Ceausescu.Pana si cei din PCR l-au tradat.L-au vandut. Cand a fost o greva la mineri Ceausescu i-a invitat sa mearga la scoala pentru ca ”Qui langue a, à Rome va”. Sunteti o personalitate si va trebuie un partid.Sunt si alte personalitati.Uniti-va dar nu fiti conducatori lui.Fiti numai eminentele cenusii.Adaugati niste oameni de actiune.Sa nu fie prea tineri.Obtineti PCR fara alogeni altoit cu Garda de Fier fara criminali si vaccinati impotriva oportunistilor.

  La multi ani!